Mamici de noiembrie - decembrie 2006(50)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marinelaf spune:

Pupici fetelor
Am aparut si eu la cafeluta.
Si eu sint in urma cu cumparaturile dar eu nu am cumparat nimic din criza de timp. Unele lucruri ii vor ramine de la Andreea (patut, carucior),ca ea a spus ca i le lasa fratiorului ei si a mai spus ca ii da si hainele care ii sunt mici(a specificat dar numai alea mici). Mi-a venit sa o maninc cind am auzit-o.
O sa profit acuma ca e Andreea plecata la mama si o sa cumpar lucrusoarele de care am nevoie.
Bine, mi-am mai propus eu mai multe dar nu prea merg toate conform planului.
Trebuie sa ajung la dentist sa-mi rezolv niste plombe cazute si masele rupte, vineri am programare la eco, iar ieri minune mare am reusit sa merg sa ma epilez.
Sint in continuare alaturi de fetele care trebuie sa nasca si le tin pumnii.
-ici multi

marinela 31+ si Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

jojo_miha, in cate saptamani esti? daca e sarcina mai avansata, bebe se misca mai greoi, dar si cand iti da una...... nu-ti face griji, si mai ales, nu te mai stresa. stiu ca e usor de zis, si ca e un moment nasol, dar bebe e mai important. si Cici oricum ramane la voi in sufletel, si de-acolo nu vi-l ia nimeni. fruntea sus si burtica inainte

Deea 31+ , viitoare mami de Eric

PICS

ERIC

dortmund

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Buna dimineatza fetele !
Ieri mi-am luat ziua libera, am plecat acas..
Vazand ca nu pot manca nimic am bagat un mar mare la ghiozdan care n-a rezistat nici 5 secunde in stomac. Am umplut sufrageria si coridorul pan ' la baie.... Cica e epidemie de un virus d'asta..is cam racita, si te ataca ori cu vomitaturi ori cu diaree..in fine, am baut multa apa, am dormit toata ziua si azi paraca sunt mai bine. Oricum la 6.30 am ora la medicul de familie. Si maine eco sa vedem grasunul.
Asiza cum faci de dormi fara intreruperi ? Eu ma scol de 3 ori pt pipi si de vreo 4-5 ori ma foiesc cu intorsul de pe o parte pe alta... sa nu mai vb de ora de insomnie de fiecare zi de la 5 la 6. Azi ii cer ceva de dormit medicului.
Cineva m-a intrebat daca inca mai lucrez? Dap, ieri stand toata ziua acasa era s-o iau razna... pe canapea cu telecomanda in mana...toata ziua...jenant rau. Eu una simt nevoia de activitate, sa ma misc, sa fiu unpika utila... ca de nu, ma deprim. Camera lu bebe ii aranjata, lucrusoarele la fel, gentutza la fel. ce sa fac acasa ? Plus ca aici concediul medical nu se plateste 100%. Si nu exista prenatal.
Jojo nu te mai necaji pt soricel
Dbunny36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Merci mult a_deju noi avem 37 saptamani,vineri ne ducem la doctor de o luna nu am mai vazut-o,of sper sa fie totul ok.

Mihaela si bebita Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Buna dimineata!

Laurici slava Domnului ca este bine baietelul, de ingrasat s-o ingrasa el bine bine dupa ce il nasti. Bebeii care sunt mai micuti la nastere iau mai bine in greutate decat cei grasuni... cel putin asa am citit si mi-au spus si altii. Gandeste-te ca eu ma intreb pe unde il voi scoate daca este intr-adevar asa de mare. Sper ca toate exercitiile si relaxarile alea sa-mi fie de folos cand o fi sa iasa cu capu'n lume. I-ai lasat 5 mil. ca aconto la ce urmeaza sau cum? Eu i-am pregatit doar 3,5 mil. pt. nastere... e prea putin oare?
Miro faine poze cu "broscuta". Pe unde era catarat Dani cand te-a surprins asa in spume?
Asiza ca sa mai acoperim lipsa mea de doua zile. Bineinteles ca m-a apucat "cuibu" ca doar de aia am si fost o fugutza la spital sambata noaptea, asa de proba. Duminica am lenevit dupa o noapte ciudata iar luni m-a apucat curatenia in camera noastra si a lui bebe Rares (si noi ca si voi vom sta toti trei intr-o camera ca avem apart. cu doua camere).
Ieri am facut curatenie in balcon, am dat cu vopsea un suport de rufe (de ala montat in tavan), am sters geamurile la camera noastra, am pus perdeaua, am dat cu aspiratorul si am sters parful tot in camera... si azi-noapte nu am avut somn Si dupa toate astea vad ca ma simt bine, nu dau nici un semn ca as naste azi-maine... Vedem noi, va tin la curent
Azi am de facut curat in vitrina (daca mi-a trebuit mobila cu vitrina ca pe vremea bunicii) dar si in restul casei...

Deci va las ca am treaba...
Zina tinem pumnii pentru maine, sa fie bine

Ramona 38 fix fix fix Rares

Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Yamy, Yamy am servit un mic dejun pe cinste: 2 oua ochi + cascaval, putina toba si juma de litru de suc de portocale, proaspat stors.

Ca luaram aseara si vreo 15 kg de portocale, sa beau suc proaspat in fiecare zi.
_

Atudor, sunt 4 grade de maturizare a placentei, numerotate de la 0 la 3.

35+

Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Buna dimineata.....fetelor am dormit asa de bine azi noapte si nu am visat prostii.....si m-am trezit asa de odihnita...de mult nu am mai simtit asta....ma trezeam parca mai obosita decat ma culcam....
Voi cum a-ti dormit????
M_monique.....o sa folosesti si scutece din finet????....asa m-am gandit si eu noaptea...mi-am cumparat finet si acum trebuie doar sa le cos....
Dandusa........nu conteaza cum....important e ca poti........si eu vreau listutza cu ce ai pus in bagajel...
Haricleea....nici eu nu am cum sa te ajut....nu am cunostinte despre ce implica placenta praevia.....mi se pare ca la noi a avut Piscotica...care a si nascut....dar nu stiu cum sa iei legatura cu ea......si sper sa se rezolve totul...
Dianocica....bine ai venit printre noi...acum suntem mai stresate ca si de obicei..(eu vorbesc in numele meu)....si apropo de cumparaturi.....majoritatea am cam cumparat de toate...sau cat de cat ce ne trebuie la inceput......dar ai timp...
Ramsan........bine ca esti bine....
Aka....ce prostioare vorbesti....vezi ca primesti bataita....pai de ce crezi asta....de exemplu eu....va iubesc pe toate......sa treaca .....
Dolores......
Asiza..multumim de vestile despre Zina...deci maine vine bebe....
Si eu sunt alaturi de fete......
ZINA
DENY
KOKORINA

alexandra 36 + cu Mark Andrei
poze

"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Ruxandra uite un ca nici eu nu stiam cum e cu maturizarea placentei. Stiu doar ca placenta are grad mai mare de maturatie la finalul sarcinii cand trebuie sa se realizeze schimbul de anticorpi si de fier (cica astea ar fi niste celule mai mari care nu trec prin capilarele alea in restul sarcinii) de la mami la bebe... adik atunci cand placenta are grad 2 sau 3 se largesc un pik capilarele ca sa faca loc la mega-celulele alea. Asta este si explicatia pentru bebelushii care se nasc prematur, cand placenta nu este maturata, ca stau cam nasol la capitolul anticorpi, sunt mai sensibili... plus ca sunt mai micuti si au nevoi speciale.
Alex ... dap sunt bine... cred ca voi fi si mai bine cand il voi tine pe Rares in brate, nu? Ai terminat rezerva de morcovi? Ia gandeste-te si tu mai profund la puiutzul pe care acum il ai in burtik si pe care dupa un scurt episod de dureri ale facerii il vei tine in brate si il vei pupa din cap pana in picioare si viata voatra nu va mai fi niciodata cum era candva... faina idee nu?

Ramona 38 fix fix fix Rares

Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Salutare!

a_deju: pt spital eu am cumparat 10 scutece din finet ,3 bluzite care se leaga la spate, cateva caciulite si 2 body, caci am auzit si lucruri neplacute despre scutecele de acolo.De ex cineva mi-a spus k il pot infasa pe bb in scutece umede deoarece ei le usuca prin presare si nu intotdeauna sunt f bine uscate si exista pericolul unei raceli la plamani(doamne fereste). Apoi chiar de curand am citit subiectul asta si iar mi-a dat de gandit:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86774

Madalina 32+

poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

despre placenta, sper sa foloseasca:

Placenta este un organ tranzitoriu, care apare în cursul sarcinii și dispare imediat după naștere. Ea este un derivat trofoblastic care se diferențiază precoce în cursul embriogenezei și asigură schimbul materno-fetal.
Formarea placentei este un proces complex care constă în dezvoltare și organizarea trofoblastului primar și începe odată cu implantarea blastocitului (ziua a 6-a) în endometrul uterin trnsformat structural și funcțional #8211; care poartă denumirea de deciduă.
Implantarea este la om de tip invaziv, interstițială și profundă. Este de tip invaziv deoarece sincițiotrofoblastul, cu ajutorul enzimelor proteolitice pe care le conține, lizează epiteliul endometrului uterin și se afundă în grosimea stratului spongios al endometrului, după care epiteliul endometrial se reface peste embrionul implantat.
Procesul de creștere și de maturare al placentei interesează în primul rând trofoblastul, care asigură de la început nutriția butonului embrionar, și care se diferențiază ulterior în citotrofoblast și sincițiotrofoblast.
În procesul de formare al placentei se descriu două etape:
- perioada previloasă: între zilele 6-13,
- perioada viloasă: se întinde din ziua a 13-a și până la terminarea sarcinii.
a) Perioada previloasă: are două faze #8211; prelacunară și lacunară.
Faza prelacunară: ține până în ziua a 9-a și apare imediat după orientarea blastocitului și după penetrarea butonului embrionar. În această etapă se formează două staturi #8211; citotrofoblastul primitiv și sincițiotrofoblastul. La nivelul zonei de contact între deciduă și trofoblast apar o serie de modificări morfo-funcționale, enzimatice și biochimice, care delimitează o zonă placentară, denumită și zona de conflict imunologic.
Faza lacunară: începe din ziua 9-10 cu conturarea unui sistem lacunar, format prin confluența unor spații mici ce apar în citoplasma sincițiotrofoblastului. În acest spațiu lacunar va pătrunde sânge matern din capilarele sinusoidale erodate. Concomitent, în peretele sacului vitelin se constituie mezodermul extraembrionar în interiorul căruia se formează celomul extraembrionar. Celomul extraembrionar este delimitat înspre citotrofoblast de către mezodermul extraembrionar somatopleural. Din alipirea citotrofoblastului cu mezodermul extraembrionar somatopleural rezultă corionul, iar fostul celom extraembrionar devine cavitatea corionică sau sacul corionic, peretele extern al cavității corionice fiind chiar corionul
b) Perioada viloasă: începe din ziua a 13-a și cuprinde la rândul ei două faze.
- faza de elaborare a placentei: între ziua a 13-a și luna a IV-a (20 de săptămâni);
- faza placentei definitive: constituite între săptămânile 20 și 40 de geastație.

1. faza de elaborare: se caracterizează prin apariția vilozităților coriale primare constituite prin pătrunderea mugurilor de citotrofoblastului printre lacunele din sincițiotrofoblast. În continuare, în zilele 19-21 mugurii de citotrofoblast cresc, se alungesc înspre decuduă și ca urmare, în axul vilozităților coriale primare pătrunde și mezodermul somatopleural al corionului și astfel vilozitățile primare se transformă în vilozitățile coriale secundare. În mezodermul din axul vilozităților secundare apar numeroase capilare sanguine #8211; care reprzintă începutul realizării rețelei vasculare extraembrionare. Vilozitățile coriale la care în axul mezodermal s-au constituit vase de sânge se numesc vilozitățile coriale terțiale.#8594;
În ziua 21-a de gestație, placenta este un organ vilos și vascularizat, circulația vasculară stabilindu-se între ziua 14-21 de gestație.

Deea 31+ , viitoare mami de Eric

PICS

ERIC

dortmund

Mergi la inceput