Va rog frumos sa imi dati un sfat!

Va rog frumos sa imi dati un sfat! | Autor: Mali_

Link direct la acest mesaj

Buna!

Va scriu cu rugamintea sa gasim impreuna o solutie. Problema nu este a mea, ci a unei vecine, dar sunt sigura ca voi ma puteti ajuta sa gasim calea cea buna. Vecina mea are 17 ani si in cateva luni va naste un copil. Ea este la liceu si invata foarte bine. Intrebarea mea este prin ce forma se poate ca mama fetei sa beneficieze de concediul pentru ingrijirea copilului si de indemnizatie. Prima data ne-am gandit sa il adopte, dar mama poate va dori sa il creasca ea in cativa ani cand isi va termina studiile. Exista vreo forma legala prin care sa fie posibil acest lucru?
Va multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Normele metodologice de aplicare a OUG 148/2005
ART.1 – Beneficiaza de drepturile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului, denumita în continuare ordonanta de urgenta, oricare dintre parintii firesti ai copilului, precum si persoana careia i s-a încredintat copilul în vederea adoptiei, care a adoptat copilul, care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenta, precum si persoana care a fost numita tutore,

Pare ca singura modalitate sa beneficieze de CIC bunica copilului este ca aceasta sa-l adopte. (plasamentul nu cred ca se poate acorda in familie, iar cu numirea tutorelui iar nu cred ca se poate (Codul familiei - TUTELA MINORULUI Art. 113. - În cazul în care ambii părinti fiind morti, necunoscuti, decăzuti din drepturile părintesti, pusi sub interdictie, dispăruti ori declarati morti, copilul este lipsit de îngrijirea ambilor părinti, precum si în cazul prevăzut în Art. 85(Art. 85. - La desfacerea înfierii, dacă fostul înfiat este minor, părintii firesti redobândesc drepturile părintesti, afară numai dacă instanta judecătorească, în interesul minorului, hotărăste instituirea unei tutele.), copilul va fi pus sub tutelă.
Oricum merita de intrebat si dpc-ul de care apartine.
Adoptia in cazul asta ar fi foarte simpla si nu ar dura mult.
Si la o adica fata in cauza poate sa se ocupe de cresterea si educatia copilului ei chiar daca din acte reiese caa acesta ii este frate.

Mimsi si Alexia(10.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mali_ spune:

Multumesc pentru raspuns, mimsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urziceanu spune:

Mali,eu am o vecina care are o nepoata in plasament.Este fetita fetei sale care de foarte multa vreme este plecata din tara.O are in plasament cu acordul si semnatura fetei!!)Bunica solicita plasamentul nepoatei pana cand fiica ei va deveni majora.







Corina si Maya

Mergi la inceput