Mamici de ianuarie - februarie 2007 (28)
Raspunsuri - Pagina 23
Salina spune:
Ah, fetelor, ma ucideti cu pompa asta. Mi-as lua si eu dar tare mi-e teama ca bag banii degeaba in ea. La David am fost la spital, la pompa aceea speciala si cu chiu cu vai scoteam un 60-80ml. Si ma gandesc ca o fi buna la ceva. Pana la urma cred ca si cu laptele e tot chestie de bafta, daca e sa fie e, daca nu, asta e. Nu am de gand sa fac obsesie din asta. Am bagat litri de ceai de chimen si anason, compoturi (neindulcite) si tot n-am reusit mai mult de 2 luni sa alaptez. E foarte adevarat ca si atunci (ca si acum de altfel) m-am incapatanat sa las natura sa-si urmeze cursul si sa nu iau stimulente de lactatie (o tanti dr. din spital imi oferea un program prin care puteam primi galactogil-ul gratuit si eu tot nu si nu). Ei, chestiune de optiune si asta, desigur.
Roandre - foarte frumoase pozele si emotionante. Mi-a placut mult cum te alinta fetita ta. Mai ales ca stiu ca este un sentiment minunat cand il mangaie si-l pupa pe bebe
. Si camera ei este foarte frumoasa, Winnie e si preferatul meu
Amaya - chiar ca esti o comoara!!! Se vede ca baietelul tau e mai micut si informatiile sunt mai proaspete. Chiar ma gandeam ca va trebui sa iau agenda, cel putin pt. diversificare. dar...mai e pana acolo ![]()
Mai vroiam sa va intreb si eu ceva. Legat de ecografie, a fost cineva la Iosup, la noul cabinet al dr. T??? Fetele care mergeti la T. ati ajuns si la eco? Am si eu nevoie de niste info, vreau sa ma duc la ecografie cat de curand. Apropo, e adevarat ca Iosup nu mai lucreaza la Diagnosis? Stiti ceva?
PS- ati fost tare simpatice la faza cu pasarica
, e tare ciudat sa nu o mai vezi si sa nu o mai poti freza k-lumea
Va pupic si noapte buna!!!!
ALINA
30+
aelita spune:
roandre,ce frumoasa ai si tu camera !!lustra seamana cu a mea:) Si imi plac desenele !si perdeaua,si covorul..si ,bineinteles,ALEXIA CARE E O MINUNATIE DE COPIL.ce ochisori are!!
30+
cleopiciu spune:
Buna burtici!!!sunt insarcinata in 29 de saptamani .....,acum nu am somn de la 4 dimineata ma luat durerea de burtica ,am luat no-spa si scobutil dar inca nu mi-a trecut ,imi vine sa fug la urgente ,durerile si contractiile apar si dispar.....
acum merg sa ma inind in pat, poate o sa pot adormi!!!
VA DORESC O ZI MINUNATA!!!!
Catalina spune:
Neata fetelor si la multi ani celor ce poarta numele Dumitra sau au soti sau copilasi cu numele Sf. Dumitru.
Ne-am trezit si noi, bine, initial pe la 1 jumate si am mai pus geana pe geana pe la 3.
Ieri am fost f bucuroasa (in general am avut o zi buna - mi se pare absolut uimitor cum intr-o zi te simti intr-un fel si in alta cu totul altfel; hormonii astia
). Am primit de la prietena mea cea mai buna din SUA o carte de care probabil ati auzit "What to expect when you're expecting" (inclusiv volumul pt primul an de viata al copilashului). Am citit jumate din ea ieri desi e maricica, de aia nici pe net nu am intrat (dar oricum m-am gandit ca o cura de dezintoxicare nu imi strica, mai ales ca in ultimele zile cam facusem o supradoza de internet si imi daunase). Sa stiti ca mi se pare MULT mai buna decat toate cele pe care le-am vazut pana acum. Si asta cred ca se datoreaza in primul rand faptului ca e scris de o mamica in colaborare cu doctorii. M-am regasit in temerile si intrebarile ei, chiar daca unele explicatii se aplica peste ocean si atat. Daca vreti sa va traduc ceva din ea, spuneti ce intrebare aveti si incerc sa caut si va traduc cu mare placere.
In legatura cu subiectele zilei, si mie imi e mai greu sa ma misc, in pat este crima si pedeapsa cel putin, ca sa ma intorc de pe o parte pe alta e cosmar, mi-ar trebui o macara desi mie nu prea mi se pare ca sunt asa baleniera cand ma ridic in picioare. Dar se vede treaba ca sunt. Azi noapte am facut iar marea tampenie si i-am dat lui bebe cateva guri de cola, nu mai puteam de pofta sa beau un suc rece, dulce, si era tot ce aveam in frigi, de la sotz.
Dupa cum va ziceam, degetele de la picioare sunt f departe si pt mine (si naspa rau, am facut o infectie la unul din degetele mari, nu stiu ce sa fac, ca imi e frica sa ma duc la cosmetica cu infectie - daca imi iau cine stie ce). De dansa ce sa mai zic. Oana, eu nu mai indraznesc sa ma gandesc macar la lama. Vad ca m-am descurcat mai bine cu crema de data asta - cu Veet sensitive. Eu zic sa incerci si tu ca merge si pe pipaite. :-)
Aseara am iesit la plimbare, ca doar asa ne-a zis nenea dr. Dar toata ziua statusem in pat la citit. Azi vreau sa ajung si eu pe la biserica fiind sarbatoare. Ce mi-ar placea si mie sa merg la Mitropolie la moaste dar cine credeti voi ca ma lasa pe mine in fata, chiar si cu burtoiul asta ... . Doar suntem in Romania.
Hai ca v-am inebunit. Vedeti daca ma lasati sa vorbesc, sa va fie invatatura de minte.
Michelle, gandurile mele tot la tine sunt si ma rog pt rugaciunile Sf Dumitru Dumnezeu sa iti dea putere si impacare in suflet.
Sa aveti toate o zi buna
Cata 29+
cristiana70 spune:
Buna dimineata fetele, la multi ani tuturor celor care poarta numele Sf. Dumitru, multa sanatate tuturor!
AMAYA, ma inscriu si eu alaturi de OANA BUCUR pe lista fanilor tai, ai putea sa-ti deschizi o pagina personala de instruire a viitoarelor mamici.
ADELA2006, pe unde este magazinul Sport Zone in Timi? Poate merg saptamana viitoare, nu as vrea sa bat aiurea tot centrul. Cand am fost ultima data am vazut biberoanele si pompa Avent la Real, m-as mai duce odata sa ma uit la ele, si eventual sa vad daca sunt mai accesibile acolo sau online. Mai am de cautat unele chestii pentru bebe, ca de exemplu saculet termic si salopeta matlasata de iarna, dar la Iulius Mall m-am luat cu mainile de cap cand am vazut preturile.
Poate cineva sa-mi spuna daca centurile de sarcina sunt utile? Eu am pus toata greutatea doar pe burta, iar seara efectiv ma doare partea de sus a burtii de la transportul ei! Pasarica inca o mai vad
, dar cred ca in curand ii spun la revedere pe anul viitor!
bebicul meu e tare harnicutz, dimineata cand aude ceasul hop si el, il simt cum se trezeste. Avem un ritual intreg, la sonerie vine repede si catelusa sa-mi dea binete si sa se alinte, sunt curioasa uneori daca cainii mei realizeaza ca mami are un puiut in burta.
cristiana 24+
David Cristian
Selene spune:
ADELA 2006, multumesc de raspuns! Sigur ca vreau numarul de telefon al d-nei doctor. Sau e ok sa sun la cabinet sa intreb?
Si mai ceva - am nevoie de trimitere de la medicul meu ginecolog cum ca am voie sa fac gimnastica?
Multumesc inca o data!
17+
nadiutapm spune:
neata burtici,
Catalina, bravo ca poti sta in biserica eu am fost de cateva ori si m-am lasat pagubasa dupa 15-20 min de stat in biserica mi se face rau, ametesc, se intuneca in fata ochilor, nu mai stiu ce sa fac.
fetelor e ceva grav ca eu nu ma stresez cu chestiutele de care vorbiti voi :biberoane, suzete, tetine, pompa de muls?
zic eu in mintea mea ca e prea devreme sa ma agit pt ele![]()
![]()
sunteti amuzante cu taiatul unghiilor la picioare s-au epilatul
la mine e aceeasi situatie ca si la voi insa mi se pare atat de haios sa nu pot face eu ceva
va pup si va doresc o zi usoara 
nadiutapm
23+ 
cristia spune:
ziua buna!
oana: hrean ras intr-o punguta / carpa si tinut aproape de nas cand dormi; eu imi mai pun si pe frunte daca sunt racita si ma doare si capul.Ulei de masline: cam in fiecare seara pe sani, burtica, copase.
Ana: nu-i musai sa-ti faca examenul secretiei; un medic experimentat isi da seama daca ceva nu e OK dupa aspect / miros.
RRuxi: chiar ca e coincidenta!
Bravo ptr spiritul de observatie; eu sunt cam cu capul in straitza
.La mine in burtik cred ca baietel; mi-a spus Iosup la 13 saptamani cand am avut probleme.De atunci nu am mai intrebat; cred ca o voi face la urmatoarea echo.Nu ma intereseaza prea tare decat ca sa stiu cu sa vorbesc cu pruncutzul.Eu vroiam al doilea bb nu fata ori baiat.Sanatos sa fie!
Monicutz: don't worry; e de la concentrare si stat la sv pe scaun; daca o sa urmaresti o sa vezi ca in weekend cand (teoretic) esti relaxata o sa fie mai activ.Si eu aceleasi paranoi dar incecr sa le domin![]()
Aventura: masuratorile sunt aproximative; nu te ingrijora!
Roandre: super poze si camera!
Eu pentru cosmetizarea de jos ma ajut de oglinda; chinul dupa lume
.Si eu cred ca tre sa fim mandre de cum aratam cand suntem gravi.Desi sunt in general cu moralu sus m-a suparat o colega cand mi-a zis ca nu-mi vin bine pantalonii (de gravida!); si acum ma uit urat la ea![]()
Acu sincer, va ziceam eu ca-mi luasem niste pantaloni mai hanchi-panchi dar ma strangeau un pic la burta, jos, cand stateam pe scaun si nu am avut nici un regret in ai arunca (in sifonier) si a ma arunca pe mine in unii lalai dar care macar ma lasa sa respir
.
Va pup tare si va doresc cele mai usoare sarcini din lume!
Cristiana, Andrei (29Sep04) si
25+
PS RRuxi tot nu-mi vine sa cred concidenta! :)))
Liuda spune:
buna dimineata la grase!!!
azi ce mai este la ordinea zilei? o tema ceva?
va pup
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 27 sapt si 3 zi
danymamic spune:
buna dimineata burtici frumoase si "La multi ani!" sarbatoritilor zilei
.
Aelita mi-e si jena sa spun nr kg mele - numai 20 la 29 saptamani. Problema la mine este acumularea de apa si am picioarele foarte umflate. Din cauza asta ma si deplasez asa de greu
. In rest nu pot spune ca ma doare ceva adica nu am dureri de spate sau de burta iesite din comun. Din pacate pentru mine lucrez 10 ore pe scaun in fata calculatorului ceea ce nu este foarte recomandat pentru o gravida. Iar la faza cu "nu mi-o mai vad" sincer nu m-am mai preocupat pentru ca merg la cosmetica pentru defrisare cu ceara. Ultima data a trebuit sa stau in picioare si cosmeticiana in genunchi ca sa ma pot face pe partea din spate a picioarelor. S-a chinuit saraca si am apreciat.
daniela 29