Mamici de ianuarie - februarie 2007 (28)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Catalina, nu m-am suparat. Stai linistita. Doar m-a intristat pt ca atunci cand s-a intamplat n-am scris 2 luni pe forum pana n-au nascut toate fetele...ca sa nu le sperii. Iti dai seama ca nu asta am vrut sa fac nici acum asa ca mi s-a parut normal sa-mi cer scuze.
In ceea ce o priveste pe Michelle, ea poate sa citeasca sa nu ce-i scriem noi in functie de cum simte. S-ar putea ca mai tarziu sa se intoarca la ce s-a scris si sa vada cu alti ochi, sa-i faca bine. Nu stii niciodata...cum reactionezi. Toti suntem diferiti. Asta oricum va fi alegerea ei in functie de cum simte.
Michelle, iti doresc multa putere.

Deci Catalina nu m-am suparta pe tine. Alte lucruri ma supara pe mine...nu asta.

Fetele, vroiam sa mai intreb ceva. Eu am acum cam 24 saptamani...si parca bebe nu se mai misca chiar asa ca in ultimile 2 saptamani. Vi s-a intamplat in perioada asta de sarcina sa treaca o zi intreaga si sa-l simtiti pe bebe doar de cateva ori? Nici nu stiu cum se categorisesc "se misca mult" sau "se misca putin". Stiu doar ca e mai rar ca sapt trecuta.

, 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Criss,mersi mult si daca-si aminteste sotul...tare m-as bucura.
Eu stau in zona München-ului...deci chiar f departe de Köln.

Liuda,vezi ca ne esti datoare cu ce ai cumparat...ca de poze nu mai zic.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Monicutz,ai incercat cu apa si nu s-a miscat?Al meu la apa reactioneaza imediat.Sau daca-l mangai mai mult.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

Buna burtici frumoase!

Va citesc dar nu reusesc sa scriu, am net doar la serviciu
Cind vad ca pot da un sfatm o parere - hop si eu!
Monicutz, ieri am avut asa un stres cu miscarile lui BB... incit tin sa te linistesc cit mai repede!

Totul e bine cu BB al tau! Daca simti cel putin seara macar putina miscare - e ok! si nu neaparat chiar in fiecare zi.

Iata ce am patin eu: In ultima saptamina mai deloc miscari! Sau mai bine zis ... in comparatie cu ce simteam inainte - astea nu erau miscari pt mine. I-am zis medicului de familie care mi-a spus ca asta nu e bine. Am contactat un ECO-grafist si a zis: Urgent la ECO! pina am ajuns la ECO desigur ca am bocit zdravan. La ECO medicul spune - copilul e f bine, totul e ok, bataile inimii, dezvoltarea, samd - toate bune! Si a mai zis - daca el e bine iar eu nu prea simt miscarile lui - inseamna ca e linistiti si nu are de ce se agita, asa ca sa nu ma sperii ci sa vad un plus in asta!
Din cite am inteles acum - miscarile e obligatoriu sa fie zilnic dupa 28 saptamini, si nu neaparat sa te bata toata ziua, principalul seara sa fie activitate.
(Dar prietenele zic ca au avut cite o zi cind nici dupa 28 sapt nu erau miscari, si tot fugeau la medic si tot le confirma ca e ok)

Ludmila 24

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ludmila_19/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

rruxy,ai trecut si tu prin ce trece michelle la 4.5 luni?? pt o toxolasmoza nenorocita? sau a fost doar sperietura?
ma bucur mult si pt Laura Ioana ca a reusit din nou,si Pepsi ! ele sunt dovezi ca se poate !

Monicutz,cam pe la 24,25 de sapt,parca si a mea misca mult mai rar,a avut o periada de cateva sapt,apoi m-am uitat pe grafic si era perioada cand punea cam multe grame deodata..se marea si numai avea loc,se lenevea,am zis ca i-oatarna si ei burta,curul,mai grele..:))
a fost cateva sapt mailenesa,si acum iar a inceput tamabalaul,credeam ca gata,s-a marit si ea si s-a potolit de dat cu elasticul in burta ma-sii.
nu te ingrijora,atata timp cat il simti ,e bine.
dupa grafic,pana in sapt 24 ,bebe pune cam 60-70 g pe sapt.dupa sapt 24,pune 100 g pe saptamana.dupa sapt 26 pune 115 g-150 g.dupa sapt 32 pune cate 200 g pe sapt.
deci ca sa vezi ce salturi face,si e normal ca in perioadele astea de salt sa fie mai greoi,sa nu mai aiba atata loc.pana isi face el iar loc,mai creste burtica,se mai obisnuieste si el cu kilele.

uite aici un grafic cu www.babycenter.com/general/fetaldevelopement/pregnancy/1290794.html,greutatea" target="_blank">greutate si cm fat,si ai sa vezi cum din sapt 24 creste rau .Mai ales daca tu il ai mai marisor decat in grafic,cu o sapt doua..si mai si!

Sunt tare trrista pt Michelle...

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Liuda fata grasunica a ta in comparatie cu a mea, dar nu-mi fac griji. zici ca sta cu capul in jos...tu care vrei ceza, si la mine e cu moaca fix la buric...eu care vreau natural. pai e bine asa...???

aventura nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi, la multe fete am vazut ca s-a intamplat asa... fie bb mai mic fie mai mare decat varsta sarcinii, dar daca dr zice ca nu sunt probleme, inseamna ca e ok.

pupici pt toate

Marina 27+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

si sa va mai linistesc putin pe cele cu problema KG--lor!

Am luat 12 kg ... dar ma simt minunat. Poate depinde si de inaltime... am 1.74, dar nu ma simt grasa, doar burdanoasa! Ce-i drept m-a ocarit medicul ca am pus atita... da chiar nu vad cind maninc eu mult (sotul sustine ca pap mult totusi), de 3 ori pe zi, seara tirziu nu maninc.

Eeee, sa fie BBicii sanatosi, ca dam jos kg la fuga apoi!

Ptptpt inca nu vad vergeturi .... celulita ce-i drept incepe sa se simta bine pe picioarele mele... minca-o-ar..., dar era si inainte, aparuta dupa jumate de an de contraceptive hormonale (am primit tratament), asa ca ... nu dau vina pe BB

Pupici si ramineti frumoase cum sunteti! Stiu bine ca sunteti, mai trag cu coada ochiului prin albumul comun cu burticute

Ludmila 24

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ludmila_19/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Dana, am incercat cu apa si suc si mancare...si daca ma intind se misca pana la urma.
Ideea e ca mi se pare ca e mai putin ca pana acum (ca in ultimile 2 saptamani). Or avea si ei zile si zile...mai active si mai putin active? Sau perioade?
Sau oi fi eu prea stresata la servici...stau pe scaun toata ziua si sunt concentrata la altele....poate se misca si n-o simt.
Nu stiu la varsta asta de sarcina cat de repede sa ma ingrijorez si sa ma duc la spital...ca nu e ca nu se misca deloc.

mersic
, 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Rruxy, dar si daca alaptezi exclusiv tot ai nevoie de sterilizator, parerea mea. Eu sterilizam dupa fiecare muls pompa pentru san, zilnic suzetele lui Andrei si seringa pentru vigantol, forfecuta de unghii inainte de fiecare utilizare, etc.

Oana 24+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Aventura la inceputul sarciniiu adica pana in luna 4 eram sincronizata perfect varsta calendaristica cu cea ecografica...apoi a devenit mai mare cu vreo 6 zile...si la sfarsitul perioadei spitalizarii de 2 sapt la ecograf era cu o sapt si cateva zile mai mica. Ce-i drept slabisem vreun kg in perioada aia desi nu stiu cat de mult se leaga.Doctorul mi-a zis totusi ca nu este o problema ptr ca se inscrie in standarde si ptr ca ecografele au si ele o marja de eroare de vreo sapt si cateva zile.
Asa ca, in principiu, nu este o pb.
Criss am tot ezitat sa-ti raspund caci nu vreau sa o iei ca pe un repros...e doar o informatie. Dincolo de cliseul care a ajuns sa devina si de care incepe sa ni se cam ia "bebele simte"...realmente este demonstrat ca lucrturile astea se propaga sesizabil. Frustrarea ta se transmite la bebe, iar el o percepe ca pe un soi de repudiere ("el, sarcina cauza vergeturilor si grasimilor care o supara si frustreaza atat de tare pe mami"). Demonstrat in psihoterapie este ca el reproduce aceasta repudiere din pantec in afara lui la varsta socializarii cand va incepe sa prezinte dificultati. Este cam acelasi gen de repudiere pe care o resimte si o reproduce in afara pantecului atunci cand ii simte pe parinti ca are alt sex decat au dorit ei.
Cat despre vergeturi si grasimi prefer sa nu intru prea mult in subiect...dar poate ca identificarea ta cu felul in care te prezinti ca si fizic nu e de fapt sursa. Sursa vine din felul in care te simti ca si interior vis-a-vis de tine ca tot.
Sper sa iei ce am spus ca si pura informatie nicidecum ca un repros.

Eu recunosc ca sunt la polul opus..ma simt ca niciodata mai bine, nu m-am mai machiat deloc de cand cu sarcina (desi inainte nu ieseam nemachiata din casa) caci ma simt ca arat excelent...prefer hainele care sa-mi scoata in evidenta burtica...si chiar mi-am achizitionat niste pulovere fistichii cu centuri textile care se si muleaza perfect pe burtica...
Ce e drept...intotdeauna am intors ochii dupa insarcinate si le-am vazut ca fiind cele mai senzuale...asa cum probabil tu le-ai perceput altfel.

Burtica

Eu si Noi
26+

Mergi la inceput