Poate sa-mi ia copilul?
Sint separata de sotul meu si vreau sa bag divortul.Nu stiu prea multe, cum se procedeaza si as vrea sa-mi dati si mie cateva lamuriri.
Eu lucrez ca asistent medical, el are o firma cu care face numai nefacute.
Poate sa-mi ia copilul dupa divort pt ca asa ma ameninta?
Ma gandesc ca nu, ca doar nu sint vreo drogata, sa nu pot s-o ingrijesc.Spuneti-mi voi, e vreun pericol?Sa ma tem de ceva?
Imi cer scuze, sint sigura ca s-a mai discutat subiectul.
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Raspunsuri
carla2005 spune:
In primul rand ce varsta are copilul? Dupa o anumita varsta (7 ani parca) copilul este intrebat cu care din parinti vrea sa ramana, si conteaza fosrte mult ce spune copilul! In mod normal statul incredinteaza copilul mamei...cel in grija caruia ramane copilul trebuie sa dovedeasca faptul ca are niste venituri stabile, are o casa in care sa stea ( nu neaparat proprietate) ca ii ofera copilului cele mai bune conditii pentru crestere. In final se alege varianta cea mai avantajoasa pentru copil. Se fac un fel de expertize vine un asistent social de la primarie la fiecare acasa ( acolo unde locuieste) sa vada conditiile pe care le are, daca e scolar se intereseaza de situatia scolara a copilului si inainte dar si dupa divort. Nu e chiar asa, vrea sotul sa ia copilul si gata il ia! Ti-am zis la noi regula cam asta e copilul ramane cu mama!
roxana1974 spune:
nu poate sa ti-l ia, dar din pacate se vede ca poate sa-ti faca viata amara...nu-l baga in seama si vezi-ti de lupta ta! trebuie sa fii tare pentru copil!
silvi_2005 spune:
Stai linistita ca nici vb de asa ceva in Romania.Din ceea ce am vazut prin tribunale copilul nu se incredinteaza mamei in cazurile exceptionale in care aceasta nu e poata sa aiba grija de el in situatiile in care e declarata iresponsabile psihic sau e necorespunzatoare din punct de vedere moral.In rest mamei ii e incredintat copilul intotdeauna, chiar daca nu are posibiliatti materiale, daca sta tatal mai bine plateste el pensia alimentara mai mare si asta e. Sanatate multa toie si copilului tau si sa va ajute Dumnezeu,
Silvi
mada2001us spune:
Eu am trecut prin asa ceva,nu este posibil nici 1%,se face o ancheta de la pimarie care se ocupa cu asistenta sociala,sa vada conditiile,si la tribunal o sa iti ceara adeverinta de venit precum poti sa il ingrijesti si cu asta basta,copilul numai dupa 10 ani poate fi intrebat de tribunal unde vrea sa ramina pina atunci hotaraste instanta,dar nu trebuie sa te stresezi nici o clipa eu tocmai am treminat un proces ca vroia tutela copilei dupa 9 ani.
karol spune:
Multumesc frumos pt raspunsuri.Sint mult mai linistita acum.
Imi doresc asa mult sa se termine odata si divort si tot, sa pot sa merg inainte.
carla, fetita mea face 5 ani in ianuarie.La varsta asta n-o intreaba cu cine vrea sa stea, nu?
ildikodrujit spune:
atat timp cat tu poti s-o ingrijesti si-i oferi ce-i trebuie nu vad de ce ti-ar lua fata. Sotul tau te ameninta degeaba. Are atat de multi bani incat sa cumpere si avocati, si judecatori si martori mincinosi?
karol spune:
ildiko, nu, nu are atatia bani cat sa-i cumpere pe toti dar mie tot mi-e frica.Oricum, mai bine mor decat sa-mi ia copilul.
Vreau sa se termine odata ca sa ma pot linisti.
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by silvi_2005
mamei ii e incredintat copilul intotdeauna, chiar daca nu are posibiliatti materiale, daca sta tatal mai bine plateste el pensia alimentara mai mare si asta e.
Asa mi se pare corect. Daca, de ex, mama are salariu mic sau nu a lucrat deloc pentru ca a preferat sa stea acasa tocmai ca sa aiba grija de copil nu inseamna ca o sa-i fie luat copilul la un eventual divort. Posibilitatile materiale reduse n-o fac mama denaturata.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
carla2005 spune:
La 5 ani nu o intreaba nimeni cu cine vrea sa stea si e mai bine asa fiindca fazele astea sunt destul de traumatizante pentru copil. Stai linistita ca nu iti ia nimeni copilul! Sa auzim de bine!
lulu26 spune:
Au fost cazuri in care, desi mama nu putea oferi un trai decent si nici pe departe comparabil cu cel pe care il putea oferi tatal, totusi justitia a lasat in grija mamei copilul.
"Unde-i lege, nu-i tocmeala!"