HELP! Aderente postoperatorii cezariana

HELP! Aderente postoperatorii cezariana | Autor: mama_lui_alex

Link direct la acest mesaj

Sper ca postez bine subiectul aici...

Hello dragele mele,

Am nevoie de ajutorul vostru...

Am nascut prin cezariana acum aproape 4 ani, de cateva luni bune m-am apucat de slabit serios si de facut sport...si...surpriza..descopar la nivelul operatiei avute acum 4 ani , acolo unde a fost "incheiata"/terminata operatia o...un...o "chestie"..de consistenta rigida, bine definita, de dimensiunea unei nuci, care nu pare sa fi aderat profund in muschi (e mai degraba sub piele)..si...dureroasa atunci cand fac efort abdominal... Cand eram mai pufiloasa si mai "lenesa" simteam eu ceva (ingropat in sunci:))..dar nu i-am dat prea mare importanta..acum insa, la un abdomen plat..e chiar vizibila..si, repet, dureroasa..

Asa arata oare o aderenta postoperatorie?? Nu se poate face nimic?? Mi-e teama sa nu evolueze..
Ma gandeam sa merg la un eco - in prima faza, sa vad ce mai se ascunde pe acolo..poate mai sunt si altele pe care eu nu le identific..
Sa merg la un chirurg?? La Dr. Badiu (cel cu care am nascut) e putin probabil sa reusesc sa-mi fac o programare prea curand...mai degraba peste cateva luni..

Aveti vreo idee? Vreun sfat? Vreun ecografist/chirurg bun disponibil cat mai curand?

Dupa cezariana am mers la controalele de rutina, am facut si eco de rutina..totul era ok la momentul acela...

Pupici mici,
Orice sfat e mai mult decat bine venit
Mama_lui_Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Nu stiu daca asa arata aderentele postoperatorii, ceea ce pot eu sa iti spun este ca se poate intampla (o buna prietena a mea a patit, medic ginecolog) ca firele cu care ai fost cusuta sa migreze spre capatul operatiei si sa formeze un fel de chist. Se poate opera fara probleme, dar asta implica anestezie, desigur, ocazie cu care se ia si proba pentru biopsie sau se poate lasa asa pana la urmmatoarea cezariana. Ea a ales ultima varianta.
Ecografist bun as putea sa-ti recomand (si el ar putea cred si sa "rezolve" problema), dar nu stiu cat de urgent te poate primi. Daca nu gasesti o varianta mai rapida, da-mi de veste aici si poate te indrum eu.
Oricum, e doar parerea mea neavizata, cauta sa te vada un ginecolog cat de curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Eu am avut ceva de genul asta dupa 1 an si ceva de la cezariana. MA durea cand il atingeam, sau cand ma atingeam cu burta de ceva. Parea ca o fasole sub piele. Am fost la doctor si mi-a spus ca daca nu m-a deranjat atata timp e foarte mica posibilitatea sa fie un fir de ata. Dar ca s-ar putea sa fie un fir de par( eu am fost taiata destul de jos, astfel incat pe taietura poate creste parul daca il las) care nu a reusit sa iasa si a fost inconjurat de grasime. Mi-a dat un unguent cu care sa ma dau 2 saptamani( un unguent banal, care il foloseam si la fetita.. am uitat cum ii zice) . Daca nu trecea, urma sa ma intorc la el.
Dar mi-a trecut. Intai a tot crescut acolo in timp ce dadeam cu unguent pana a spart si a curs ce era in interior. De atunci nu am mai avut nimic.

Lilia si Amelia( 26.09.2004)

poze

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Deja am un "cui" in suflet...dupa ce am facut "ancheta" in familie - am aflat ca nu asa ar trebui sa "se manifeste" o aderenta postoperatorie..??!!

Suna mai degraba ca un chist - varianta cea mai plauzibila este si cea sugerata de aalina - imi amintesc perfect chiar faptul ca intr-adevar la momentul cezarianei, zona respectiva arata rau - era un "capat de cusatura" - care se inrosise la momentul acela.., era mai rigid si mai umflat decat restul operatiei...

Nu m-a deranjat multa vreme - caci...multa vreme nici nu am simtit zona respectiva - iar cand imi dadeam cu crema (de corp) si ajungeam si in zona - mi se facea pielea gaina - era lipsita de sensibilitate si era tare ciudat feelingul - si era f. neplacuta senzatia...cred ca stiti despre ce vorbesc..

LiliaToma - arata mai rau decat spui tu ..iar "par" nu este in zona..(desi este o taietura orizontala, destul de joasa)..:))

Maine (luni) ma duc la un ginecolog - primul care mi-a iesit in cale - si despre care mai auzisem cate ceva - cred ca este imposibil sa nu-si dea seama ce ar putea fi...o mai fi vazut asa ceva la viata lui...

Va mai tin la curent..dar poate intre timp mai vine cineva cu vreo idee??? Ca tare trece greu ziua de azi...
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Am foat...m-am "consultat"...am revenit...poate e de folos si altcuiva...

Este un GRANULOM pe Fir de sutura de la operatie..Cicatrizarea s-a produs mai repede decat "topirea" firului...Poate sta acolo bine mersi pana ...hat...Sau pot sa-l operez si sa-l scot..dar problema se poate repeta...sau astept o alta "cezariana" si-l rezolv...sau il las asa...pur si simplu..

E cica reactia organismului de a "incapsula" obiecte "straine" - eu sunt una dintre acele persoane care au o astfel de reactie..asa ca...adio silicoane..:))

Pupici mici,
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Ma bucur tare mult ca nu e nimic grav. Acuma ca zici, tin minte ca si mie mi-a zis sa ma dau cu crema, si daca nu se sparge singur acolo, sa ma taie si sa scoata grasimea aia care se adunase in jurul posibilului fir de par.
Cel putin poti sta linistita. Totusi nu cred ca e placuta starea cand simti durere la atingere( tin minte de la mine ca ma enerva ca la orice atingere- de masa, sau de scaun, tresaream).
Numai bine

Lilia si Amelia( 26.09.2004)

poze

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Mama-lui-alex, bine ca nu este motiv de ingrijorare.As putea sa te intreb cu cel fel de fire ti s-a facut operatia?(la mine mi-au scos firele din exterior).

Mariana 21+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Eu am patit si la prima si la a doua cezariana cate "ceva". La prima a tot curs serul de la firele care trebuiau sa se absoarba si am scos si un firicel la un moment dat. La a doua a curs putin dintr-un fir, si m-am trezit dupa vreo 7-8 luni cu un guguloi cam cum il descrii tu, se simtea ca un bob de mazare ptin dureros. Dupa ce am stat cu comprese cu rivanol si m-am uns si tot asa, am realizat la un moment dat ca este un fir cu tot cu nod. Mi-au bagat o pensetuta-foarfeca si au sscos totul, doar ca a ramas o gaura in zona respectiva.

exact asa mi s-a spus si mie, ca am o reactie de respingere extrem de puternica la orice chestie externa :P

Bogdana, mamica de Cristina -pui mic si Miruna -scumpete mare

petrecere -1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mama lui alex ma bucur ca nu e ceva grav...obiectele straine nu au decat sa stea acolo cuminti pina la un surior sau surioara
Am citi atent subiectul si asteptam sa vad ce ti-a spus ginecologul. Bine ca e totul ok, ca deja il pindeam pe Badiu (cu toate ca la mine, sa bat in lemn, e totul ok la cusatura...auuuuuci ce nashpa e senzatia aia de ne-simtire a burtii in zona taieturii...si-acum mi-o amintesc si parca nici acum nu-mi simt total 100% toata zona...
Hai pupici si sanatate!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Mama lui Alex, si eu am urmarit problema ta. Ma bucur ca nu e grav.
Atunci... daca-i asa... gandeste-te la un bebe2 .

Danat, sa vezi cum e la mine cu "senzatia aia de ne-simtire a burtii in zona taieturii", ca eu am acolo 3 taieturi (2 cezariene + 1 extrauterina).
Cam pana la jumatatea distantei dintre cicatrici si buric zona e intr-o "ne-simtire" enervanta .

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Hello dragelor,
Imi cer scuze ca nu am mai trecut pe aici de cateva zile...

Sa va raspund..

Mariana 1976 - nu stiu ce fir au folosit la sutura...era oricum ceva ce trebuie sa se reabsoarba..cert este ca nu mi-a "scos" firele.. Problema este ca am ceva mai mult colagen iar reactia de "reparare" a organismului meu a fost mai rapida decat de absorbtie..Avantajul este ca voi avea o piele elastica mult timp (sic!) iar dezavantajul ca nu mi-as putea pune silicoane..:)) dar mai fac cercetari..:))

Lili Toma - despre ce crema vorbesti?? Nu-mi dau seama despre ce spui..caci la mine granulomul pare suficient de adanc - cam la juma de cm - 1cm sub piele ...nu-i ca un fir de par crescut sub piele..ca mai patesc si treaba asta cand ma mai epilez inghinal si stiu ce inseamna "guguloi" de la un fir de par..Nu vad cum ar putea sa iasa la suprafata..

Faza cu "nesimtirea"...deja cred ca m-am obisnuit eu cu senzatia..caci tot aiurea e zona..

Oricum am mai facut cercetari (pe net) si am constatat ca este posibil ca "guguloiul" sa sufere modificari si sa devina intr-adevar dureros( a se citi insuportabil)..atata timp cat ramane o "capsula" si nu evolueaza toate par ok - daca ma obisnuiesc cu ideea - daca se va modifica..la cutit..

Concluzia...am programare la Badiu (tocmai) pe 11 Decembrie...:)))Nu's de ce, dar am o incredere oarba in ceea ce-mi spune omul asta..asa ca astept si parerea lui..

Pupici,
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput