As vrea sa va intreb si pe voi si va multumesc din suflet daca puteti sa ma ajutati!
Avem un teren de 800m care din pacate e in asa fel poziionat ca se strange apa si balteste si ca atare dorim sa-l tasam/viabilizam inainte de a ne apuca sa construim pe el.
Noi am dori sa-l inaltam cu cel putin 30 cm dupa tasare, iar pe o suprafata de 200 m chiar cu o jumatate de metru.
Ati facut o lucrare de genul asta?
Va rog ziceti-mi si mie in ce consta si cam la ce pret mediu ne-ar duce pe mp?
Multumesc frumos!
Sa auzim de bine ;)
Buna giulia71!!
Aici poti citi mai multe:
www.arpm7c.ro/uploaded_files/news_files/Proiect-autorizatie-_9dbd30.pdf?PHPSESSID=01d9525e60517fe75f7d82e633b6d574" target="_blank">link
noi am fost intr-o situatie similara.
1) am sapat pentru fundatia casei si am intins pamantul extras pe toata suprafata terenului (1000m2)
2) fundatia casei a fost proiectata mai inalta
3) am adus vreo 6-7 basculante de pamant si am tasat pamantul cu o lama
..si cam atat.. nu stiu sa-ti spun cat costa, cu pamantul si tasatul ne-am "descurcat" in stil romanesc, am intrebat prin sat si am gasit cele trebuincioase. bafta!
inca ceva, e bine sa lasi sa treaca o perioada de timp inainte sa lucrezi terenul peste care ai mai pus pamant.
Mai bine ai consulta un inginer constructor,care sa vina la fata locului sa dea solutia.Nu-i de joaca cu astfel de lucrari...daca pamantul se taseaza sub fundatie,aceasta se rupe si ati dat bani degeaba pe casa...Cand vrei sa construiesti o casa ,decopertezi stratul vegetal,ca sa ajungi la terenul de fundare,argila.Ideea e sa ai sub fundatie un suport cu coeficient de tasare aproape 0.cel care v-a facut proiectul nu a venit la fata loculi sa vada terenul?