Lucrari de tasare/viabilizare a terenului de casa?

Lucrari de tasare/viabilizare a terenului de casa? | Autor: giulia71

Link direct la acest mesaj

As vrea sa va intreb si pe voi si va multumesc din suflet daca puteti sa ma ajutati!
Avem un teren de 800m care din pacate e in asa fel poziionat ca se strange apa si balteste si ca atare dorim sa-l tasam/viabilizam inainte de a ne apuca sa construim pe el.
Noi am dori sa-l inaltam cu cel putin 30 cm dupa tasare, iar pe o suprafata de 200 m chiar cu o jumatate de metru.
Ati facut o lucrare de genul asta?
Va rog ziceti-mi si mie in ce consta si cam la ce pret mediu ne-ar duce pe mp?
Multumesc frumos!

Sa auzim de bine ;)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns skiper spune:

Buna giulia71!!
Aici poti citi mai multe:

www.arpm7c.ro/uploaded_files/news_files/Proiect-autorizatie-_9dbd30.pdf?PHPSESSID=01d9525e60517fe75f7d82e633b6d574" target="_blank">link

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

noi am fost intr-o situatie similara.

1) am sapat pentru fundatia casei si am intins pamantul extras pe toata suprafata terenului (1000m2)
2) fundatia casei a fost proiectata mai inalta
3) am adus vreo 6-7 basculante de pamant si am tasat pamantul cu o lama

..si cam atat.. nu stiu sa-ti spun cat costa, cu pamantul si tasatul ne-am "descurcat" in stil romanesc, am intrebat prin sat si am gasit cele trebuincioase. bafta!

inca ceva, e bine sa lasi sa treaca o perioada de timp inainte sa lucrezi terenul peste care ai mai pus pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marusia spune:

Mai bine ai consulta un inginer constructor,care sa vina la fata locului sa dea solutia.Nu-i de joaca cu astfel de lucrari...daca pamantul se taseaza sub fundatie,aceasta se rupe si ati dat bani degeaba pe casa...Cand vrei sa construiesti o casa ,decopertezi stratul vegetal,ca sa ajungi la terenul de fundare,argila.Ideea e sa ai sub fundatie un suport cu coeficient de tasare aproape 0.cel care v-a facut proiectul nu a venit la fata loculi sa vada terenul?

Mergi la inceput