Dr. Stanciu
Raspunsuri - Pagina 3
karmenutza spune:
Kristinutza, ce sa-ti zic si eu? Stii bine ca eu am mare incredere in dr Stanciu. Il cunosc de pe vremea cand era fii-miu mic, avea vreo 4 ani. Acum are 15 . Ma duceam la el de cate ori aveam o problema pe care nu o rezolva dr lui. Si cu fii-mea am fost acum la 1 an si ne-a recomandat calciu pharco si picaturi de vigantol pe perioada lunilor cu R. Asta este varianta de preventie a rahitismului care incepe de la 1 an, nu mai devreme. Probabil ca de aceea prima data nu v-a recomandat si a doua oara da, ca va apropiati de 1 an. Chestia asta se practica si acum 15 ani.
Despre consultatii pot sa-ti spun ca dureaza si 5 minute si 15 minute. Cred ca depinde de cat de multe programari sunt in acea zi. Am fost o data cu Catalina in vara si am stat vreo 15-20 minute in cabinet si mi-a dat voie sa-l intreb cate in luna si in stele. Chiar am stat sa ma gandesc ce mai aveam de intrebat si nu era pe lista. Si a fost foarte rabdator. Eram in plin proces de diversificare. Acum, ma gandesc ca daca e foarte aglomerat, poate la usa mai sunt si copii cu probleme grave, nu stau eu sa intreb de diversificare (de ex.), asta poate sa imi spuna si alt dr. Pot afla si pe forum de la fete ce papica sa-i mai dau sau sa nu-i dau.
Deja am invatat sa-l "citesc" cat e de ocupat si ii pun intrebari de cand intru pe usa, pana dezbrac fata. In timpul asta imi si raspunde sau la sfarsit imi raspunde dupa ce scrie reteta. Despre lapte eu nu am intrebat.
Despre tarif, atat cat scrie pe usa, atat ii dau. Uneori imi da chitanta, alteori nu. Alteori imi da si nu o iau . O singura data am fost la spital si ne-a luat peste rand ca am fost pentru internare cu biletel de la el. Avea Catalina 3 saptamani. Atunci i-am dat mai mult decat la cabinet. Oricu, una peste alta, sunt foarte multumita de el de cand il cunosc. Niciodata nu m-a dezamagit nici cu baiatul, nici cu fata. Intotdeauna a fost pe diagnostic, nu a testat medicamentele pe copiii mei, cum facea doctorita lui Victor.
Cand a avut Catalina bronsiolita nu ne-a dat antibiotic, pentru ca se stia clar de unde provine: de la vaccinul antirujeolic pe care i-l facuse dr de familie cu saptamana in urma.
Catalina
dianad spune:
karmenutza, la ce varsta a facut Catalina antirujeolicul?DianaD & Alexandru(12 aprilie 2006)
AYSHA 2 spune:
Eu am fost de 2 ori la acest dr. O data a stata cu noi mai mult si ne-a consultat, altadata ne-a expediat mai repede. Probabil ca este si in functie de cate programari are. Eu am fost sambata, am tras cu okiul pe lista cu programarai si am vazut ca avea pana seara tarziu.Deci mi se pare oarecum explicabila atitudinea. Nu am plecat niciodata fara sa-mi raspunda la toate intrebarile, chiar daca imi dadea de inteles ca tb sa ies. O faceam pe nesimtita si tot insistam. Mai mult, am uitat sa il intreb ceva, si m-am intors, am intrat peste urmatoarea consultatie, dar tot mi-a raspuns.
Asta da tupeu, nu ?
De fiecare data am dat scrie pe afis.
Briantis spune:
Karmenutza ,nu esti bine informata .Prvenirea rahitismului nu incepe la un an .Vigantolul nu il dai de la un an ,nu?
Oricum copii pot avea carenta de calciu si inainte de un an si cu iguranta se administreaza calciu si inainte de varsta asta.
Si ca sa fiu on topic ,in mare sunt multumita de dr Stanciu ,dar nu e singurul nostru pediatru.
Mama lui Andreiutzu
karmenutza spune:
Briantis, bineinteles ca ii dau Vigantol de cand s-a nascut. Dar de la 1 an mi-a explicat el ca incepe prevenirea cu Calciu. 10 zile pe luna, in lunile cu R. Si Vigantol in fiecare zi. Ea calciu nu a luat niciodata pana acum.
Dianad, Catalina a facut antirujeolic la 7 luni jumate, in primavara, in timpul epidemiei. Ca ziceau ca asa au venit scheme de la minister, sa se vaccineze si copiii mai mici de 1 an. Pe vremuri la 1 an se facea. Si acum dupa 1 an, pe la 1 an si 3 luni face din nou.
Catalina
kristinutza spune:
karmenutza, ce lapte i-a recomandat catalinei?
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
iacobica spune:
kristinutza, laptele l-am dat noi ca asa nu s-a parut ca e ok
nici noua nu ne-a recomandat vigantoletten. i-am dat numai vigantol
Frumusetea este trecatoare. Esti frumos, ai trecere.
Laura si Raducu Stefanucu(16.06.2004)
kristinutza spune:
mda, iar karmenutza nu a intrebat drul ce lapte ii recomanda.
deocamdata mai stau un pic pe lapte praf. si cred ca-l mai intreb odata toate cele, ca ultima oara era bulversat rau si am impresia ca a mai gresit cate ceva. mai merg odata si ma asigur ca e corect ce mi-a recomandat.
pe mine ma tenta prima crescita de la parmalat.
dar, pana la urma, a mai recomandat vreunui copil de un an bronchovaxon? sau face experiente pe noi?
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
Monica-Elena spune:
Noua ne-a recomandat 10 zile d ecalciu date dimineata si vigantolul seara(niciodata date imreuna ptr ca nu s easimileaza asa a zis el_ si o luna Lantigen B, o luna imunobaby si inca o luna lantigen si o doza pe sapt de oscilo. Mihne aare un an si 4 luni.
Eu am mare incredere in dr Stanciu. Am ajuns la el intr-o situatie critica si ne-a pus pe picioare dupa ce o gramada de alti medici de renume ne dezamagisera.
De lapte nu l-am intrebat dar eu stiu ca se da formula pana la 3 ani si d ela 2 ani jumate poti s aincepi sa ii bagi si laptele de vaca(impropriu spus Dorna sau alt lapte). Mihnea mananca si acum 600 ml de lapte zilnic fara s apun masa de iaurt, branza sau smantana.