M-am hotarat......adoptie(40)
Raspunsuri - Pagina 28
Rozi spune:
Bafta multa, multa, fetelor!! Tineti-ne la curent, va rog, daca nu va e prea greu. Pe mine, cel putin, ma intereseaza cum mai decurg "luptele"
gulser_30 spune:
multumim mult rozi!!!eu una abia astept sa am ce vesti sa dau,cit ar fii ele de neinsemnate pt mine inseamna f mult adica un pas inainte si in acelasi timp,un pas mai aproape de bb-ul mult dorit...offff si cind ma gindesc ca sunt deabia la inceput....am senzatia ca timpul sta pe loc
andrada77 spune:
Multumim mult pentru sprijin...Speram sa fie bine,si sa avem si noi ingerasii nostri.
carla2005 spune:
Cunosc pe cineva care este garvida si vrea sa dea copilul spre adoptie ce trebuie sa faca cui trebuie sa se adreseze in acest scop! Ea nu are nicio posibiliate sa creasca copilul!
carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
poze bb
"Opreste trecerea. Stiu ca unde nu e moarte nu e nici iubire , si totusi te rog: opreste, Doamne, ceasornicul cu care ne masori destramarea."
Andreea_k spune:
au dat aseara la TV de doua fetite ( gemene ) abandonate la o gura de metrou.Mi s-a zbarlit pielea pe mine ,nu erau bebelusi , adica mama lor le-a crescut pana la vreun an ( cred ca aveau un an sau mai mult )si ma gandeam cum o putea trai fara ele ? Sunt multe cazuri de abandon in spital si sa zicem ca mamele respective nu s-au atasat de bebelusii lor insa mai tragic si mai traumatizant pt copile este sa le abandoneze cand ele inteleg cat de cat ca mama le-a lasat si a plecat .
Andreea_k spune:
Carla , mai bine o lasi pe acea cunostinta sa nasca mai intai si pe urma sa te interesezi unde isi poate abandona copilul , ca sa nu mai zic ca ai putea sa te interesezi cum s-o ajuti sa il pastreze .Inteleg ca vrea sa-l dea pt ca nu are cu ce sa-l creasca, sfatuieste-o sa-si gaseasca un servici mai bine.
Mie postarea ta imi suna a altceva dar sper sa ma insel si imi cer scuze daca am interpretat gresit.
carla2005 spune:
Andreea noi toti incercam sa o incurajam sa il pastreze o ajutam cum putem insa nu vrea in ruptul capului, pana acuma tot zicea ca se mai gandeste acum insa nimic...situatia ei materiala este zero.
Pe fata asta a cunoscut-o maica-mea la noi la tara, fata are 19 ani si vine dintr-o familie cu 8 copii traiesc toti intr-un cort si iarna si vara (efectiv cort din folie facut)iarna cred ca fac focul direct pejos ca iese fum de peste tot, parintii stau numai beti exemplu iarna trecuta mama lor statea beata in mijlocul drumului si copilul cel mic de 4 ani dormea la capul ei! Maica-mea le mai ducea haine care nu le mai purtam noi, ii mai lua pe copii la masa sau le ducea de mancare asa a aflat ca fata cea mare e gravida a luat-o a dus-o la spital la controale, la ecograf si de cand s-a facut mai frig afara sta cu maica-mea in casa de frica sa nu pateasca copilul ceva! Eu i-am zis ca o sa-i dea statul 2mil(pentru oameni in situatia lor doua milioane e mana cereasca) ca o mai ajutam si noi numai sa pastreze copilul insa acum nici nu mai vrea sa auda! Ideea e cam ce ar vrea ea sa nu-si abandoneze copilul pur si simplu ci sa-l dea in grija ca sa zic asa cuiva si sa stie de soarta lui...adica sa stie in ce familie a intrat sa afle din cand in cand daca e bine ceea ce cred ca sistemul nostru nu permite, nu stiu ce sa zic chiar sper sa reusim sa o convingem sa nu-l dea sa o convingem ca ar putea sa -si gaseasca de lucru( in conditiile in care nu stie nici sa citeasca si cred ca nici certificat de nastere nu are sau buletin)oricum astea s-ar rezolva cumva! Ma gandeam exista ceva ONG-uri care ar putea-o sprijini in sensul asta, parca am vazut ceva pe la televizor nu stiu ce sa zic!
Nu stiu cum ati interpretat voi postarea mea ...am scris primul mesaj pe fuga fara sa detaliez situatia cine stie cum m-am exprimat scuze!
carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
poze bb
"Opreste trecerea. Stiu ca unde nu e moarte nu e nici iubire , si totusi te rog: opreste, Doamne, ceasornicul cu care ne masori destramarea."
Andreea_k spune:
Acum parerea despre postul tau se poate interpreta in multe moduri insa prima oara , sincer , eu personal imi facusem urmatoarea parere : sunt fete la noi la Adoptia.....care nu si-au gasit inca puiul si apari tu si spui ca stii pe cineva care si-ar abandona copilul , ca si cand vroiai sa le imbii sa te caute poate "se leaga ceva."
Acum m-am lamurit si imi cer scuze pt banuiala pe care o aveam insa exista inca multe persoane care cred c-ar scoate niste bani fumosi de pe seama noastra fara sa constientizeze situatia.
Daca respectiva vrea sa-si abandoneze copilul atunci o sa hotarasca exact dupa ce-l naste , o sa fie sfatuita si para-sfatuita de asistentii sociali in legatura cu ce aste de facut.
Ma tem insa ca din situatia descrisa de tine , copilul va fi unul dintre cei care vor creste in orfelinat fara nici o sansa de a-l adopta cineva, pt ca cine il adopta nu vrea sa aiba de-a face cu ea in nici un mod si mai ales nimeni nu doreste sa "tina legatura " si sa-i dea raportul cu privire la situatia copilului care din punct de vedere legal (si nu numai) nu mai este al ei.
Poate dupa ce-l va naste se va razgandi .
Briantis spune:
De acord cu Andreea k.
Nu cred ca exista parinte adoptiv care sa vrea o asemenea situatie .Naturala poate spune acum ca-l da pe bebe spre adoptie si dupa o perioada se poate razgandi . Chiar daca copilul pe care l-a dat spre adoptie ,legal nu va mai fi al ei ,poate face mult rau daca doreste .
Eu una ,daca as sti ca naturala lui Andrei stie unde stam ,m-as muta instantaneu .Din punctul meu de vedere ea nu mai are nici un drept ,a renuntat la drepturi cand l-a lasat in spital si a disparut .
A ,daca o vrea el ,cand o fi mare sa o cunoasca , ok ,ii dau toate informatiile pe care le am .
Chestia cu "sa stie in ce familie a intrat " ,de ce? Dpc nu da copii spre adoptie oricui .
Daca oricine a abandonat un copil ,ar sti in ce familie a intrat copilul ,ia sa vezi ce de cazuri de santaj ar inflori (nu spun ca e cazul fetei de care vb ,dar nu poti sa stii niciodata ).
In fine ,am vb mult ,sunt pareri personale .Ideea e ca fata asta ori face in asa fel incat sa-si pastreze copilul langa ea ori il da spre adoptie in conditiile legale de acum ,pt ca este prea putin probabil sa se intample cum vrea ea ,adica sa il creasca cineva ,dar totusi sa fie al ei.
Mama lui Andreiutzu
ioanaalice spune:
Hello! (Scurt si cuprinzator pentru ca nu prea am timp:)...Am un baiat (incredintare in vederea adoptiei), il chiama Mihai Alexandru, are un an si jumatate. "mama" pentru el este mancarea, eu pentru el sunt un fel de "iaia" si in rest suntem foarte ocupati cu jucatul si plimbatul. Ca sa raspund si la alte intrebari de la alte subiecte: la noi totul a decurs foarte lin, fara hopuri sau obstacole, copilul l-au gasit si ales cei de la DPC.
tre' sa schimb si semnatura, dar acu' nu am vreme...
ioana, viitoare mamica