Cum gatesc muschiul de porc?

Cum gatesc muschiul de porc? | Autor: ipearina

Link direct la acest mesaj

In afara de a-l praji in tigaie sau de a-l pregati la cuptor, cum mai pot pregati muschiul de porc, ca habar n-am?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Pe gratar , sua la cuptor ....unde iese cel mai bun .

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Muschi cu rosii si capere

Ingrediente: 750 g muschi de porc, sare, piper, foi de dafin, 2 lg. ulei, 400 ml supa (instant), 750 g rosii, 1 ceapa, 2 lg. ulei (masline), 2 lg. capere, ½ leg. busuioc, 3 lg. amidon

Se spala muschiul, se sterge, se sareaza si se pipereaza. Se garniseste cu foi de dafin si se leaga strans cu ata de bucatarie. Muschiul se prajeste de jur imprejur in ulei. Se stinge cu supa si se coace inabusit cca 50 de minute.
Se cresteaza rosiile, se oparesc si se decojesc. Ceapa si rosiile se taie felii si se inabusa in ulei (masline), la foc iute. Se adauga caperele si se potrivesc de sare si piper. Se adauga frunzulite de busuioc.
Carnea se scoate din sos si se lasa sa stea acoperita 10 minute. La sos se adauga amidon si se da in fiert; se condimenteaza. Se taie friptura si se serveste cu rosii si sos. Se poate adauga o garnitura de paste late.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Muschi umplut

Ingrediente: 1 kg muschi de porc, 1 cub margarina, cabanos ori costita afumata, cascaval, verdeata, sare, piper, usturoi verde, cateva felii de bacon

Muschiul se gaureste, de la un capat la altul, cu un cutit. Se prepara un amestec de cabanos, cascaval, verdeata, usturoi, sare si piper. Se umple muschiul, se pun dopuri de cabanos, se unge cu margarina, se impacheteaza in felii de bacon si apoi in folie de aluminiu. Se da la cuptor si se serveste cu piure de cartofi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Muschi umplut in sos de vin

Ingrediente: 500 g muschi de porc, sare, piper, 1 leg. verdeata asortata, 50 g crema de branza de vaci, 1 lg. pesmet, 125 g slaninuta, 2 lg. ulei, 125 ml vin alb, 2-3 lingurite amidon, 1 praf zahar, 2 dovlecei, 1 ou, 2-3 lg. faina, untura, verdeata

Se preincalzeste cuptorul (200°). Se spala carnea, se sterge si se taie un buzunar pe lungime. Se sareaza si se pipereaza. Se toaca verdeata si se amesteca impreuna cu branza si pesmetul. Se umple muschiul. Se infasoara in slaninuta si se leaga cu ata. Se prajeste in ulei pe toate partile, apoi se coace in cuptor 15-20 de minute.
Zeama de la friptura se stinge cu vin, se fierbe putin si se ingroasa cu amidon. Se potriveste de sare, piper si zahar.
Dovleceii se rad si se amesteca bine cu ou si faina si se prajesc in ulei, sub forma de chiftelute. Se servesc impreuna cu sosul si friptura si se orneaza cu verdeata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Muschiulet in sos de ciuperci

Ingrediente: 500 g muschiulet de porc, 500 g ciuperci, 1 ceapa, 1 leg. patrunjel verde, 1 lingurita faina, 1 lg. ulei, 3 lg. smantana, sare, piper

Carnea se portioneaza si se rumeneste in ulei sau pe gratar, apoi se pastreaza la cald.
Ceapa se toaca si se caleste in ulei. Se adauga ciupercile taiate si se calesc. Se inglobeaza faina si smantana, cu 1 minut inainte de a stinge focul. Verdeata tocata se incorporeaza in sos dupa ce acesta a incetat sa mai clocoteasca.
Carnea se aseaza pe farfurii, se toarna deasupra sos si se orneaza cu patrunjel verde.


Mergi la inceput