Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt III
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
biluta28 spune:
Si Ana are dictare si a zis doamana sa facem si noi u ea acasa dar eu nu stiu denumirea la toate semnele si nici nu stiu cum sa-i spun sa faca unde gasesc semnele grafice cu denumirile lor ???
asta ca sa fac cu fata dictare?
La semnatura este un link unde la diverse vedeti 2 poze cu Ana in prima zi facute de cineva strain caci noi parinti nu am avut voie in scoala. Ana e in prima banca in mijloc stanga cum te uiti la ecran
(asta daca nu o recunoasteti)
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani fara 1 luna - Edi 2 ani si o luna
http://community.webshots.com/user/biluta28
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Biluta , nu stiu unde ai putea gasi denumirea semnelor ...succes insa la dictare !
Doamne, ce bine ca noi am scapat fara sa dam dictarea aia .
Sper sa nu ii vina vreo idee acum dupa ce au inceput deja literele .
O zi excelenta tuturor !
Lala.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanagabriela/oanagabriela.jpg)
oanagabriela spune:
Desi am incercat sa iau in serios clasa I, imi dau seama ca, asa cum spune si denumirea, Antonia este inca in clasa pregatitoare (CP) si adevarata clasa I va fii abia la anul (se cheama clasa elementara 1)Acesta este sistemul francez de invatamint, pacat ca nu mai sint si alte mamici din Franta, am fii putut compara experientele..
Asa ca profesoara este f.relaxata, la fel si copiii...Nu prea inteleg ce fac la scoala (ca de la Antonia scot cuvintele cu clestele)...Doar constat unde au ajuns, la sfirsit de saptamina, cind aduce caietele de exercitii acasa. Deci teme de scris nu au, nu prea stiu la ce litera au ajuns sau daca le fac intr-o ordine anumita. In schimb a venit cu un caiet de dictari facute in clasa (cu grupe de sunete, nu cu cuvinte), la care copilul mea a cam grestit ...Deci in saptamina de vacanta care incepe vineri vom incepe dictarile. Teoretic ea stie toate literele de mina de anul trecut (care a fost un fel de gradinita facuta la scoala), dar nu le scrie pe toate la fel de bine...
La citit merge asa si asa, cind este odihnita (simbata si duminica) se descurca bine, in schimb in timpul saptaminii, cind vin eu acasa dupa ora 18:00 este cam dezastru...
La matematica pare OK, au scris numerele pina la 30...si adunari pina la 10...Acum au inceput excercitii cu bani (euro, ca de, cartile vin din Franta)...Exemplu: cite bile poate cumpara cu 3 euro, daca o bila costa 1 euro ?
Note nu exista, profesoara le pune sau stelute, TB sau alte semne pe caiete...In principiu vom avea o prima evaluare la sfirsitul trimestrului...Vreau insa sa merg sa vorbesc si cu profesoara peste o saptamina, sa vad cam ce parere are ea...
Joi este ultima zii inainte de vacanta si vor sarbatori Halloween-ul, care la virsta lor este un fel de carnaval (vin toti costumati la scoala), cu dovlecii decorati de ei, bomboane cu gramada si alte activitati. In America este o mare sarbatoare comerciala, cam ca si Craciunul, totul este decorat cu vrajitoare, schelete, monstrii si alte orori iar la TV sint doar desene animate cu aceeasi tema. Oribil...
Dar, vorba proverbului, la Roma te porti ca romanii, asa ca am intrat si noi in jocul lor si pe 31 octombrie (data oficiala de Holloween) mergem la colindat dupa bomboane, pe la casele vecinilor.
O saptamina buna la toti boboceii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Noi suntem in vacanta de o saptamina si mai avem inca 3 zile. In acest timp copilul a mers in Hort si au avut o gramada de activitati frumoase: o zi a fost Kino Day, alta Bowlling, azi piscina, maine mers pe munte la un castel, vineri la muzeul de arta. In restul zilelar au stat in Hort si s-au jucat. Vinerea trecuta au innoptat in Hort. Au mers seara in padure sa serbeze asa numitul "Kürbisfest" ( sarbatoarea dovlecilor)- un fel de Halloween in varianta nemteasca. Fata mea a fost tare curajoasa si pe un intuneric bezna a fost singura care s-a dus sa duca un inel "Regelui Dovlecilor". A impresionat "asistenta" prin curajul ei, asa ca simbata dimineata cind m-am dus sa o iau, toata lumea o lauda!
Cu cititul sta "binisor", pe zi ce trece mai bine, desi nu am mai facut nimic de cind e in vacanta. Ei la mate au facut cifrele pina la 10 cu adunari cu tot.
Scrisul de mina aici se incepe undeva in jurul Craciunului (sau dupa) si, din ce am inteles nu fac semne grafice.
Citeam povestea voatra cu cirligul de la 2. Eu asa am invatat-o anul trecut, la 5 ani, dar ei la scoala au invatat sa-l scrie cum arata de ex. 2 de la calculator.
Celor care intra curind in vacanta, le dorim in primul rind ODIHNA PLACUTA! ca stim ca, atit copii cit si parintii au nevoie de asa ceva.
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by ocu
Buna, legat de concursuri, imi puteti spune de cine sunt organizate? Lia nu mi-a pomenit nimic despre ele si nici doamna, cand am reusit sa o intalnesc(de obicei dimineata si atunci in graba).
Cel de care vorbesc eu este organizat de o firma particulara.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by april
azi avem sedinta cu parintii.....e de dat bani pt renovarea din mini-vacanta..........si de aflat noutati despre prichindei.....
La ultima sedinta cu parintii, cand ne-a intrebat doamna daca avem vreo intrebare, am rugat-o daca se poate sa ne spune cateva vorbe despre fiecare copil in parte. Si mi-a spus "credeti ca intereseaza pe cineva de copilul dvs?" Apoi a indulcit tonul "pentru asta vorbim in particular".
Am vorbit in particular... gramada: s-a facut coada la catedra fiecare voia sa auda cum se descurca copilu, asa ca vrand, nevrand am auzit de alti copii, si altii de al meu.
Marturisesc cinstit ca pe mine chiar ma intereseaza de alti copii, nu de curioasa (desi m-am facut ca focul!) ci pentru a vedea ce hram poarta cei cu care petrece catva ore pe zi.
Mi-a fost jena sa raspund, dar ma cam mananca limba.
![](drac.gif)
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by squrriel
Noi am ajuns la cifra 8 la matematica si la romana inca nu este hotarata doamna dc sa inceapa a-ul sau sa-l lase dupa vacanta.
Doina
Noi nu l-am inceput nici pe 1. Oana iar isi termina temele in clasa. Au cateva randuri 3-4 maxim. La abecedar azi l-a inceput pe a.
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by biluta28
La religie au desenat vreo 2 cruci si colorat pe sf. Paraschiva, plus o poezie despre cruce.
Nu am auzit sa prmeasca calificative
Ieri m-am muncit cu ea toata ziua sa facem o rata din pene, fulgi si vata.a iesit frumoasa pana la urma mai ales fundalul caci i-am facut si un lac, cu nuferi, nisip, papura si un Mar pli de fructe.
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani fara 1 luna - Edi 2 ani si o luna
http://community.webshots.com/user/biluta28
biluta, Oana a luat 2 de FB la religie, a avut de desanat sfanta biserica, de colorat Maica Domnului.
Ce a trebuit sa faceti cu rata?
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by annitha_cl
Eu am mai trecut prin asta cu el asta primavara cand a plecat la un baiat mai mare, care nici in ziua de azi nu situ cine este, de la ora 10 dimineata pana la ora 22,00. Atunci l-am cautat cu politia si toate cunostintele: vecini, neamuri, parinti de colegi de gradinita... am cautat pana si la morga asa ca daca atunci a scapat de bataie acum....a furat-o.
copilul meu
Aoleu prince ai trecut!!!! vai de mine!
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by april
cateva poze si cu caietele noastre
http://family.webshots.com/album/554197340VgqJLw
frumos caiet!