"PRIETENUL ADEVARAT IUBESTE ORICAND..."proverbe:17

"PRIETENUL ADEVARAT IUBESTE ORICAND..."proverbe:17 | Autor: mamy_taty

Link direct la acest mesaj

TREI FELURI DE OAMENI:DE VEI CADEA ,NU TOATA LUMEA SE VA BUCURA CAND TE VEI RIDICA IAR.FRATELE MAI MARE NU A FOST PREA BUCUROS CAND FIUL RISIPITOR S-A INTORS ACASA.SI CATI FRATI MAI MARI SUNT INCA...IATA TREI FELURI DE OAMENI:1]:CARE SE FOLOSESC DE TINE:acestia vor intinde mana spre puterile tale ,dar iti vor evita cu atentie slabiciunile.Cand necazul iti va lovi viata,acestia se vor distanta ca nu cumva sa se pateze!Sa nu ai resentimente fata de ei,cei ce se folosesc de tine nu sunt rai,ci doar instabili.2]:Acestia compun majoritatea.Cand esti in necaz vor astepta privind la tine,daca vei mai scapa.Inainte de a decide acceptarea ta vor verifica daca altii te-au acceptat.PAVEL spune:"...sa priviti bine pe cei ce se ostenesc intre voi,care va caria o pauzasc in DOMNUL,si care va sfatuiesc,"1TESALONICENI5:12Cand e vorba de circumspecti iubeste-i ,dar nu iti cladi viata pe ei.3]:CEI DEDICATI:Despre acesti oameni vorbeste SOLOMON in Proverbe 17:17 "PRIETENUL ADEVARAT IUBESTE ORICAND,SI IN NENOROCIRE AJUNGE CA UN FRATE."ESTE un proverb vechi care spune:"la vreme buna ne cunosc toti prietenii ,la vreme de necaz ne unoastem noi adevaratii prieteni!"Daca ai doar o mana de prieteni adevarati te poti considera binecuvantat,deoarece acestia vor sta langa tine oricand.Nu doar ca sunt tari in credinta ,dar in nenorocire ajung ca frati.Protejeaza astfel de relatii.Hraneste-le ,deoarece fara ele nu vei pute inplini destinul primit de la DUMNEZEU...TU DIN CARE CATEGORIE CREZI CA FACI PARTE????

mamy_taty

quote:

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Initial creeata de mamy_taty

...
...TU DIN CARE CATEGORIE CREZI CA FACI PARTE????

IO ? pai io mi-s "membru incepator" cu o stelutza mov = asta e "catogoria" mea actualmente,
daaaaaaaaaar aspir la mai mult !!!

"Care categorie?" Dar daca vreau io sa constitui o "categorie proprie" prin mine numai, ce are a face? De ce ar trebui sa "fac parte" musai de "o categorie"? daca nu voi sa apartzin de una anume? are ceva? nu-s tot atat de "om", daca nu apartzin definit de una din cele tri?

...presupun ca din perspectiva celor care categorisesc obligatoriu oamenii, pai m-ar categorisi shi pe mine functzie de oamenii la care m-ar raporta, adica:
1] fatza de unele persoane m-ar incadra in prima categorie,
2] fatza de altele m-ar incadra la categoria numarul doi,
3] iar fatza de altele m-ar interna direct la "nr.9"... parerea mea !!!

E OK ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Ca sa indeplinim destinul primit de la Dumnezeu / Allah / Manitou sau Khrisna.... trebuie in primul rand sa cunoastem acel destin ......

Cat despre prieteni, eu stiu 2 frumoase proverbe romanesti – scuze ca Biblia nu le consemneaza......

“Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc eu”
“Cei apropiati tie (neamuri, prieteni sau cunoscuti) vor fi primii care te vor crucifica”

Pace tuturor !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emee spune:

Asa cum ne spune Biblia "oamenii intotdeauna ne vor dezamagi"!Singurul care nu ne va dezamagi si care va fi alaturi de noi in orice vreme,fara a astepta ceva in schimb de la noi,fara a sta cu mainile in san cand suntem cazuti,fara a ii pasa de ce se intampla cu noi este Domnul nostru Isus Cristos.A lui sa fie slava si gloria in vecii vecilor!AMIN!
Domnul are grija k in preajma noastra sa avem oameni care ne merita,care sa ne iubeasca si care sa ne sara in ajutor atunci cand suntem in nevoie.Vom stii cand sa ne ferim de cei care ne vor raul pt k duhul lui ne va descoperii acei oameni...Thank U Jesus for Your love...
Mesaj pt mamy_taty:Va iubim k sunteti fratii nostri si stiti k puteti conta pe noi oricand in limita posibilitatilor noastre.Speram sa nu va dezamagim niciodata si daca am facut-o ma rog Domnului sa nu ne ia in considerare fapta facuta si sa ne iertati.
VA IUBIM MULT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by emee
Singurul care nu ne va dezamagi si care va fi alaturi de noi in orice vreme, [......] fara a ii pasa de ce se intampla cu noi este Domnul nostru Isus Cristos.

Interesanta perspectiva asupra Divinitatii ai ......
quote:
Originally posted by emee
Domnul are grija k in preajma noastra sa avem oameni care ne merita,care sa ne iubeasca si care sa ne sara in ajutor atunci cand suntem in nevoie.Vom stii cand sa ne ferim de cei care ne vor raul pt k duhul lui ne va descoperii acei oameni...

Cat despre cuvintele tale de mai sus.... suna incredibil de frumos, doar ca imi aduc aminte de o cugetare mult prea des uitata : “Teoria ca teoria, dar practica ne omoara”

Eu iti doresc ca Viata sa nu te combata in credinta ta niciodata.

Pace tuturor !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

... cuvintele [] de mai sus.... suna incredibil de frumos, doar ca imi aduc aminte de o cugetare mult prea des uitata : “Teoria ca teoria, dar practica ne omoara”

Va sa zica tu ai "prea" uitat de "practica", pentru ai trait mai mult in "teorie" in ultimul timp, iar acuma neprietenoasa "practica" te-a mushcat deeeeee...

quote:
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Iarashi mai Darael ? Iarashi ??
...parca itzi trecuseeee...semnatura asta atat de "prea ne-practica"...

Mergi la inceput