Copii din 1996 (8)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Wau, Ana, zi si mie aia cu dacii bogati si caciulile lor, ca eu nu stiu povesti din astea. Pe Andrei vad ca l-a interesat aia cu Mari romani, macar a vazut documentarele si acum stie despre Cuza, Mihai, Stefan si a inceput sa se informeze despre luptele si cetatile romanesti.

Si noi am avut probleme cu muzica, nu tinea domne minte unde stau notele alea de Sol, La si Mi.

Nu va spun ca acum cateva saptamani m-a intrebat cine a fost Ceausescu si ce a facut el.

Acum ne uitam cum se face hartia igienica pe Discovery.

Pupici albi, la noi e perdea de zapada in aer, pe jos zloata.

Miki, mami de Andrei (1996) si Luca (2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Eu ii povestesc mereu Dianei cum era pe vremea lui Ceausescu,e fascinata de ce-i spun,nu-i vine sa creada,i se pare imposibil ca nu erau buticuri,supermarketuri,ca aveam doar un post Tv,ca dura emisia 2 ore......


BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Exact asa se mira si Andreiu cand ii povestesc despre copilaria mea.
Am un fecior cu ochelari noi, am stat o o ra sa probam, isi alesese niste rame Lotto de vreo 3 milioane, dar l-am convins sa renunte. In schimb jumatatea mea a fost convinsa sa incerce lentile de contact, asa ca dupa vreo 30 de ani de purtat ochelari, il vad si eu acum fara.

Baietii mari au plecat la Voltaj, eu cu juniorul stau pe la tv dar nu prea e nimic demn de luat in seama.

Va pup pe toate si cred ca revin in seara asta.

Miki, mami de Andrei (1996) si Luca (2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Buna dimineata!

In sfirsit weekend!Afara e urit,frig si ploua iar eu trebuie sa ies sa cumpar un cadou Andrei fiind invitat luni la un party!

MIKI draga ,exact acelasi sistem de invatare are si al meu copil.Asa ca mai departe fac ca ANA.
Despre perle nu mai spun ,cit mai repede si cit mai scurt sa spuna ca sa scape!Si daca ii spun ceva in plus ,imi da replica-doamna nu ne-a spus sa invatam si asta!

Aici nu se face istorie si nici geografie,asa ca eu am scapat!
Nu au dat ieri testul la muzica,il dau saptamina viitoare asa ca alt chin!Aici copii nu invata notele muzicale ca in Romania adica do,re,mi... nu scriu nici pe portativ muzical,eo mare incurcatura pentru mine,iar voua chiar nu stiu cum sa va explic.Ciudat rau in orice caz!
La dictare spune ca nu a facut nici o greseala,dar sa vedem.

Fetelor va pup pe toate,nominalizate si nenominalizate,si va urez un weekend minunat!


Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Pai si Diana mea invata mecanic....ca pe poezie si cind s-a dus ieri la test la biologie dupa ce invatasem si repetasem toata dimineata celula vegetala,radacina,tulpina,frunza,structuri,definitii,functii,bla,bla......n-a facut mare lucru


BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

`Neata!

Se vede ca a fost weekend,ca e liniste si pace!
Noi incepem saptamina cu party asa ca sper s-o tinem intr-o liniste si armonie tot timpul!

O saptamina minunata tuturor!


Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Si tie la fel!
Fetele,pe unde sintei? Heeeeyyyy,e luni!


BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Fetelor am revenit dupa week end. I-am scos pe baieti la plimbare pe bicicleta, si sa ma fi auzit ce incurajari scoteam din mine ... Mersul pe bicla nu e pentru mine, ca azi deabea pot sede, iar incurajarile erau mai mult pentru mine . . .
Nasol ca a venit zapada. . . Elliot se tot roaga de ploaie. Ca el e cel mai fericit cand ploua....
Noi nu avem carnet de note. Anul asta, in clasa a V, se schimba povestea, se vor afisa pe internet. Sa vedem cum o sa fie. Joi parca am sedinta - 15 min cu profesorul lui Elliot.
Sistemul de invatamant de aici nu e bazat pe memorie. Totul e sa intelegi ideia. Nu se invata poezii pe dinafara. Tabla inmultirii nu se memoreaza, ci o inveti numarand, si tot asa. Cand am venit cu baietii in Romania am mers cu ei la mos Craciun. Li s-a zis sa recite o poezie. Eu m-am facut fetze, fetze, ca stiam ca ei nu stiu. Ei au zis, "nu stim," iar toata lumea a zambit intelegator si i-a luat drept rusinosi, dar ei ziceau adevarul.
Elliot invata singur, il mai corectez din cand in cand la matematica. Acuma sa vedem ce a facut, cand o sa vad notele.
Mey Ana, eu am uitat povestile cu Dacii. Pai zi si tu, de ce purtau dacii bogati caciului. Istoria mie mi-a intrat pe o ureche si iesit prin toate partile in mare graba... nu mi-a priit subiectul asta in anii de scoala.
Si la copii mei le povestesc cu aveam noi desene animate 10 min pe zi, si cum am vazut "The Point" - (filmul cu Oblio) 10 min duminica dupa-amiaza, asa cu taraita... Nu prea isi pot imagina ei. Si cum nu se gaseau decat dropsuri in comert, si cand dadeai de bomboane cubaneze eram in al 9 lea cer. . .
Miki si noi trebuie sa facem pasul cu ochelari noi. Prima lui pereche de ochelari (care a fost peste 150) - cu rama felxibila de o poti indoi in toate felurile si nu se stricta, ei bine, ochelari astia arata ca rosi de soareci. Noroc ca nu se vede. Le-a ros capetele, si plasticul ala care vine pe nas... E de groaza. Copilul asta in loc sa creasca si sa se maturizeze, parca merge inapoi pe scala evolutiei....

hai ca m-am intins la scris....

numa bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Saliu mame dragi de puberi...


Fetele,io sunt intr-un mare curs,cica,de specializare.Am inceput ieri si voi termina vineri.Stam si bagam ca MIG-ul pe pista notiuni de care n-am auzit in viata mea,ma uit ca curca in lemne pe ecran si incerc sa pricep cate ceva...dar e 'geaba ca nu se prinde nika de mine...Asta e!In 17 noiembrie am examen la cursul asta,Dumnezeu cu mila ce-oi face p-acolo,ca e jale.Ne-a zis ca ne lasa cu cursurile la vedere.Poa' sa ne lase,ca habar nu ai unde sa cauti raspunsul.Asa limba impletita vorbesc profii astia cu mine...Asa ca zilnic de la 8-9 pana seara la 7-8 cursuri la greu...
In fine,incerc sa va scriu repejor cate ceva,ca mai am o ora si incep orele...
Anca...vad ca bagi sport cu copilasii la greu...misto!Noi nu avem bicicle...dar tot planuim sa ne luam...Chestia cu poeziile de Mosu' eu o inteleg.Sistemul de invatamant de la voi mi se pare mult mai usor si mai simlu decat aici.In sensul ca elevii parca invata exact ce le trebuie ,fara amanunte inutile...chestii de cunostinte generale...Ma rog,poate ca eu gresesc,dar asa mi se pare.
Dana....cum ati petrecut la party de ieri?
Brenda...cred ca e ca o regula generala treaba asta cu invatatul mecanic...si daca saptamana urmatoare il intreb pe Alex lectia trecuta...e zero,nada,sub nivelul marii.Nu mai departe decat aseara,ajung si eu ca tot omul la ora 8 seara,dupa un curs infernal la servici si ii gasesc pe baietii mei,Alex si barbate-miu Marius,unu cu o falca in cer si celalalt cu falca in pamant.Ce aveti mah,ce s-a intamplat....mucles amandoi de imi venea sa ii fac afis pe pereti...Pan' la urma ce fusese:Marius,cum il apuca pe el zelu'(mama lui de zel) il ia p-asta mai mic sa il intrebe din istorie si geografie,lectiile trecute....si evident ca Alex uitase tot si de aici s-a pornit cearta si tot asa,de imi venea sa imi iau campii...Sa mor de nu imi vine sa plec,sa ajung intr-un loc unde sa aud si eu cum creste iarba.Si sa mai adaug,de aseara,Luana era plina de carioca pe maletuta,de trecuse pana la maieu,mozolita la gurita si pe fata cu ce mancase....Ce mai?Sa mori nu alta...
Miki....pai invatand asa cu mine mi se pare mie ca Alex invata mai usor.Cred ca deocamdata inca este la perioada de curiozitate si cred eu ca inca reusesc sa ii starnesc apetitul pentru noutati...Asa ca fac eu adaugari din amintirile mele si din ce am mai citit eu si din ce am mai vazut la filmul "Dacii",daca iti mai amintesti de el...
Asa ca,Anca si Mikisi restul care va intereseaza,chestia cu dacii e cam asa:
Dacii liberi sau taranii,cei din patura sociala "de jos"...munceau pamantul,cam cum erau pe vremuri taranii nostrii de la tara,bunicii nostrii.Dacii bogati,cei care erau capeteniile si care formau ostile si participau in sfatul tarii,ca sa zic asa,se numeau tarabostes si ca sa se diferentieze de tarani,de dacii comuni,purtau niste caciuli specifice,cum e caciula lui Decebal de pe columna lui Traian.Asta era semnul distinctiv ca faceau parte din clasa superioara.I-am povestit de asemeni lui Alex despre steagul dacilor,capul de lup cu trup de sarpe si prima data a ras ca apucatul,dar cand i-am explicat cum sta treaba cu steagul asta ciudat...a amutit cu gura cascata si nu mai contenea cu intrebarile.Iaca si cum e treaba cu steagul:prin gura deschisa a capului de lup,in viteza calului(caci numai pe cal erau stegarii) se forma un curent de aer care traversa capul si trupul de sarpe.Aerul era comprimat,cumva,in trupul de sarpe,care se ingusta catre capat si ieseau niste sunete infricosatoare prin curul steagului...un haulit puternic ca un urlet de lup,ceva infiorator.Asta era pentru intimidarea adversarului,va dati seama.Apoi la treaba cu Zamolxe,iar stupefiat copilul meu...s-a cutremurat tot si a ajuns la concluzia ca romanii avea dreptate sa zica ca dacii erau barbari.Se tot intreba cum de nu se gandeau dacii ca il omoara p-ala de-l trimite in tepe,cica la Zamolxe.Stiti cum era?Preotul suprem sau cum sa-i zic?seful popilor din cetate,cum avea o dilema,dupa ce se sfatuia el cu Burebista sau cu Decebal,unu' din ei,si nu gasea solutie(ca regii nu lua nici o decizie fara sfatul preotului) alegea un ostean sau un barbat voinic si organizau un ceremonial.Apoi il urcau pe respectivu' pe un podium si de acolo il aruncau intr-o mare de tepe,ca alea ale lui Tepes.Ala murea,evident.Din cate stiu eu,dacii credeau in nemurire,ei ziceau ca sufletul nu moare niciodata si erau convinsi ca cei aruncati in tepele alea ajung cu sufletul la Zamolxe,unde ii pun intrebarea cu dilema popii,iar sufletul trimisului se va reintoarce pe pamant,in chip de ceva sau chiar in visul cuiva si va aduce raspunsul.Cei alesi sa moara ca sa devina mesagerii regelui erau foarte mandrii si erau pretuiti si cinstiti atat ei cat si familiile lor.Era o mare onoare si cinste sa ajunga mesageri.
Ma intreba Alex ca "dacii nu credeau in Dumnezeu?"Si i-am zis ca nu,pentru ca Isus Cristos s-a nascut la un secol si ceva dupa ce Dacia era deja provincie romana....hehehehe....cum e si treaba asta cu religiile.
Alex are azi istoria,cu lectia despre gali.Aici am tras chiulu',ca nu am avut timp de invatat,dar recuperam noi...hehehehe....apropos de Aterix si Obelix....
Fetelor,cred ca v-am lamurit.Cam asta stiu eu,daca mai aveti intrebari...atat cat stiu va raspund...
Hai ca va las...va pup si sa aveti zile faine...Cand am timp mai intru macar sa va salut.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Ana, multumesc, povestea cu dacii mi-a placut mult. Prea multe nu s-au schimbat de atunci (ha ha ha)... Frumoasa istorie avem. Tot ce-mi aduc aminte din povestile cu dacii, e cand au taiat o padure intreaga si a imbracat trunchiurile de copaci sa para ca avem o oaste mai mare. Parca era cu dacii . ..
Azi dimineata l-am rugat pe Elliot sa spele vasele de la micul dejun, cand ma pregateam de servici. Trebuie laudat ca si-a spalat si farfuria si cana, si cand l-am rugat sa le spele si pe ale fratelui lui, nu a comentat... Sper sa-l tina, cat mai mult.
Ana, mi-ai adus aminte de faza care mi-a facut-o Elliot in clasa 1... Sau poate ca era in kindergarten, oricum, mai mult de 6 ani nu avea. Cand m-am dus noaptea sa-l invelesc, il vad vanat la gura. Ma panichez, aprind repede lumina. Copilul meu era verde la gura, pe degete, si pe talpi, isi scrisese numarul 5 de cateva ori pe fiecare picior, si adormise cu carioca in mana. . . De ce 5, nu stim nici in ziua de azi...
Ana, bafta la memorat si la tocit. E bine totusi ca ave-ti examen cu cartea deschisa.

Mergi la inceput