Mamici de noiembrie - decembrie 2006(48)
Raspunsuri - Pagina 15
kokorina spune:
CHINICO,saru'mana si tie de urari.....ei,cum am petrecut?mie ieri nu prea mi-a fost bine,slabita ca o gaina,fara vlaga,cu dureri in gat,de cap....mi-am pus o caciula in cap,am but ceai si m-am bagat in pat,la somn.al meu sot a venit pe la ora 18,l-am invitat la restaurant dar nu a vrut.....a zis:"lasa draga decat sa stai ca pe ace pe scaunul de la restaurant,doar asa ca sa petrecem,mai bine uite-te in sacosica sa vezi ce carnita buna a cumparat taticu pt voi....facem o fripturica buna si ne simtim bine si acasa....la anul facem petrecere".cadou?????????????.....mi-am pictat burtica(ca si asa,mi-a spus de nenumarate ori ca cel mai frumos cadou din viata lui e in burtica la mine....).si asta a fost...pe la ora 22 era "abatut" ca mai sant 2 ore si trece ziua lui.....si isi spunea singur..."la multi ani andi,la multi ani!"
AELITA,nu mai bolesc azi,mi-e mai bine.....dar nici nu stiu ce-a fost ieri....o stare numai asa sa ma oftice,mi-a fost frica sa nu fac febra,ca in rest le mai suport,greu dar,n-am incotro.
azi e o vreme afara....de-aiurea.pana ieri a fost un soare,in fiecare zi,o toamna chiar placuta.ei,de azi vad ca s-a stricat vremea si ce mi-e drag de ea...de nu mai pot.
PANAA,am inteles ca nu neaparat greutatea bebeului te intriga asa de tare cat celelalte masuratori.dar sa te intreb eu asa: tu chiar crezi sau chiar pui baza pe masuratorile facute la ecograf?nimeni nu stie ce-i cu adevarat in burtica ta.masuratorile oricum sant cu aproximatie si niciodata exacte....intreaba-ti doctorita,daca ea crede ca vei putea naste....oricand....dupa cum zice ea......nu te-ar sfatui sa si faci acele injectii de dezvoltare(sau maturare,cum se zice),a plamanilor?ca poate vrei si tu sa dormi linistita noaptea,stiind ca bebele are plamanii dezvoltati.si cum AELITA, spunea....ce ma enerveaza pe mine "prietenele" astea care se afla in treaba spunandu-ti ca ai burtica mica.....dar ce e un standard de burtica la cate luni ai?la una e mai mare,la una e mai mica,la una tuguiata,la una mai rotunda,la una o are in gat,la una si-o tine in buzunar(burta).....hai ca incep sa ma enervez si eu.nu mai asculta toate nechematele....si nu mai plange draga mea,ai sa vezi ce bebeloi ai sa faci.....sa fie sanatos.o sa mai traim si o sa mai vorbim.te pup.
DOLORES,dar tu cum de te-ai ales cu anemie?ca slava domnului....arati a femeie sanatoasa...cum asa?da si daca te duci sa stai in spital,vorba ta,macar esti supravegheata si asta e un lucru bun.dar dai de vesti,sa ne spui.multa sanatate si sa papi tot.
34 cu si
Camera Pascal si Sophia
www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM
kokorina spune:
A_DEJU...........LA MULTI ANI!sotiorului tau.sa va iubiti frumos si sa va bucurati de cel mai frumos cadou din viata voastra,ERIC!petrecre frumoasa va doresc!
34 cu si
Camera Pascal si Sophia
www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM
ramsan spune:
Buna dimineata!
Ca niciodata vin si eu la cafelutza cu voi.
Jojo_miha te paste raceala de esti cu ceai cu lamaie?
Miraco cred ca nu ai gresit deloc iconul... ala mare si gras era cel mai potrivit... suntem mari si grase dar frumoase, nu?
Aelita si tu mama meriti bataitza... si eu m-am foit azi-noapte de nu l-am lasat nici pe sotul meu sa doarma profund ca ursuletul
Hihihi ...dupa ce v-am salutat, sa va spun si de ce sunt eu asa de matinala... fusei la echo si la control pe calul balan...
Raportez ca avem colul usor scurtat si permeabil la index, deci mici modificari prin zona Z.
La echo bebe Rares este IMEEEENS... are deja 3600 g (oare pe unde il scot) si se intreba dr. daca nu cumva a schimbat cineva setarile echografului, dar cand a vazut masuratorile comparative a zis ca e ok. Bebele meu arata de 39 de sapt. desi ieri a implinit 37!! Placenta are gradul 2 spre 3 de maturatie si in rest e in prezentatie craniana, deci pot sa-l nasc natural... pfiu ce bine
Mi-a zis dr. ca daca nu am contractii si dau semne de nastere, ne vedem din nou in formula 2 in 1 peste doua sapt., dar eu nu cred ca mai apucam formula asta ci pe cea 1+1. Deci am liber sa nasc oricand... sunt asa de bucuroasa ca nu va puteti imagina
Am intrebat-o cu ce anume sa ma pregatesc de spital si mi-a spus ca la internare mi se va da o camasa de noapte in care voi naste (si mi-a explicat ea ca e mai "safe" asa, in plus asta se murdareste si e mai bine), sa vin cu halat si papuci de casa, la internare sa am trimitere de la dr. de familie, biletul de internare (pe care mi l-a dat deja de data trecuta), buletinul de identitate si eventual o adeverinta de la serviciu asa... just in case... Ea mi-a spus ca nu-mi spune decat strictul necesar si adevarul este ca nici nu avea timp de stat la povesti sa-mi explice de branule, de creme, unguente, tampoane... fleacuri...
Mai opriti-ma ca scriu "romane-fluviu" pe DC
Ramona 37+ Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
aelita spune:
miraco,neatza !
jojo miha<,de la noi ti-a venit morosul de cafea! ca facem aici ibrice dupa ibrice !
of..ce experiente urate ai avut si tu ...Imi pare tare rau,dar acum ai sa vezi ca ai un copil sanatos de care os a va bucurati toata viata!
in cate sapt esti acum? scrie si tu jos,sub mesaj,saptamana.
chris,la mai mare cu saptamanile!!
kokorina,draga,e un scump sotul tau! cel mai frumos cadou e la tine in burtica :))) Bravo lui si tie sa iti traiasca!
Si eu am gainat asa ca tine acum cateva zile,doar o zi,cand am facut o baie fierbinte,am luat un parcetamol si am dormit in reprize toata ziua.
asa,ca si eu m-am enervat cu prietenele astea care o supara pe Panaa .ca nu e regula,cum zici tu,si vin ele ca desteptele,si in general habar nu au ce spun!pe mine tare ma enerveaza cand vin si fac asa pe desteptele,si desi le spui stiintific cum sta treaba,ele tot cu babisme o dau si nu te asculta,orice le-ai spune.la cateva zile vin si iti spuna celasi lucru!cand le aud cum sustin sus si tare ca ai arsuri ca " ii da lui bebe parul" ,eu deja nu mai rezist la faze din astea si le spun ca al meu are la cur!si ca eu il tin in stomac.ca l-am inghitit.pai ori faci misto de ele,ori te duci cu capul! sau ca de ce nu iti dai cercelul din buric jos,ca te dereanjeaza!le raspund direct acum:"Pai daca m-ar deranja,nu crezi ca as fi prima care as sesiza asta si l-as scoate? pe tine te deranjeaza cerceii din urechi?" " Nu,dar la buric e altceva." "De unde stii tu cum e daca nu ai???".Si gata discutia!
Sau ca nu e adevarat ce spun eu ca la mine misca la 3 luni jumate! Ca bebe misca la FIX patru luni jumate !! Ca inseamna ca doctorii astia sunt cam prosti si nu stiuin ce luna esti ,si aveai mai mult."Da,zic,si eu sunt cam proasta ca nu stiu nici in ce luna sunt.O sa nasc cam la 12 luni,asa."
Sa nu va lasati dominate de babisme,si sa le raspundeti pe masura!
29+
a_deju spune:
Buna dimineata fetelor; aelita, kokorina saru'mana de urari!!!
Mai, n-o sa ma credeti, dar a venit tanti la curatenie, ca cica a uitat ca ieri era ziua, ea credea ca azi... ehh, si-asa e bine, ce sa-i mai zici, cand ai nevoie, asta e...
jojo_miha, nu stiu de doctorita dobre, dar de era o acritura, mai bine fara. de cristurean am auzit, de bine chiar
mamaana: ziceai de controale, ca in aceasta ultima perioada, se indesesc... felicitari! eu ce sa mai zic ca m-a chemat la control abia la sf lui nov (in conditiile in care ultima oara am fost acu' 2 sapt), de-o sa stau pana atunci numa' gandindu-ma la ce face puiul meu in burtica, cat a mai crescut, ce pozitie mai are, si alte de-astea...
chris: daca de masuratori era problema, sa stii ca chiar nu se pupa. mie in sapt 28, la ultimul control, mi-a zis ca bebe se prezinta cam de sapt 32... ceea ce nu inseamna ca si e in sapt 32, doar ca asa e el, mai mare... oricum masuratorile ecografice sunt mai mult decat aproximative : o prietena de-a mea conform calcului ecografic trebuia sa nasca o fetita de vreo 4 kile si ceva, a bagat-o repede la cezariana (ca era si micuta), iar "produsul finit" a iesit cu 3.400 (si niste ochisori superbi)...
oricum, toate trec cand esti cu puiul in brate si realizezi ce minune ai adus pe lume!!! ABIA ASTEPT
Deea 30+ , viitoare mami de Eric
PICS
ERIC
dortmund
ramsan spune:
Dolores mama... am vazut ceva de anemie... nu este ceva de speriat, se rezolva cu medicamente pe baza de fier luate suplimentar (tardiferon sau ferogradumet) si cu carnita fiarta, ciuperci, mazare, chestii de astea. Anemia este ceva aproape firesc in sarcina, iar alimentatia nu prea face fata pentru ca in ultimul trimestru bebe inmagazineaza fierul in ficacior si... trebuie sa aiba de unde sa-l ia, deci de la tine il va lua... Nu mai fi suparici...
Ramona 37+ Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
alexandra_25 spune:
Buna dimineata fetelor.....eu am lipsit ieri...mi-ati simtit lipsa...?....aveti voi alte probleme........am avut probleme de familie....
De abia azi dimineata v-am citit si am ramas stupefiata cand am vazut mesajul ca Raluca va iesi din spital....dupa cate a indurat biata de ea....va trebui sa o ia de la capat...eu sincer cedam nervos....
Am ramas datoare cu un "la multi ani" pentru sotiorul Kokorinei....si pentru nepotica Mironei.....
Panaa...nu ai de ce sa fii speriata....mie mi se pare ca bebita ta nu e asa de mica la cate kile are...gandeste-te la bebele piscoticai.....la 1,500 si e bine....fii optimista......trebuie sa fii fericita ca iti vei tine mai repede copilul in brate.....
Uite a intrebat Bamboletta de noi.....
Adinutza...si tu ai fixat data cand vei naste....macar voi stiti ziua....dar la noi inca e incertitudine......
Ramsan.......si sa vii cu vesti bune de la medic...deja citind am vazut ca ai vesti foarte bune....chiar e grasunic bebelinul tau...
alexandra 35 + cu Mark Andrei
poze
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."
aelita spune:
ramsan,bravo pt bebe grasunel!!! mama,esti ope ultima sutaaaaaaaaaa !! sa ne anunti,auzi?sa nu pleci asa!
eu calc de zor.
a_deju spune:
eu tre' sa -mi iau fier de calcat, ca asta vechi s-a facut varza de la minunata apa de robinet...
voi cand ai spalat hainutele bebeilor, ati luat detergenti speciali?
Deea 30+ , viitoare mami de Eric
PICS
ERIC
dortmund
ruxandra_sb spune:
Zina, da putin mai ai si mata. Bafta!
Mi-a placut nasterea ideala evocata de Chinico. Auzi, cu chilotii pe tine! Ce viata ar fi, lalalalala..
Banii (inainte sau dupa)
la medic dupa (treaba sotului), restul (anestezist, asistenta sefa, asistente reanimare, neonatolog, asistenta sefa de la neonatologie) inainte (mama+sotul)
Eu n-o sa impart decat maruntisul, dupa ce ma muta in rezerva.
Salariul in prenatal
Gmosi, Mio75 multumesc frumos. Colega de la personal imi tot da emotii. Ba ca nu mi se socoteste nu stiu ce spor (la care eu am platit hangaralele), ba c-o sa fie mai putin de un salariu,...
Cu prima problema s-a lamurit in sfarsit, dupa ce i-am aratat legea. Noroc ca o colega de la contabilitate e si ea cu burtica, deci direct interesata. Multumesc Monica.
Dolores, este 85% din media ultimelor 6 luni a salariului brut. La care se scad mai putine impozite, dar nu stiu exact care.
Cu anemia, probabil ti-a dat supliment de fier.
Incerca sa mai pompezi carnitza rosie, oua, insotite pe cat posibil de suc de citrice. Vitamina C faciliteaza absorbtia fierului.
Atudor, si noi avem la secretii.... sa mai dam si altii. Las ca trec.
Codita, dopul nu este o pata maronie, ci o chestie mucilaginoasa cu striatii de sange.
Cleo, zici tu bine.. in teorie. Dar practica ne omoara.
O fi Matei un copil nu prea zgubilitic, dar are si el fazele lui. Mai ales de la o vreme incoa e la moda miorlaiala, si bazaitul. Cum nu-i convine ceva baga miorlaiala...
Sa te urci pe pereti, nu alta.
Ma straduiesc si eu, dar sincer, de multe ori ma irita la greu. Nici eu nu pot fi mereu mami rabdatoare.. mai ales in ultimele saptamani de sarcina.
Ieri totusi ne-am straduit un pic. Ne-am jucat vreo 2 ore cu plastilina. Apoi am vizonat o parte si ceva din Romeo si Julieta. (opera). Si a "cantat" si a dansat.. de abia am reusit sa-l desprind si sa ne pregatim de culcare.
Revin: ai grija cu postul, te rog !!!!
Am citit undeva ca nemancatul regulat poate duce la nastere prematura.
Roxana_c.. eu una nu i-as cumpara Oanei cartea acum. Pt c-a incercat sa te pacaleasca. Si daca vede ca i-a mers... poate va continua.
Nu te supara pe mine , eu is un pic mai stricta cand e vb de disciplina.
Bamboletta, si eu ma tot gandesc la Veronici. Sper ca sunt bine cu totii.
Madalina, bafta la alegere!
Te inteleg, si eu la Matei m-am perpelit o luna intreaga cum sa-l nasc.
Panaa, dupa medicul meu cea mai exacta masuratoare este e femurului. La craniu sunt cateva variabile si nu-i asa precisa. Iar faptul ca are burtica mai mica.. Sau e cu picioare ff lungi, sau e mai subtirica la mijloc. Oricum o dai, top-model o faci.
Ramsan, sa-ti traiasca grasunul.
Ma pregatesc sa ies la cumparaturi cu o prietena + bebelina din dotare. In H cica ar fi 2 magazine cu lucruri dragutze pt bb. Apoi o mai lalaim prin parc.
O zi frumoasa!
34+
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)