Inimioare de iulie-august 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

ema.nu.ela, am cana cu filtru.Eu si aici ii fierb apa.La bReaza am renuntat la apa de la robinet si i-am luat apa plata si tot nimik.
VAd ca parca e mai bien un pic de cand am trecut-o iar pe Similac.
De la atat eritem, are de 1 sapt, in unele locuri i-a crapat pielea , de zici ca sunt rani.
Azi am luat Baby4you, de la voi stiu, nu mais tiu cine mi-a zis.Sa vedem.Am incercat si de la mustela si bephaten, si clotrimazol cu advantan si neopreol si vit a si ulei de masline si pudra talc si crema de galbele, nu stiu ce sa mai incerc.
As merge cateva zile pe crema de galbenele si baby4u, care sunt mai naturiste .

AniS 26+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Na ca numai eu vorbesc pe aici.Unde sunteti toate??La APELLLLLLLLLL!!!!!!!

AniS 26+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

KAtink sa dea Dumnezeu sa fie cum vreti voi.M-ai incurajat , sa stii, si intre fetele mele va fi o diferenta de 1 an si 5 l , ca intre tine si sora ta.Asa mult imi doresc sa se inteleaga.Asta intr-adevar depinde si de educatie dar si de temperamentul fiecareia.

AniS 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Ema si la Mihnea cred ca este tot de la portocale. Si eu tot dupa un an i-am dat dar uite ca nu trebuia...ce sa zic. Analiza de kk virus a iesit bine astept maine copro si paraziti. Deci virusologic nu este nimic. De azi noapte de la 3 pana acum a facut 5 scaune diareice.Fructe nu am incercat s aii mai dau sa pape l-am bagat direct pe regim adica doar orez fiert si lapte hn ca morcov nu vrea. Poat emaine s aincerc cu mar copt sai branzica calcica cu banana dar imi e frica. Intai sa faca normal si apoi incep cu astea coapte si cu carnita de pui fiarta. Eritem fesier nu are.

Anis incearca ultralan la noi da rezultate.

Fetelor daca i-am dat un plic jumate de smecta de 3g plicul ii mai pot da hydrasec?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmari spune:

Nu pot decit sa doresc sa gasesti leacul magic s-o vindece pe saracuta Ingrid, n-am idee ce sfat sa-ti dau Anis.

Emanuela, aceleasi temeri le am si eu privitor la bb2, o iubesc atit de mult iar ea e atit de posesiva si obsedata de mine, nu-mi imaginez cum sa-i fac loc altui mititel in inima noastra.

Katink, ce chestie cu Emma dansatoarea! fetei mele nu-i place dansul de nici o culoare, doar cind trece vreo masina cu muzica la max mai da si ea din fund, in schimb cinta in disperare, desi eu mai degraba iubesc sa dansez decit sa cint. Apropo de asta, ieri era la radio melodia aia poate o stiti voi, You are beautiful (it's true...bla bla) in mare voga acum vreo 9 luni pe aici, i-o cintam Yasminei des dar tot de vreo 9 luni n-am mai facut-o, cum a auzit-o, s-a oprit, si-a ciulit urechile si a inceput si ea.....Ca sa vezi ce memorie au prichindeii astia!

Tie si Laurei si Emanuelei, merci de sfaturile cu vitam, eu sint foarte derutata. Or fi copiii astia individualitati, cu tipare genetice dif, metabolisme dif, dar ce ma irita e ca pediatrii astia nu se pot pune de acord. Dle, nu exista studii, cercetari, rezultate ferme, care sa faca lucrurile ceva mai clare? In Rom le dai vingatol si Ca neaparat, se gaseste in farmacii Fe, aici toti spun si scrie si-n carti ca e suficient sa iesi zilnic afara cu micutul, pt vit D, Ca e suficient din lactate, Fe doar daca e demonstrata anemia, nu poti cumpara din farmacie iar ca sa ajungi sa faci analize iarasi te doboara sistemul. Or fi astia asa nebuni sa n-aiba grija de trupurile astea in formare? ca mereu bat tam-tamul pe alimentatia sanatoasa, fireste teoretic, zeci de emisiuni la Tv, You are what you eat; Honey, we are killing the kids samd, fireste teoretic, ca practic tot chipsuri si burgeri baga in ei nonstop.

"May you live every day of your life!"- J. Swift

Mergi la inceput

Ai dreptate cu dimensiunile Katink, progr genetic e hotaritor, il iau si eu in considerare, tot cam ca voi sintem si noi, eu 1.63 si 52 kile, sotul vreo 1.75,subtirel si vanos. Doar in liceu bagam in mine cite o paine turceasca calda si cite jumate de borcan de dulceata de capsuni , de frustrari adolescentine, atunci eram rotunda si nervoasa. mama nu-si mai aminteste daca eram rea de mincare, stiu si de ce,timpul, a trebuit sa munceasca, nu mi-a suflat in fund nici a suta parte cit o fac eu cu dra mea,dar nici n-a tipat, bruscat, batut vreodata, plus c-am dormit in acelasi pat cu ei vreo 5 ani, pina m-am decis eu sa-mi mut catrafusele. M-a crescut in mare parte si bunica, mama ei adica, plus ajutor de la frate-miu ce avea 15 ani si era extrem de responsabil si atent. Mai am unul, un frate, cu 9 ani mai mare, asta era in stare sa ma lege de pat si sa-mi puna calus in gura, numai sa poata juca el fotbal.....
Tot asa, nu stiu cum a procedat mama asta a noastra ca, fara sa citeasca carti de psihologie, fara framintari filozofice, a reusit sa ne fac sa ne iubim foarte tare, intre noi si pe ei ca parinti.

Mergi la inceput

Hai ca mai lalai putin despre vitam si va las in pace, ba chiar planuiam sa pun pe hartie Katinkai ce-a mincat fata mea astazi, ca una e sa discutam teoretic si alta practic, dar cum se face ca azi a mincat niste orez cu tuna, fireste am adunat dupa ea jumate de faras la gunoi, a baut din bibe niste ciorba, dimineata amai halit niste caise uscate...adica nu-i o zi obisnuita, ci una sfinta, facem calendar si sarbatorim.
Cum monologam, nu-mi place s-o indop cu vitam si alte adaosuri, nici noi nu sintem stilul, limitam cat putem sa luam medicam, calmante, nu tragem la tutun, nu bem, nici macar cafea, mincam mult si relativ sanatos, fructe cu sacosele, salate, (nu facem sport, nu ne miscam fundul pe-o raza prea mare de la computer...).
Nu-i vorba de greutatea Yasminei, e inca in grafice, pe centila 25, adica 75% din fetele de varsta ei sint mai rotunde, 25% mai subtirele, ci de faptul ca ciupeste, maninca f.putin, cel putin mincare gatita nasol de tot, baga capul in pamint sanu-mi sustina privirea si scutura din cap. Nu arata rau, ca-i micuta, tot vreo 78cm poate estimativ, ca nu-i masoara tembelii astia, are obrajorii mamei ei. De vreo 3 sapt ii dau un sirop cu vitam, f bun la gust, deschide ciocul imediat, nu vad vreo imbunatatire, ma rog, cica nu apar pe moment ci in timp.Se zice ca inapetenta ar avea in principal 3 cauze, carente de fier, infectie urinara sau paraziti intestinali.....acum daca ma duc eu la Gp si le spun asta ma scot afara pe usa, ca le dau lectii, nu ma aleg cu vreo analiza, ii stiu foarte bine. Am terminat? Doamne ajuta, ati scapat...lasa, asa mai se umplu paginile si pe la noi, ca tot suna a pustiu...

Pisicutu' lui BuBu, nu-i nimic de capul activitatilor astora, la grupul cu pricina doar se aduna copiii, sint multe jucarii, trotinete, masini, topogane etc, arunca, trintesc, iau trinte, maninca biscuiti iar mamele beau ceai/cafea...La unele grupuri se ma cinta in final, dar oricum pustii n-au treaba, partea asta e mai mult pt mamele cu aptitudini muzicale...
Am umblat azi dupa puzzle sa-i cresc si eu IQ-ul Yasminei, n-am gasit decit peste 3 ani; cele de la grupul de copii ce-l frecventez arata exact cum l-a descris Emanuela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

Yasmari,
sa stii ca si in ro sunt dr cu pareri diferite.
de ex pediatra mea in afara de Vigantol nu recomanda altceva. uite chiar daca maria are inca fontanela deschisa si destul de mare si usoara anemie nu mi-a dat sa iau nici Calciu nici Fier. chiar mi-a zis ca ultimele studii arata ca fierul ca si medicament nu se absoarbe bine si ca mai rau face ca da ori constipatie ori diaree. mie mi-a dat vitamine ca am stresat-o eu ca sunt disperata de copil ca nu mananca mult si cu pofta (plus au fost 3 luni in care n-a luat deloc in greutate). dar oricum vitaminele ca si sirop au cantitate destul de mica din fiecare. nu sunt doze pt carente. si mereu mi-a dat doar cate 10 zile pe luna (parca ultima data 20 dar nici nu i-am dat atat).

pediatra de la stat mi-ar da orice vitamine si minerale si antibiotice la orice rosu in gat...poate-poate cotizez cu ceva la ea de parca nu cotizez oricum la stat care-i da ei cota parte ca ma are in evidenta si nu are bunul simt sa stinga macar tigara in cabinet.

v-am zis ca si la mine maria seamana cu sotul care a fost super slab si mofturos. acu nu mai e mofturos dar tot slab.

eu zic ca sa stai linistita fa si tu o hemograma din deget ca doar n-o fi 100 de lire. stiu ce nasol e sistemul din UK am o prietena buna acolo si mi-a povestit cate ceva.

Mergi la inceput

Pai Emanuelo, sa zicem sa dau 999 (e o gluma da' n-am fatza) si-i anemica, daca Fe ca medicament nu-i grozav, ce-am rezolvat?Tot metaniile si rugaciunile.....
Chestia cu tzigara aprinsa e incredibila!!! Si englezoaicele mame fumeaza la greu impingind la carutz, dar din partea unui dr....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Ema - HELP daca i-am dat smecta pot s aii dau si enerol? si i-am dat azi si biotics . Prospectul la enterol este in greaca si habar nu am. Incerc s agasesc pe internet dar poate vezi tu mai reped esi imi zici cate pliculete pe zi si daca i-am dat smecta pot s aii dau si enterol.
Multumesc frumos.

Mergi la inceput