dulciurile-otrava mea

dulciurile-otrava mea | Autor: aiamoni

Link direct la acest mesaj

Inca odata, despre dulciuri si obiceiul de a minca vesnic ceva intre mese.
A reusit cineva sa combata asta? Eu nu stiu ce sa mai fac, efectiv. Nu vreau sa renunt definitiv la ciocolata, si atunci tot cumpar cite una jurind ca voi minca o bucatica pe zi. Dar nu numai ca niciodata nu ma pot opri la atit de putin, dar dupa aia parca pune cineva stapinire pe mintea mea, imi vine sa tot maninc cite ceva, nu ma mai pot opri… Daca cumpar o ciocolata mica sigur ma duc si mai cumpar ceva dupa aceea.Chiar va trebui sa renunt definitiv la dulciuri, asa ca drogatii? Crom am incercat, nici un efect.
De mincat intre mese imi vine sa tot maninc. E simplu de zis :fa o plimbare, suna un prieten, fa o baie cu spume….pai daca sunt la serviciu cum fac? Sau daca trebuie sa petrec seara in bucatarie pregatind pachetele pentru a doua zi si servind copiilor o gustare inainte de culcare cum sa fac, ca din toate imi vine si mie sa gust…nu conteaza ca nu-mi e foame. Desi nu ma ingras pentru ca maninc de multe ori putin sau foarte sanatos la prinz si cina nici de slabit alea citeva kg nu reusesc, de ani de zile ma chinui
Ce mi-as dori e sa maninc trei mese pe zi, un fruct-doua intre mese si 2 patratele de ciocolata pe zi. Nu-mi iese. Nici macar o zi.
Are cineva sfaturi? A fost cineva in situatia asta si a reusit sa revina la un program de masa controlat? Ajutor!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Fructoza are tot atatea calorii cat zaharul.

Problema este sa ajungi sa detii controlul. Inteleg ca acum mananci aproape zilnic. Opreste-te o saptamana. Stiu ca va fi greu. Ia-ti stafide sau altceva in loc. O sa observi ca dupa o saptamana nu va mai fi "trebuie neaparat sa mananc ciocolata". Cand ajungi in punctul asta mananca maxim jumatate din cat mancai inainte. Pune-ti mai intai pe o farfurie cat iti permiti sa mananci si pune-o la loc pe restul, undeva cat mai sus. Ideal ar fi ca dupa o perioada sa injumatatesti si cantitatea aceea, pentru ca te banuiesc ca mananci o ciocolata odata.

Trebuie sa interiorizezi ca dulciurile chiar fac rau dupa cum ai zis singura. Mai putin daca mananci variantele de la 70% in sus cacao. Care sa fim seriosi, nu sunt prea amuzante.

You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Ia-ti ciocolata cu fructoza (fruit sugar, fruchtzucker). La noi sunt mai multe feluri (Milka Diet, Schneekopfe, Frankonia) - nu stiu la voi, dar sigur gasesti.
De la aia nu te ingrasi si nu va fi nevoie sa renunti la ciocolata, care inteleg eu ca te relaxeaza si e o mica bucurie de zi cu zi.

http://www.naturaplant.ro/produse/714/Fructoza

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

aiamoni si mie imi place ciocolata si rontaitul dar am perioade cand reusesc sa ma abtin.In fine,eu tin diete de vreo 3 ani buni si m-am obisnuit cu rabdari prajiteDAR mi-am facut regula sa mananc ciocolata sau praline sau o lingura-doua de nutela chiar (cand am in casa) doar dimineata la cafea.Eu personal ador combinatia asta,ciocolata sau prajituri cu cafea dar,daca tie nu-ti place ,tot e mai bine sa mananci din astea dimineata ca se mai ard din calorii pana seara,decat sa manaci seara la culcare sau tarziu dupa amiaza.
Eu am slabit cu metoda asta-plus diete,normal.In astia aproape 4 ani am dat jos 20 de kile.De fapt cred ca am dat si pus vreo suta cu yo-yo ,dar,per ansamblu e de bine:)
Incearca si asa,ca e crancen sa-ti tai portia de bucurie,mai ales daca nici nu te ingrasi!!Fericito!

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Caloriile nu sunt totul.
Poti slabi fara sa mananci hipocaloric.
Am experimentat pe mine, deci stiu ce spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by RaluD

Caloriile nu sunt totul.
Poti slabi fara sa mananci hipocaloric.
Am experimentat pe mine, deci stiu ce spun.

Ralu (tiza fetitei mele), poti detalia? Eu sint dependenta de dulciuri, daca nu maninc fac hipoglicemie urita de tot. Daca ai mai scris, imi cer scuze, nu prea am avut timp sa caut. Dar ma poti redirectiona, ca nu ma supar.

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Initial creeata de aiamoni

Inca odata, despre dulciuri si obiceiul de a minca vesnic ceva intre mese.
A reusit cineva sa combata asta? Eu nu stiu ce sa mai fac, efectiv. Nu vreau sa renunt definitiv la ciocolata, si atunci tot cumpar cite una jurind ca voi minca o bucatica pe zi. Dar nu numai ca niciodata nu ma pot opri la atit de putin, dar dupa aia parca pune cineva stapinire pe mintea mea, imi vine sa tot maninc cite ceva, nu ma mai pot opri… Daca cumpar o ciocolata mica sigur ma duc si mai cumpar ceva dupa aceea.Chiar va trebui sa renunt definitiv la dulciuri, asa ca drogatii? Crom am incercat, nici un efect.
De mincat intre mese imi vine sa tot maninc. E simplu de zis :fa o plimbare, suna un prieten, fa o baie cu spume….pai daca sunt la serviciu cum fac? Sau daca trebuie sa petrec seara in bucatarie pregatind pachetele pentru a doua zi si servind copiilor o gustare inainte de culcare cum sa fac, ca din toate imi vine si mie sa gust…nu conteaza ca nu-mi e foame. Desi nu ma ingras pentru ca maninc de multe ori putin sau foarte sanatos la prinz si cina nici de slabit alea citeva kg nu reusesc, de ani de zile ma chinui
Ce mi-as dori e sa maninc trei mese pe zi, un fruct-doua intre mese si 2 patratele de ciocolata pe zi. Nu-mi iese. Nici macar o zi.
Are cineva sfaturi? A fost cineva in situatia asta si a reusit sa revina la un program de masa controlat? Ajutor!!

aiamoni, cunosc foarte bine problema. Si eu m-am luptat cu pofta de dulciuri mai bine de 2 ani de zile. Si orice am incercat nu reuseam sa ma controlez. In cazul meu a fost un dezechilibru hormonal - ficatul cam in pioneze si greu de metabolizat insulina. Ajunsesem sa imi imaginez ca trebuie sa imi fac injectii cu insulina, numai ca sa pot pune stapanire pe poftele mele de dulce.

Ce am descoperit: ca daca iau ulei de peste lucrurile se calmeaza, nu mai am asa pofte; daca imi e pofta de dulce beau un pahar MAAAAARE de apa plata (undeori dezhidratarea cronica e deghizata in pofta de dulciuri); dimineata mai pun in cafea cate o lingurita de scortisoara pudra (se poate pune si in ceai si ajuta la calmarea poftei de dulce); daca incep sa ticai dupa dulce, beau un pahar de suc natural 100% care e dulce si contine zaharuri naturale - ma calmeaza si imi si satisface nevoia papilelor gustative; mi-am propus ca in timpul saptamanii nu mananc ciocolata sau prajituri, ci le las pe weekend (cateodata am chef in we, cateodata nu, insa dupa 3 inghitituri nu mai imi e pofta)...

Dupa toate astea, mai nou sunt ok. Am reusit sa slabesc, nu mai am pofta de dulce, beau cel putin 2L de apa/zi, sucuri naturale cand incep sa visez prajituri si ma limitez cu dulciurile la weekend, cand nu prea am chef sa mananc dulciuri oricum . Dar iau in continuare ulei de peste, o capsula pe zi si am grija sa nu ma dezhidratez si sa nu mananc alimente ce imi provoaca senzatie de foame (fructe pe stomacul gol etc).

Mult succes si tie!!!

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri. Cele care poftesc la ciocolata si le trece cu un pahar mare de apa sau suc…va invidiez din inima. Nici nu se pune problema sa mearga la mine. Nu stiu ce sa zic, uneori mi se pare ca e o chestiune fizica, alteori psihologica, pur si simplu. De exemplu faptul ca nu ma opresc dupa o bucata-doua poate veni cred si din cealalta “pacoste” de care sufar, nevoia de a rontai ceva tot timpul…ceva bun, nu morcovi si telina.
Voi incerca sa mai maninc citeva stafide cind nu mai pot, si sa string din dinti cind imi vine sa ciugulesc cite ceva. Foarte interesant e ca nu poftesc dulce cind mi-e foame tare, ba chiar daca maninc mi se face rau. Asa ca maninc mai intii mincare…dupa care imi vine imediat sa cumpar ceva dulce.
De unde rezulta ca solutia e sa stau tot timpul infometata…pun pariu ca mi-ar ajuta si cu slabitul!

Despre capsule cu ulei de peste n-am auzit nimic pe aici, dar o sa ma uit.

Sincer va felicit pe cele care reusiti, sper s-o fac si eu intr-o zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

nu te va ajuta infometarea sa slabesti, daca alimentatia ta este una nesanatoasa
nu poti manca fructe ? si sa nu mai mananci ciocolata? poti manca smochine, curmale care sunt extrem de dulci.. in mod sigur asa ai slabi
este doar o idee sper sa nu te superi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

incearca sa nu te mai gandesti la ciocolata. Ocupa-ti timpul cu ceva si poate vei reusi

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Am auzit ca si cromul iti taie pofta de dulce.Se gaseste la farmacie.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput