bolnava dupa 5 zile de gradi

bolnava dupa 5 zile de gradi | Autor: sorinan

Link direct la acest mesaj

dupa o saptamana de gradinita ,fetita mea,a facut...pneumonie.
Are 1 an si 8 luni,
Intrebarea care ma framnata este urmatoarea:sao mai duc la gardinita sau nu?ajutati-ma cu sfaturi,..imi e teama ca daca o duc,se va imbolnavi din nou...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Uf! Chiar pneumonie? Intrasem sa te incurajez, in prima luna de gradi fetita mea (2.5 ani) a fost o saptamana da, una ba, dar ea a avut numai viroze, rosu in gat si ceva febra care au trecut fara antibiotic. Apoi a fost 2 saptamani intregi, fara probleme. Azi am inceput a 3-a saptamana consecutiva de gradi. Nu stiu cat va mai "rezista", dar pare sa creasca perioada de bine.
Noi am facut o chestie, la sfatul pediatrei am inceput o cura de Ribomunyl cu o luna inainte de inceperea gradinitei, tocmai pentru a preveni imbolnavirile grave, gen bronsita, pneumonie.

Acum, nu stiu ce sa-ti spun. Cere si tu sfatul pediatrei, poate dupa ce se vindeca ii incepi o cura cu imunostimulator si o duci inapoi dupa un timp. Daca nu, la anul de abia, dar sa-i dai ceva inainte, ca pregatire.

Sanatate multa piticutzei!

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Toti copiii in primul an de colectivitate se imbolnavesc frecvent;depinde de sist lor imunitar ce forme de boala fac.....
Fetita mea in primul an de gradi in prima luna o duceam 1 sapt,1 statea acasa cu febra, rosu'-n gat, otita samd. In a 2-a ne-am mai 'intremat': mergeam la gradi sapt si in we ne tratam...... A durat din sept pana in feb adaptarea....(la noi!)

Rabdare, trec toate! Trebuie sa-si dezvlolte anticorpii si numai astfel se face asta, ce sa facem....

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa

De la botezul Teodorei

Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Si eu am patit la fel cu Andrada in primul an de cresa. Racea din 2 in 2 saptamani. A avut chiar si pneumonie si am stat in spital dar... dupa ce si-a revenit am dus-o din nou. Am cautat o bona nu am gasit pe gustul meu, nici bani nu prea aveam asa ca nu prea am avut de ales.
Veste buna e ca primul an e mai greu. Anul urmator a mers la gradinita in grupa mica unde a racit mai rar adica cam la o luna , o luna jumate.
Acum , anul acesta nu a mai fost racita din mai. Deci are aproape jumate de an. A fost putin racita, putin rosu in gat dar ne-am trata fara antibiotice doar cu Panadol si pastile pt gat.

Crisssi Andrada (12.09.2002)
‘Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea, invat de la fiecare trecator’ - Emerson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinan spune:

deci asa se intimpla,..dar dupa o sapt numai?
mi-e asa teama sa o mai duc,...
asa ma agnedeam si eu,dupa ce se face bine,sao duc o saptmana la gradi si una acasa,...pana observ ca nu se mai imbolnaveste.
Ei ii place sa se duca,pt ca se joaca cu alti copii,etc,e timpul pt socializare.
Multumesc pt sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Dupa parerea mea, e prea micutza la numai un an si 8 luni.
Daca aveti posibilitatea, mai bine tineti-o acasa.

Este adevarat ca primul an o tot duci dintr-o viroza in alta, dar altfel se comporta (in general) un copil la 3 sau 4 ani fatza de unul de nici 2 ani.

Stiu destui copii care au trebuit sa fie retrasi din colectivitate in primul an tocmai din cauza de facut complicatii (pneumonii, otite, bronsite) in mod repetat.

Sanatate!

34+

Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nastea23 spune:

Si noi avem aceasta problema cu gradinita, cei drept pina la pneumonie inca nu am ajuns si sper sa ne pazeasca Dumnezeu.
Sanatate copilasului tau.

Dar vreau sa spun ca la fel bb al meu numai cu 10 luni merge la gradinita caci nu am alta iesire, la numai o saptamina a racit apoi la 2 saptamini au inceput sa lacrimeze ochisorii si la a 3 saptamina a facut si diaree.
Matusa mea care lucreaza la gradinita spune ca asta se intimpla cu toti copii cind nimeresc in colectiv si mai depinde si de imunitet.

Asa ca anul de gradinita l-am inceput bine, mergem stam acasa si ne vindecam si tot asa, sper sa trecem cit mai repede peste probleme ce va doresc si voua la toti si multa sanatate la copilasi.

Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anady_Diana spune:

Sorina, tu zici ca fata a facut direct pneumonie...E nasol, ce sa zic. Al meu bb a fost dat la gradinita acum 1 luna. Totul era super - copilul se acomodase repede, ii placea...A racit din a doua sapt. Ne-am tratat si am revenit la gradi. Numai ca a avut 2 episoade urate de diaree. Le-am tratat si am revenit printre copii. Apoi - bronsita! Am tratat-o, insa a lasat sechele (mai tuseste inca si ii curge nasul). Eu insa am inceput "investigatiile" la gradinita - de ce asa, ce conditii au copiii fata de ceea ce mi se spusese la inscriee, cum mananca, etc. Si, stupoare! Luni cand am dus copilul acolo, in gardinita era un frig de-ti ingheta fata. Am intrebat daca au dat caldura (afara termometru de la masina arata 6 grade!!!)Mi s-a raspuns ca..."nu a venit patroana inca si ..." Am imbracat copilul mai bine si am telefonat dupa 2 ore...patroana nu era de gasit. Seara am vorbit cu ea, dar mi-a raspuns "nu la dau caldura ca ii imbolnavesc pe toti, ca transpira !!!!!!!!!! O sa le dau de sapt viitoare dar numai 2 ore "
Am crezut ca innebunesc, copilului ii curgeau ochii si nasul...A doua zi l-am retras iar cand mi-au dat bieroanele lui acasa...erau IMPUTITE, cred ca nu fusesera spalate de saptamana trecuta!!! Si uite asa am aflat cauza imbolnavirinlor bb-ului meu : diareea era normal sa apara daca copilul manca din vase infecte, bronsita e si ea normala, daca copiii stau in sala de la parter la cel mult 10 grade...sa nu transpire cumva...
Asa ca eu te sfatuiesc, Sorina, sa verifici bine si ce conditii are fata la gradi. Ca noi, la nenorocirea aia de Scooby-Doo aveam "totul ca la mami acasa" numai conditii de gradinita nu! Am sa deschid un topic despre asta, ca lumea trebuie sa afle ce se intampla cu copiii nostri, mai ales cand platim 8 milioane / luna...

Mergi la inceput