Iasule, mandra cetate (43)
Raspunsuri - Pagina 8
aime spune:
"mamica fericita de Stefan Andrei" asa suntem toate la inceput si nu-ti fa griji cu patutul, inca nu stie ce e cu viata asta...in curand va fi culcusul si universul sau, ai sa vezi. Acum ei sunt confuzi, nu stiu de-i zi sau noapte si mai sunt si colicele sau pur si simplu nu are chef sa doarma, ai sa vezi c-or sa vina perioade cand va dormi de iarasi te vei speria.
Crestere usoara!
aime si Vladimir
alexz spune:
quote:
acum imi trecea prin minte sa nu aiba mai tarziu vreun sindrom din asta de copil hiper activ.
Stai calma, domnita. Te uiti la prea multe reclame. Nici al meu nu sade locului o clipa. Azi de exemplu, m-am chinuit juma de ora sa-l schimb. Cat ii schimbi pampers-ul sta, ca-i place. Cand dai sa-l imbraci, incepe sa se zvarcoleasca, sa se catere, sa se tarasca, orice, numai sa nu stea intr'un loc. Lasa-l sa fie hiperactiv, decat sa te intrebi dece nu e mai vioi...
l_carmen2003 spune:
Roxana, asa a fost si Alex al meu si sa stii ca e spirt si acum insa nu e in nici un caz hiperactiv... Asa sunt unii copii. Nu iti voi povesti ce facea Alex la varsta lui Stefanel, pt ca sa nu spui ca am sa cobesc... Nu iti face griji nici in privinta patutului... Daca au inceput colicile, bea tu ceai de chimen si ai grija ce papi si ce excitante bei - adica ai sa observi ca daca ai baut cafea sau ai mancat ciocolata copilul iti va cere socoteala si va fi agitat... Revin la problema somnului, dr. spunea ca unii oameni, mai evoluati , au nevoie de mai putin somn si ca asta se vede din copilarie... cert e ca el o fi mai evoluat ca seamans cu tata-sau si doarme putin dar eu mereu aveam ceva de bombanit pe tema asta. Niciodata nu a dormit ca la carte - nici acum - si ma scotea din sarite ca seara, dupa baie, parca se inviora in loc sa il ia somnul! Si acum e la fel.
Insa, peste cateva luni daca te vom intreba vei raspunde uimita: "Care nopti nedormite? Care plansete? E o scumpete!" Se uita tot ce a fost greu pt ca mogaldetile astea mici sunt minunate!
Alex al meu azi s-a intors de la gradi'. Nici nu a vrut sa ramana de fapt. Oare de ce? E prima oara si sper sa nu se repete. Cand a ajuns acasa nu l-am lasat la televizor spunandu-i ca-i stricat si fiindca nu a stat la gradi' nu am putut chema pe nimeni sa il repare. Desi nu cred sa il fi impresionat ca nu a a vut televizor l-a deranjat ca nu i-am pus nici muzica si sper sa inteleaga ca daca nu merge la gradinita nici acasa nu e placut. L-am pus sa deseneze, sa povesteasca, am citit si apoi l-am lasat sa se joace...
Gabriela, sincer, daca ieri aproape ma convinsesi sa il las la grupa mijlocie, dupa chestia de azi... e inca prea mic.
Va las, ca sunt racita si sa nu va molipsesc... Parca am nasul lichid si in plus vad si o durere de cap... Pa.
anasol spune:
alex,ce pozne mai face codrut? ce mai mananca? ii dati peste?te-am invitat la mamici de ian-feb 2006 sa ne povestesti mai mult de puiut dar nu vrei vad
fetelor cate persoane s-au strans la cuconiada? pot sa vin cu sotul? ca e noapte si mie frica sa ma intorc singurica,ca noi stam pe la vreao 10 km de iasi,si dak io tot o sa beau la cuconiada n=-o sa pot conduce si asa imi iau sofer
alex berea o dai tu la cuconiada crezi ca scapi asa usor? no way
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gogosica_lu_solo/my_photos
anasol si david-andrei(06.01.2006)
alexz spune:
quote:
alex,ce pozne mai face codrut? ce mai mananca? ii dati peste?te-am invitat la mamici de ian-feb 2006 sa ne povestesti mai mult de puiut dar nu vrei vad
Pozne? Fereasca sfantul! E un ingeras... sau, ma rog, aproape: , . Numai astia mari zic ca ar face pozne... Ce, sa dai jos MAC-ul lui tac'tu depe masa (figura pe care mi-a facut'o azi dimineata) e o pozna? Doamne fereste! Pur si simplu, calculatorul ala nenorocit statea in cale. Si, a mai verificat si Codrut reflexele lui tac'su... (am reusit sa salvez MAC-ul. Nici nu-mi imaginam ca poate avea Codrut atata forta cat sa impinga un calculator, chiar pe o suprafata alunecoasa)
De mancat, logic, mananca orice. Incep sa fiu invidios ca mananca mai bine ca mine. Asa ca aseara i-am facut'o! (din greseala, fireste) I-am mancat ficatii! (o bucatica de ficat de pui pus deoparte pt el) Las' c'asa-i trebuie!
In ce priveste forumul pt nascuti de ianuarie... recunosc, n'am mai intrat. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa...
l_carmen2003 spune:
Am si eu o problema, poate mamicile cu experienta ma pot lumina, sau macar indruma...
Alexul meu, pana la 3,2 ani actualmente, a mai baut biberon seara si 100 ml dimineata... In rest dupa amiaza bea lapte din canita, mananca singurel...etc. Biberonul era un moft, ne distra pe toti cum astepta si lua sticluta si se instala in fotoliu sau in bratele noastre si bea lapticul... Niciodata nu a acceptat suzeta.
Si a venit vremea sa renunte... de doua zile biberonul a disparut din peisaj. Si de atunci refuza sistematic sa bea lapte. De la 650-700 ml/zi cu greu il conving sa bea cei 200 ml de dupamiaza... In plus a devenit foarte plangacios. Azi a mers la gradinita - unde se simte f bine si e f iubit - si a refuzat sa ramana...
Poate avea vreo legatura cu biberonul cel iubit? Si daca da, ce sa fac? Nu de alta, insa mare lucru nu prea mananca - a fost si bolnavior si parca s-a topit pe picioare de la viroza - si laptele chiar era necesar...
Mamicile cu experienta ma pot ajuta cu o sugestie?
l_carmen2003 spune:
Precizez, ca Alex doar laptele obisnuia sa il bea din biberon, nimic altceva si numai seara si dimineata... de asta mi s-a parut firesc sa nu fie asa o tragedie cu renuntatul...
raresionut spune:
Buna seara....am si eu cateva rugaminti la voi...am o nunta in luna noiembrie la Casa Boiereasca si as dori sa imi dati cateva amanunte( spre rusinea mea, care am stat 5 ani in Iasi, cat am facut facultatea) si daca este un restaurant cu " pretentii"?
Alina si printul Rares
Pozele noastre
lullabay spune:
Alex nu de la reclama mi se trage...ci de la o emisiune de pe tvr2 gen supernany...cu o familie cu 3 copii..2 sanatosi fara nici un fel de pr si a treia o fetita cu un sdr ceva cu A...din aceeasi categorie cu autismul..care avea schimbari bruste de dispozitie..per de hiperactivitate..
Acum mai nou mi se pare ca Stefan are un testicol mai mare..
Uf greu e sa fii mamica si sa nu te panichezi....
Raresionut eu nu prea inteleg intrebarea...te referi la cat tb sa pui pe masa?Noi am vrut sa facem nunta la casa boiereasca ...ni s-a parut o.k ca cerinte la momentul respectiv...am laes onyxul..adica sotul a ales..pt ca ii placea mai mult rest...dar daca era dupa mine acolo faceam nunta...si de la fetele de la "nunta in Iasi"stiu ca nu au fost probleme..si ca meniu se ridica la valoarea meniurilor obisnuite..
Mamica fericita de Stefan Andrei (09.09.2006)
Stefan Andrei