Locuri de munca de pe site-uri specializate de job
Raspunsuri - Pagina 2
mayarna spune:
In general cand nu esti chemat la un interviu CV-ul nu este scris bine sau esti pregatit sub/peste cerintele postului.
Cand nu ai luat interviul nu ai fost asa cum asteptau ei.
Recomand tuturor sa studieze inainte de a sustine un interviu cateva reguli generale intr-un interviu sau intrebari generale care ti se pun...exista multe carti in acest sens si pe piata din Romania.
Un post bun, intr-o companie care are cu adevarat ceva de oferit nu iese in piata de munca foarte des. Din acest motiv, cautarea unui job presupune ceva timp.
Cel mai important cred eu este sa ai incredere in tine cand mergi sa lupti pentru o slujba si sa te comporti ca si cum jobul acela va fi al tau.
Sa nu uitam ca "atingerea unui obiectiv e direct proportionala cu dorinta de a-l atinge".
Mult succes.
Toate bune,
maya
Guestus spune:
Daca sint 1 milion de someri cu diplome + 1 milion de nemultumiti de soarta (cifre din burta) si 1000 de posturi in ziare atunci au angajatorii de unde alege.
craciunitza spune:
Guestus, s-o crezi tu.
alibeta, eu tot site-uri cu job-uri consult cand fac angajari.
Nu certati copiii cand viseaza!
Impotriva banarii lui Jocelyn.
Poze
alibeta spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Intr-adevar daca nu ai un cv pus la punct este o problema,daca nu aplici pentru postul bun(sau care il simti tu ca este bun pentru tine)este o problema,dar cea mai mare problema este,asa cum spunea cineva,faptul ca tu ai realizat mai mult decat pot intelege unii dintre angajatori ,anume un copil sau 2.Spunea cineva aici ca daca te intorci din cic la serviciu nu ai o imagine prea buna,iar daca mai ai mai multi copii,imaginea iti este rau afectata.Deci,sa pun altfel intrebarea,cum poate o femeie sa razbata intr-o lume a prejudecatilor,intr-o lume in care,asa punand problema, ai litera stacojie pe piept:copii.
Site-uri sunt si v-am zis ca si eu aplic pe vreo doua de aproape un an,fara rezultate spectaculoase.Mai incerc,mai caut,inarmata cu cv,scrisori,lectii despre cum trebuie sa te porti la un interviu,desi uneori cel cu care stai de vorba este sub nivelul tau de pregatire si mai ales de cultura.Iertata sa-mi fie parerea,dar am intalnit si astfel de cazuri,cazuri in care sunt sigura ca totul era o formalitate si zarurile erau deja aruncate,iar postul ocupat.
olguttza spune:
nu stiu cum sa spun, da asta cu copiii e o chestie relativa. treaba cu CIC-ul, insa, nu; exceptie faca cazul in care vrei sa te angajezi la stat si-atunci dai concurs pe post (care, se stie cum e, din toate punctele de vedere). de pe alta parte, cand iesi din CIC, te poti intoarce la vechiul loc de munca (desi e infiorator pentru majoritatea) pentru 6 luni. si-atunci poti incepe sa-ti cauti si sa emiti pretentii. pe de alta parte, stiu cazuri in care tatal a fost in CIC (mama neavand serviciu inainte de a ramane gravida) si nu s-a mai intors de unde plecase, ci s-a angajat dupa 2 ani, tot de pe site-urile de joburi, intr-o luna.
de ce spun ca treaba cu copiii e relativa - pt. ca nu pe foarte multi ii intereseaza daca ai sau nu. eu am fost la interviuri 2 luni de zile si nimeni nu m-a intrebat asa ceva! si tot de pe site-uri de joburi. primul raspuns favorabil l-am primit in 2 zile, iar vineri va fi prima mea zi la noul loc de munca, dupa aproape 8 ani jumate de stat la stat (lucru care, surprinzator, a dat foarte bine la CV - dovada clara de statornicie! ).
acu, totul depinde de pregatire, de meserie, ca sa zic asa...sotul meu aplica de 4 luni pe site-urile astea, dar...nu l-a sunat nimeni! cu un cv extrem de bogat (experienta zdravana, din care ultimii 3 ani la acelasi loc de munca, dar cu n colaborari pe langa), cu facultate, nu prezinta interes, pare-se...chiar nu inteleg rationamentul angajatorilor. inca mai speram...
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
anca2207 spune:
quote:
Originally posted by Elise
In ce priveste anuntatul, cam asa e: nu te anuta nimeni.
Companiile de recruitment au practic interesul la angajator, nu la candidat: candidatul e luat in seama doar daca e "partida cea mai buna buna", altfel, daca nu e selectat, nu se mai oboseste nimeni sa-i dea vreo explicatie. Nici macar daca a ajuns in "finala". Ca doar nu plateste el, nu?
Sa stea sa astepte cite 3 luni un telefon.... pina se lamureste singur ca nu mai e cazul.
Elise
Elise, sper ca afirmatiile facute de tine mai sus au fost voit ironice...
Intr-adevar, candidatul "nu da banu' " dar este principala "materie prima" a firmelor de recrutare, iar daca au considerat ca este suficient de potrivit pentru a-l chema la un prim interviu nu cred ca e greu sa-i fie trimis un email de complezenta macar.
Putini fac lucrul asta, mie mi se pare lipsa de consideratie ca sa nu spun de profesionalism.
ramiris spune:
Anca,
ironice sau nu, din pacate reflecta cat se poate de exact situatia de fapt, modul in care agentiile de recrutare, chiar cele de renume, trateaza candidatii.
ymcar spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Daca sint 1 milion de someri cu diplome + 1 milion de nemultumiti de soarta (cifre din burta) si 1000 de posturi in ziare atunci au angajatorii de unde alege.
Sa fim seriosi! Asta merge daca iti trebuie necalificati. Eu caut de 3 luni om pentru un post, am primit spre suta de CV-uri (din care majoritatea nu respecta cerintele minimale specificate clar in anunt!!!) si nu am gasit pe nimeni sa corespunda. Si nu se ofera 4 milioane pentru postul asta ci 500-700 euro net, in functie de experienta. Si nici nu caut vreun doctor in stiintze pentru banii astia ci un inginer incepator sau tehnician cu multa experientza!
My life stinks
ramiris spune:
quote:
Originally posted by ymcarquote:
Originally posted by Guestus
Sa fim seriosi! Asta merge daca iti trebuie necalificati. Eu caut de 3 luni om pentru un post, am primit spre suta de CV-uri (din care majoritatea nu respecta cerintele minimale specificate clar in anunt!!!) si nu am gasit pe nimeni sa corespunda. Si nu se ofera 4 milioane pentru postul asta ci 500-700 euro net, in functie de experienta. Si nici nu caut vreun doctor in stiintze pentru banii astia ci un inginer incepator sau tehnician cu multa experientza!
My life stinks
Sotul meu e inginer cu experienta si isi cauta job nou....da-ne un link sa oferta sa aplice si el, cine stie...
Promit ca aplica numai dupa ce citeste toate cerintele si e sigur ca ar corespunde.
dana d spune:
Eu sunt abonata la un site, ejobs, nu inteleg de ce va feriti sa le spuneti numele ca doar nu fac concurenta nimanui si nici reclama... Din moment ce nu platim nimic sa fim inscrisi la un astfel de site si sa primim periodic un nr de joburi disponibile, nu vad de ce sa nu le dam numele.
Asa, deci mi-am completat un cv, nu in prop de 100% dar e functional, acolo am cerut un salariu de 300 Eur, nu ma duc la interviu la un job care ofare mai putin. Aplic aproape saptamanal la cateva joburi, in principal asistent manager sau relatii cu publicul, sau inginerie..cam astea. Am fost sunata fix de 4 ori de la inceputul toamnei si pana acum, e drept ca nu am fost foarte hotarata in cautarile mele si nu am citit si aplicat nici macar la 3 job-uri pe saptamana. Din astea 4 am stabilit 2 interviuri, celelalte erau mult prea departe de casa mea asa ca nu m-as fi dus sa lucrez acolo. De la ambele interviuri am plecat cu impresia ca le-am placut si cu promisiunea ca ma vor suna. ba una m-a asigurat ca ei sunt oameni seriosi si civilizati si ca ma vor suna oricare ar fi raspunsul, dar ca cred ca sunt ca si angajata pentru ca sunt exact persoana de care au nevoie.. bla, bla. Ce mai, imi faceam deja probleme, cum ma descurc cu copilul, cine mi-l ia de la gradinita....
Nu m-a mai sunat nici in ziua de azi.
Asa ca spuneti-mi aici pe ce site-uri sunteti abonati si cine s-a angajat in felul asta, de pe ce site a reusit performanta.
Dupa Anul Nou am de gand sa incep iar cautarile, de data asta mai hotarata si deci pe mai multe planuri.
Fetele mele