Mamici de sept-oct 2006 (86)
Raspunsuri - Pagina 30
lullabay spune:
Salutare mamici si putine burticute care mai sunt pe baricade..
Va citim zilnic..dar mai greu postam...
Pufy bine ca esti mai bine!!!!!!!!!Si traiasca No-spa!!
Mephala eu acum am vazut pozele...ce frumos e cu 2 copii.si ce frumosi copii ai!!!!!
Alessia si noi am vrea sa inoate brotacelul dar in iasi nu cred ca e nimeni care sa se priceapa..tare multumit pare Armand..
Mirabelac mai are bubite David?Lui Stefan nu i-am mai facut nimic si vad ca incep sa ii treaca..si am citit nu stiu pe unde ca e posibil datorita faptului ca glandele sebacee isi desfunda canalele mai tarziu sa fi aparut ..si cateodata se mai suprainfectau..acum nu stiu ca am citit ca acnnea se face datorita hormonilr materni..si Stefan are si cateva angioame la nivelul pleoapelor si occipital..care in cartea lui Spock sunt puse tot pe seama hormonilor...cati hormoni oi fi avut?
Eu am pierdut 6 kile dupa nastere si inca6-8 in zilele urmatoare cezarienei..acum am pus la loc 4..da ma incap hainele...nu toate..da nici nu folosesc decat cateva care imi plac si sunt lejere
Mai vroiam sa scriu..dar s-a trezit gazuta..mai revin
Mamica fericita de Stefan Andrei (09.09.2006)
Stefan Andrei
mephala30 spune:
quote:
Originally posted by danidani74
Eu as apela la un leac babesc. Cea cu banutzul.Pui o moneda pe o compresa curata(eventual sterila) peste care aplici o fasha.La mine a functzionat cand eram mica. Mama spunea ca in mom. in care plangeam se vedea tare.(buricutzul). Incearca si tu. Rau nu face
Dana39w
Emma
Multumesc, cred ca voi incerca.
Voiam sa astept pana la controlul de la 2 luni, sa vad ce spune pediatra...
Carmen, Teodor (6.09.2006) si Iustin (5.06.2004)
Poze
inni spune:
Carmen sa nu-l lasi sa planga mult ca se forteaza si se bulbuca si mai tare. Si Ami l-a avut ceva mai iesit in afara si mi-a zis pediatra ca e o mica hernie ombilicala..dar sa stii ca dupa o sapt s-a retras. Acum nu mai are nimic.
Si...vai cat de grasunel este
....nu-ti vine sa-l musti cand il vezi asa ? ![]()
Poze
Poze Ami
Inni... mamica de Ami (29.08.2006)
Mirabelac spune:
Gety inveleste-o cu o paturica peste saculet.
Iullabay David are in continuare bubite pe fata, chiar se inflameaza uneori si devin rosii, nu vad nici un semn de ameliorare. Eu il spal cu ceai de musetel si tarate de grau si nimic. Mi-a zis dr. ca vor trece de la sine. Astept si eu asta...
Mirabela - mamica fericita de David (21.09.2006) POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.
matahut spune:
quote:
Originally posted by danidani74
Draga Cucuoancea exact de asta ma tem, de fol. forcepsului sau a vacuumului. Astia mi-au spus sa sun la spital in mom in care am contractzii la 5-7 min.Mie mi se pare un interval mic tzinind cont ca pana la spital mai fac 30min. cu mashina.La acest interval cam ce dilatatzie poti avea, cu aproxim.?(deshi difera de la pers. la pers.)Si mai stiu tot de la voi ca daca ai contractzii prea dese dr nu poate sa-ti faca epi.
Referitor la gazul ilariant Cata14, daca tu l-ai fol. atunci te cred.
Dana39w
Emma
Draga mea,
Forcepsul e de temut, doar daca il foloseste cineva care nu se pricepe. Si eu m-am temut de asta, fiindca dr meu, maestru in manuirea forcepsului, are posibil sa nu poata veni la nastere, fiind foarte ocupat, cu multe operatii programate etc. Ana a fost scoasa cu forcepsul de catre el si nu a avut nici un fel de probleme, nici macar estetice. Eu nici atat. Alti dr insa am auzit ca mai dau gres...si atunci poate fi nasol. Deci, informeaza=te cat de bun e dr tau in asta! Dar, vezi, eu am putut naste a doua oara fara forceps si nici nu m-am straduit asa de tare. Am impins ca atunci cand esti constipata, moasele m-au ajutat cu pozitia si ...in 5 minute (de-a lungul a 3 contractii) a iesit bebelina grasulina.
Si eu tot la contractii la 5 min am mers la spital. Asta se intampla cam la dilatatie 3-4. Deci stai linistita, nu nasti decat in cateva ore (la primul bebe a durat 3 ore de la aceste contractii, iar la al doilea aproape 6).
Marina, mami de Ana (21.05.2003) si de Maruca (29.09.2006)
Roxana01 spune:
Fetelor,
sper ca, chiar daca e ultima pagina, o veti citi si imi veti rasp si mie la o intrebare: cat mananca bebele vostru la o masa? Sunt ingrijorata. Fiica-mea a inceput sa manance din ce in ce mai putin si doar de 5 ori/ zi. Nu m-am impacientat pana azi, cand a venit asistenta si a zis ca nu este bine. Adevarul este ca in ultimele 2 saptamani a luat draga mea doar 100 gr in greutate. Pt 2 sapt e foarte putin. Am facut proba laptelui (ii dau la san) si cu mari rugaminti, dupa 45 min si pauza de ragait si de odihna, a reusit sa manance 110 ml lapte. Ramomar, Mephala30, Ionica, BB Ralukutza, Mexxa, Gripo, voi ati nascut in aceeasi perioada ca si mine. Cat mananca bb-ii vostri la o masa si cate mese pe zi?
Cucuoancea, vad ca si tu ai nascut tot un bb de 4.400 si 53cm, exact ca mine.
continui dupa, ca plange...
Roxana01 spune:
Are niste colici urati...
concluzia: sunt cam suparata. nu stiu cum s-o fac sa manance mai mult. Imi dau seama ca are o probl dar nu vrea sa manance mai mult. voi cat le dati sa manance? mi-a zis asistenta ca tr sa manance 700 ml/ zi. la voi se intampla asta? lapte am la san, uneori ma mulg singura, ca sa imi golesc sanul, ca ea nu mi-l goleste.
va pup si astept rasp voastre.
Roxana, mama de Daria (06.09.06)
Vauva spune:
Salutari la mamici si burtici!
Eu tot citesc inca din urma ca am restante.
Inni multumesc ca ti-ai adus aminte de mine
Carmen, Ignatica
Forumul asta a luat-o razna?
Eu cu o mana leagan patutul si cu una scriu
Carmen interesant articolul pe care l-ai pus . eu nu prea am curajul sa o las nevaccinata desi stiam de riscuri . de-aia am si intrebat daca in RO se fac unele vaccinuri cu virusi vii(cred ca este vorba despre cel impotriva poliomelitei), ca atunci intr-adevar exista riscul sa dezvolti boala.Habar nu am avut de asta, mi-a zis cineva. Aici vaccinurile se fac cu virusi morti si vaccinarea incepe la 3 luni, in afara de BCG care se face in spital iar antihepatita B nu se face . Mai ce grasunel si dragals bebe ai
Alessia n-are nimic bebe daca doarme pe spate cu capul intr-o parte. La fel procedez si eu cu Bianca, noaptea o pun ba pe o parte ba pe alta si ii pun o patura rulata la spate dar mai nou o gasesc pe spate ca are mai multa putere si se agita cand doarme.Ziua doarme doar pe spate dar intotdeauna isi tine capul intr-o parte si atunci nu are cum se ineca.Ce poze frumoase ai cu Armand la cursul de inot?Cine are curajul sa faca cu el asa
?
Noi iesim foarte mult afara si aici sunt doar 6 grade, dar ne place si dormim foarte bine. Eu tare as vrea sa o calesc in stilul nordicilor sa-i dau sa manance inghetata la -20 de grade cum mananca copii pe aici![]()
Pupici,
Alina&Bianca(25.08.2006)
POZE
_Ralu_ spune:
quote:
Originally posted by Roxana01
Fetelor,
sper ca, chiar daca e ultima pagina, o veti citi si imi veti rasp si mie la o intrebare: cat mananca bebele vostru la o masa? Sunt ingrijorata. Fiica-mea a inceput sa manance din ce in ce mai putin si doar de 5 ori/ zi. Nu m-am impacientat pana azi, cand a venit asistenta si a zis ca nu este bine. Adevarul este ca in ultimele 2 saptamani a luat draga mea doar 100 gr in greutate. Pt 2 sapt e foarte putin. Am facut proba laptelui (ii dau la san) si cu mari rugaminti, dupa 45 min si pauza de ragait si de odihna, a reusit sa manance 110 ml lapte. Ramomar, Mephala30, Ionica, BB Ralukutza, Mexxa, Gripo, voi ati nascut in aceeasi perioada ca si mine. Cat mananca bb-ii vostri la o masa si cate mese pe zi?
Cucuoancea, vad ca si tu ai nascut tot un bb de 4.400 si 53cm, exact ca mine.
continui dupa, ca plange...
roxana, sa stii ca si fata mea a cam inceput sa pape mai putinel in ultima vreme! in loc sa pape mai mult la o masa si sa rareasca mesele, ea, rareste mesele dar abia papa cat papa inainte. adica intre 100 si 130 ml/masa. in greutate a luat bine pana acum. intre 200-250 gr/sapt! in primele sapt a luat chiar 300gr/sapt! acum cam 250. oricum, am citit in dr spok, doua chestii care ma linistesc in ceea ce o priveste pe fetita ta:
1. copiii care se nasc cu o greutate mare, iau in greuatate mai lent dupa nastere, in timp ce cei nascuti cu gerutate mica cresc mai repede incercand sa recupereze.
si
2. copiii nu cresc constant, au fluctuatii. intr-o sapt pot lua 300 gr iar in sapt urmat doar 100 de ex...
totusi, fetita ta e destul de mare, poti merge cu ea la pediatru si vezi ce-ti zice. am inteles ca a venit doar asistenta acasa, nu? eu, una n-am incredere in med de fam. merg la ea doar pt cantarit, masurat, retete gratuite etc...in rest la pediatru!
succes si incearca sa nu te stresezi si tu ca mine ca nu rezolvam nimic asa!

raluca
de
alexia-maria
pozishoarecresc pe zi ce trece...
_Ralu_ spune:
si eu o culc pe alexia tot pe spate! am citit ca in ciuda comentariilor pro si contra, totusi cea mai sigura pozitie de dormit pt bb e pe spate. el, in general intoarce capul oricum (asta e ideal), daca nu, te mai uiti cand si cand la el si i-l intorci. daca sta pe-o parte (asa am culcat-o si eu in primele sapt, deci nu iti reprosez), exista riscul de a cadea pe burta si nu-i prea bine. totusi, sunt mamici care ii culca pe bb-i pe burtica (parca ileana si alipiticot, am citit ca au facut-o), si atat timp cat esti cu ochii pe el e ok. alexiei nu-i place deloc sa stea pe burtica, se enerveaza ingrozitor!
ieri, am iesit prima data cu marsupiul. a fost super! punem poze mai tarziu!
simona, multumim de aprecieri, cat despre exluton, nu-s deloc multumita de el! asta e. am apucat sa-l iau. termin folia asta si ma apuc de novynette-ul meu cel de toate zilele!
mexxa, eu sunt cu textul de invitatie la fel ca al tau, dar eu l-am mai adaptat! f frunos oricum!
adriana mica, daca plansul este in fiecare zi la aceleasi ore si tine cam la fel, e criza colica! colicile nu apar neaparat toata ziua. de regula asa se manifesta. dureri si plansete la aceleasi ore din zi! si noi la fel, numai ca orele ei sunt criminale: intre 11-12pm si 3-4am. super, nu?
mai tarziu un pic poze sa va arat o surpriza!
noi am avut noapte alba. ne-am culcat la 4.30 dimineata!
raluca
de
alexia-maria
pozishoare
cresc pe zi ce trece...

39w