Ce gatim astazi? (31)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Aripioare de pui pane
Pui shanhai
Piure
Salata verde cu ceapa verde, castraveti si marar

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Ciorba de pui, friptura de pulpe de pui,piure de cartofi.La desert o prajitura cu nuci.

Redati-mi viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Ciorba de perisoare
Musaca de cartofi si carne de vita

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

quote:
Originally posted by dania.nicol

[quote]placinta cu iaurt
deci se ia un pachet de foi de placinta din comert se ung cu unt topit sau margarina sau ulei se pun jumate in tava tapetata cu faina sau hartie de copt se toarna pe urma compozitia cu iaurt formata din*(10 oua 10 linguri zahar si 1kg iaurt batute bine poti sa pui si cateva stafide sau esente ce vrei tu) si deasupra restul de foi ...la urma niste zahar pudra deasupra
Am facut si eu placinta este super delicioasa multumesc mult dar vreau sa te intreb cum sa fac ca sa nu mai ramana uscate foile de deasupra, ca la mine s-au cam zdrentuit cand am taiat-o ?


Dupa ce ai pus compozitia in tava,bate 2 oua cu un pahar de smantina si toarna deasupra.Insa ceea ce e mai important,ca sa-ti iasa moale,si sa nu se usuce foile deasupra,pune un prosop curat umezit(bine stors) deasupra placintei,imediat ce ai scos-o din cuptor.
Succes pt viitoarea data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

fix asa procedez si eu pun un prosop umezit si bine stors peste placinta si se moaie si foaia de deasupra oricum daca o ungi si cu ulei nu e chiar asa de tare/...
adi eu pun hartie de copt ca-s mai comoda sa nu mai ung tava cu ulei nu-i problema ca doar dupa ce se raceste un pic placinta o tai si o pun pe platou si am grija sa dau deoparte hartia

ps: mihai a mancat si o bucata de hartie ce sa-i fac daca n-a fost atent

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Eu ung foile cu unt topit nu cu ulei(depinde de gusturi)...iar ultima foaie nu o ung niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

revin ca am uitat sa ma laud cu bunatatile pe care le-am facut ieri
deci:
salata boeuf,ciorba cu carne de gasca si friptura la cuptor de gasca
desert: negresa delicioasa
va dau reteta la negresa cu toate ca nu ma indoiesc ca aveti si voi retete de negresa dar asta se face foarte repede si iese delicioasa
reteta e luata de pe culinar
deci:
1ou,1cana zahar,jumate cana ulei,1cana lapte caldut,2cani faina,1praf copt,3lg gem,4lg cacao- se amesteca toate intr-un bol si se mixeaza pana se topeste zaharul ...vreo 4-5 minute...se da la cuptor 175grd cam 35-40 min incercati cu scobitoarea daca-i facuta
glazura: eu pun 2-3 lg lapte cand s-a incalzit rup o ciocolata amaruie si un pic dde unt cand se raceste se toarna peste negresa

sau se mai poate face o glazura din unt topit cu un pic de laptic si se pune cacao (depinde de cat de intensa vreti sa fie culoarea glazurii)

daca nu ati priceput ceva sper sa vina adi din spate sa va lamureasca ca eu nu le am deloc

ps adi sper ca stii reteta sa vii tu cu explicatii

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

pe langa ce am facut ieri azi
rulouri de piu cu cartofi natur si muraturi asortate
negresa (dupa reteta mea)

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dania.nicol spune:

Idaira , nushulica multumesc mult
data viitoare asa am sa fac, si eu am facut cu hartie pt copt si am uns foile cu ulei.

Mami de Sebi<18.07.2005> si Cătă<06.03.1997>
Foto cu noi A doua steluță

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by nushulica

daca nu ati priceput ceva sper sa vina adi din spate sa va lamureasca ca eu nu le am deloc

ps adi sper ca stii reteta sa vii tu cu explicatii

INGRID



Uite ca nu stiu reteta ,de fapt n-am facut niciodata negresa..
da harnicuta ai fost..
Voiam sa te intreb,ti-ai mai comandat cartea aia de bucate minunata..?

Adriana si-atat...

Mergi la inceput