Grupul "cautatorilor" de bone!
Raspunsuri - Pagina 23
mayarna spune:
Va recomand sa nu va bazati pe prima impresie, deseori este o eroare.
Cred ca cea mai importanta este recomandarea.
Dar cand spun recomandare inseamna sa vad si eu cine recomanda, unde sta, unde sunt copiii sau copilul crescut de bona.
In fond cine nu are nimic de ascuns nu este impotriva.
Oricine disperat poate avea zece persoane care sa raspunda la telefon sa dea cvasirecomandari.
Eu asa am angajat o menajera si pot spune ca mi-a luat 3 luni, dupa 84 de intreviuri, eram franta...Erau curatele, dragutele dar cand le vedeam casa fugeam. Si nu sunt o pretentioasa , doream o femeie de bun simt - in fond imi intra in intimitate - , o femeie motivata nu care sa gandeasca distructiv vesnic nemultumita, responsabila si cam atat. E adevarat ca ce doream eu nu gasesti pe toate drumurile, oamenii de calitate sunt rari, e un trist adevar si e de cand lumea asa.
Pana la urma am gasit, imi calca si imi face curatenie generala saptamanal.
Toate bune,
maya
moana spune:
Intrebare: voi le dati liber de 1 decembrie? Si daca da, le sacdeti din salariu sau o consideratzi ca si o zi de concediu platit?
Oana
Mickyyy spune:
Liber si platit!
De fapt asta-i principiul de baza la mine, cand sunt eu libera (ca e concediu sau ca sunt sarbatori legale) va avea si ea liber si tot platit.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
roandre spune:
Si eu ii dau bonei liber platit cand am si eu liber platit de la serviciu dar o am cam de 6 luni si zic eu ca merita.
Am avut alta bona pt 2 luni...si cu libere platite (tot ca sa fie bine) si m-a lasat cu ochii in soare si barfita prin parc si peste tot...si de era macar adevarat! Ei mi-a parut rau ca i-am dat libere platite...nu merita!
Utile pt burtici, viitoare mamici
gabitzam spune:
Eu am stabilit chiar de la angajare cu ea ca are concediu platit atunci cand avem si noi concediu.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
moana spune:
Ei...eu cu a mea sunt cam in "suparari". A vrut platite orele suplimentare...am fost de acord (intelegerea initiala era de 3 milioane pentru 4 ore, fara menaj). Dar acuma se plange ca nu are program fix. Fetita noastra are 4 ani si merge la gradinita pana la ora 16. Dar se mai intampla sa se imbolnaveasca si sa trebuiasca sa stea cu ea (uneori si cate 9-10 ore).
N-as vrea sa o pierd caci se inteleg bine amandoua. Si se iubesc. Asa ca o sa-i dau liber platit de 1 decembrie...ca sa nu mai aiba nici un motiv de suparare.
Acuma imi dau seama ca initial nu am negociat si "sarbatorile legale". I-am zis doar ca-i dau un concediu (platit, normal) de 3 saptamani pe an.
Oana
aurelia1278 spune:
Liber, platit, pe 1 sau 2 decembrie, cand prefera bona.
Noi n-am discutat nimic despre concediu cu bona la angajare, dar ne-am inteles foarte bine pana acum, i-am dat liber (platit) cand am considerat eu, plus ca vine cu noi cand plecam cu pitica la munte/mare. E adevarat ca ea nu se poate considera chiar in concediu pentru ca trebuie sa aiba grija de fetita, dar nu non-stop, plus ca beneficiaza de munte/mare cu masa si cazare gratuite.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic
dienutagraviduta spune:
salutare fetelor !
eu sunt mamica lui luca, de 1 an si cateva zile; stam in crangasi si cautam o tanti blanda si buna sa stea cu luca de la 7.30 la 5 dupa masa, si sa mai faca si o mancarica, ceva, sa mai dea si cu matura, ce mai trebuie prin casa, de luni pana vineri ... cautam pe cineva disponibil imediat, fiindca trebuie sa incep serviciul. poate stiti pe cineva... nu mai insist la recomandarile de pe prima pagina, banuiesc ca si-au gasit deja de lucru ...
urshika spune:
De unde sa incep cautarea unei bone de incredere pt. fetita mea de 6 luni?..ma gandesc sa incep serviciul si mi-ar trebui cineva pt. 6-8 ore/zi