Grupul "cautatorilor" de bone!
Raspunsuri - Pagina 22
andreap spune:
oau..acum am vazut 'discutia' de aici iscata de o doamna indignata.Noi nu avem de unde sa stim ce s-a intamplat cu adevarat,dar ar fi trebuit sa porti discutia asta pe PM sau mail..sau telefon...
Eu am luat o hotarare in we trecut,in sensul ca s-a intors fosta bona,"mamaie Luci",care de vineri are OK-ul de la doctor.Sper sa fi luat decizia corecta,asta e,vad eu pana la urma ce fac daca iar ii cedeaza spatele
.Important este ca fetita mea este foarte fericita acum,dimineata a asteptat-o la usa,nu mai avea rabdare sa o vada...abia daca m-a bagat in seama cand am plecat la servici
.Asta in comparatie de cum facea cand o vedea pe bona pe care am avut-o in proba....
Pe de alta parte aseara am avut idioata misiune de a da afara pe cineva
..adica pe doamna care a fost in proba.Off...mi-a parut asa de rau,saraca era efectiv bulversata..nu stia ce sa creada.Mi-a fost mila de ea,se poate sa fie un om extraordinar,dar....fata amea o place mai mult pe bona veche..ca se fac/
Azi a venit,i-am dat banii pe cele 2 saptamani...nu crede motivul ptr.care am renuntat la ea(i-am spus ca renunt ptr.ca nu s-a acomodat cu copilul,lucru partial adevarat),isi da seama ca-i altceva....ma simt asa de aiurea
.Probabil daca nu se intorcea vechea bona,as mai fi incercat cu ea,pare femeie cumsecade,dar asa am considerat ca e mai bine sa nu mai chinuiesc copilul...ma rog,e tare mult de spus...
daca vrea cineva nr.ei de telefon,il pot da pe PM,eu o recomand desi nu am pastrat-o,ptr.ca nu a fost din vina ei.este o femeie de treaba si de aceea "misiunea" mea a fost asa grea.
POZE
Poze noi
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
Marina spune:
mickyyy te rog sa nu mai continui disputa aici. Am priceput opiniile fiecarei parti si cred ca trebuie sa discutati problema in particular nu in vazul tuturor.
Multumesc mult de intelegere
Mickyyy spune:
Marina, imi pare rau ca m-am lasat purtata de val.....am fost acuzata de multe lucruri, facuta in fel si chip si am ripostat. Poate ca oricine altcineva ar fi procedat la fel in locul meu.
O sa pun punct aici discutiei, exista mail si PM in caz ca betyyy va vrea sa mai discute cu mine.
andreea, o colega de-a mea de serviciu cauta bona, dar de la 1 ianuarie. Poti sa-mi trimiti un mail cu telefonul doamnei, cine stie....
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
Clara03 spune:
Andreea, trimite-mi tee rog si mie telefonul bonei tale. Sunt usor disperata. Multumesc.
andreap spune:
Fetelor,am uitat nr.acasa
..maine promit sa le iau,o sa le trimit pe PM
Scuze.....sunt uituca,grabita...![]()
POZE
Poze noi
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
akarika spune:
Buna tuturor.Eu nu ma numar printre voi(adica)nu caut bona dar merg in fiecare zi in parc cu fetita mea si cunosc multe bone care din punctu meu de vedere majoritatea sant niste barfitoare .De ce pt ca se aduna mai multe la un loc si incep sa vb despre parintii copiilor ce fac ei in casa s.a mai departe .Parerea mea e ca o bona tre-sa aiba grija in primu rand doar de copil si atat timp cat e platita pt asta sa no intereseze viata sau serviciu parintilor ca datorita acestora au un loc de munca (majoritatea)cu carte de munca.Am avut si eu bona la fetita mea dar nu am avut nici un fel de probleme e o femeie de nota zece ,atat cat a stat la mine 2ani am simtito ca un membru a familie ne iubea si pe noi dar mai ales pe fetita.
Veneam de la servici gaseam totu in ordine dar mai ales copilu ingrijit mancat si mai important era fericita cu ea,ieseau zilnic in parc se jucau si de multe ori nu vroia sa doarma decat cu ea.cam atat deocamdata
AncaSiRoxana spune:
Am postat si eu un mesaj aici acum cateva saptamani, nu stiam bine pe-atunci daca am sau nu nevoie de bona, in conditiile in care ma ajutau cu fetita la nevoie pe rand mama si soacra-mea, si, in mod ironic, uneori se nimereau si amandoua in acelasi timp aici, si mai eram si eu acasa, dinsponibila.
Acum maica-mea lucreaza 12 ore (2 schimburi) la serviciu ca i-a plecat colega, e o situatie temporara, pana ii vine alta colega, dar oricum nu mai tarziu de 1 ianuarie 2007.
Soacra-mea va incepe sa faca niste raze (nu chiar citostatici, dar ceva pe-aproape), deci boala ei a avansat.
Eu spuneam ca am un program mai lejer la serviciu, pot lucra si de acasa destul de mult, trebuie sa fiu prezenta fizic la birou doar cateva zile pe luna si in ultima saptamana din luna. Adica saptamana viitoare. Si eu sunt in pom! Ma tot gandesc si o intorc pe toate fetele, sunt atat de agitata ca nu pot sa ma concentrez la nimic altceva! Uite, Roxana doarme si eu, in loc sa profit si sa lucrez, ma gandesc la asta! M-am re-apucat si de fumat de suparare, ma inteapa si inima si ma gandeam sa iau un distonocalm sa ma linistesc, dar am o vaga impresie ca sunt insarcinata si nu vreau sa iau nici un medicament pana nu mi se confirma/infirma (moment cand o sa las iar tigarile, fireste!)
Acuma... si daca as vrea o bona e imposibil sa o gasesc si testez in 2 zile, eu, care oricum sunt ametita cu statul cam paranoica la capitolul stat altcineva cu copilul… Daca nu se descurca? Daca nu o accepta Roxana? Daca nu vrea sa manance de la ea sau nu o asculta? Daca bona nu e in putere cat sa se descurce cu micul meu gigant – ca Roxana are 12 kg la 1 an si 3 luni. Plus ca nu vreau nici sa incurc lumea, pt ca iarasi dupa saptamana viitoare n-o sa mai am nevoie asa curand.
Mama imi tot vine cu tot felul de solutii de gen sa stea menajera cu Roxana pana vine ea de la serviciu, dar menajera are si ea serviciu si iese la 14.00, eu dupa aia nu mai are rost sa ma duc la serviciu, ca pana ajung nu mai gasesc pe nimeni acolo!
Soacra-mea afla maine daca incepe razele chiar de saptamana viitoare sau mai incolo. M-as bucura pt ea sa inceapa o data, ca stiu ca-i fac bine. Si in plus, chiar daca nu le incepe si vine la Roxana, tot e slabita si n-am eu inima s-o las o saptamana in fiecare zi cu Roxi, pana acum o chemam 1-2 zile pe saptamana, si nici atunci mai mult de 6 ore pe zi.
Am 3 vecine pe palier, toate pensionate, dar una e foarte batrana, abia merge, iar celelalte doua au alt fel de stil de viata, n-au avut niciodata copii, nu le-as putea, sincer si natural, pretinde sa stie sa schimbe un pampers.
Uf, uf, asa ma bate uneori gandul sa nu ma mai duc deloc la serviciu! Dar tocmai d-asta am fost de acord sa reincep munca, pt ca nu necesita multa prezenta fizica la birou…
Gata, va las ca o sa ma acuzati ca scriu prea mult Si oricum, stiu ca solutia tot eu trebuie s-o gasesc, doar ca… vorbesc si eu cu cineva, nu? #61514;
AncaSiRoxana
AncaSiRoxana spune:
Am vorbit acum cu sor-mea la telefon. Daca o sa fie nevoie, vine ea cu bebele ei de 4 luni si sta cu Roxana. Varianta asta e putin peste mana si pt ca e si cu bebele mic, si pt ca trebuie sa traverseze tot orasul (eu stau in Iancului, ea in Militari), dar poate gasim o varianta s-o tin la mine toate zilele alea, sa nu se mai plimbe pe drumuri... Daca o lasa sotul, sa vedem... :)
M-am gandit si s-o duc eu pe Roxi la ea, dar cred ca are simtul teritoriului bine dezvoltat, pentru ca nu sta si cu altcineva si in alta casa decat a ei :)
Maine aflu si de soacra-mea, si poate o solutie de compromis, o combinatie ar fi cel mai bun lucru... Vedem...
AncaSiRoxana
Mickyyy spune:
akarika, asta am zis-o si eu cu ceva timp in urma despre bone, si culmea ca am primit si confirmarea prin mesajul postat de betyyy. Lucrurile care se-ntampla la mine-n casa le stie tot parcul (si mai nou si forumul) si le stie spuse in asa fel incat bona sa para o victima si mama un capcaun fara suflet, care o trateaza ca pe ultimul om, o exploateaza si n-o plateste, spuse doar cele rele si exagerate cat de mult se poate (ca sa nu mai zic si foarte multe minciuni).
Din fericire nu chiar toate bonele sunt asa, si se pare ca eu chiar am avut noroc cu doamna cea noua. Fetele au inceput sa se ingrase, Daria cel putin a facut niste obrajori bucalati si niste pulpite de ti-e mai mare dragul, abia astept sa merg cu ea la medic s-o mai cantaresc (acum o luna si un pic avea in jur de 9.5kg, asta la 1 an si 4 luni
, deci era slabanoaga rau tare; eu am zis tot timpul ca asta-i felul ei, "fotomodeala", da' vad ca daca cineva se tine de capul ei cu mancatul se-ngrasa draga de ea ca orice alt copil normal, cred ca a luat mai mult de jumatate de kg in 3 saptamani). Plus ca-mi doarme toata noaptea. Malina nu mai plange dimineata cand pleaca mami la serviciu (nici cu bona veche n-a plans mereu, doar in ultima perioada) ba chiar imi spune ca e frumos cu doamna cea noua. Eu sunt foarte multumita de ea, cel putin deocamdata n-am nimic sa-i reprosez, din contra, se-ntampla multe lucruri bune la care nu ma asteptam.
Si la final vin si eu cu o intrebare, o colega de serviciu care are un baietel de 3 ani cauta bona pentru el de la 1 ianuarie; zona Timpuri Noi, program prelungit (doar pana prin martie, cand am inteles ca ar vrea sa-l dea la gradinita, dupa care program scurt). Am zis sa intreb si pe-aici, cine stie de unde sare iepurele.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
urshika spune:
Buna fetelor! Sunt noua pe aici ( este prima data cand scriu).... am vrea sa aud parerea voastra despre varsta la care se poate lasa copilul cu o bona singura´in casa....
si.. a-pro-pos stiti pe cineva pt. o fetita de 6 luni?.. nu prea stiu de unde sa incep sa caut...
merci de rapsunsuri
Rodi