Grupul "cautatorilor" de bone!
Raspunsuri - Pagina 2

Mickyyy spune:
Mickyyy spune:
 andreea, si eu vreau sa renunt la ea, dar tare mi-e teama ca "scapa" si de data asta. Pentru ca nu prea gasesc bona (nu gasesc deloc, nu ca nu gasesc apropiata de ceea ce caut), am o singura doamna cu care trebuie sa ma vad duminica, in rest din tot ce-am sunat si vorbit, nu mi-a placut nimic.
vilma, bona pe care o am nu stie ca vreau sa renunt la ea, si sta chiar in blocul de vis-a-vis, mi-e imposibil sa lipesc afise in zona cu anuntul "caut bona", fara ca ea sa nu afle. 
Stiu ca e greu sa gasesti bona "perfecta", dar cel putin merita sa incerc. Iar la stabilitul prioritatilor am o mica problema, ale mele's diferite de ale sotului  , poate asat-i si motivul pentru care avem atatea divergente. Pentru ca bona de acum e de incredere dintr-un anume punct de vedere, le supravegheaza si le ingrijeste bine pe fete, nu le-am gasit flamande, murdare, obosite, lovite niciodata. Ca le mai da cate-o palma la fund e drept, dar nu se poate numi bataie.
, poate asat-i si motivul pentru care avem atatea divergente. Pentru ca bona de acum e de incredere dintr-un anume punct de vedere, le supravegheaza si le ingrijeste bine pe fete, nu le-am gasit flamande, murdare, obosite, lovite niciodata. Ca le mai da cate-o palma la fund e drept, dar nu se poate numi bataie. 
Cum ar fi bona ideala pentru mine (cateva lucruri care-mi vin acum in minte):
- sa aiba experienta pedagogica, nu ma intereseaza diplomele, ci doar sa stie sa-i stimuleze pe copii prin jocuri specifice varstei, 
- sa stie sa ii disciplineze fara sa apeleze la clasica palma la fund, 
- sa aiba rabdare sa le explice lucrurile pe intelesul lor si mai ales sa le explice de ce nu au voie anumite lucruri.
- sa ii placa copii, sa nu trateze munca de bona strict ca pe un job, ci sa se implice in ceea ce face.
- sa fie o persoana calda si calma. 
- In mod normal nu ma intereseaza varsta, dar as prefera sa fie mai tanara (maxim 55 ani) pentru ca la 2 copii si program prelungit e nevoie de multa energie, si nu stiu in ce masura o persoana mai in varsta ar face fata.
- si bineinteles sa aiba grija cum trebuie de copii, tot ce-nseamna masa, plimbare, somn, etc.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:  Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
 Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)  Daria Maria  (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
 Daria Maria  (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mickyyy spune:
Mickyyy spune:
quote:
Originally posted by mama lui Jonika
Si eu ma numar printre persoanele care cauta o bona. Cu unele am vorbit doar la telefon iar tonul vocii m-au facut sa ii zic ca nu imi mai trebuie bona, cu una m-am vazut dar nu are experienta cu copii, pe una am vrut sa o angajez dar in ziua cand trebuia sa vina ..nu a mai venit si nici telefon nu a dat. Cam astea sunt experientele mele in cautarea unei bone. Mereu am avut sentimentul ca ceva nu e bine si vreau sa le intreb pe mamicile cu bone daca s-au simtit ok dupa ce le-au angajat (macar in primele zile) pt ca eu am avut senzatia ca nu e nici una destul de buna..o fi asa un sentiment cand pleci prima oara si iti lasi copilul pe mana altcuiva sau sunt eu prea carcotasa?
mpopescu
cand am angajat prima data bona simteam si eu la fel. Gaseam nod in papura la toate doamnele pe care le vedeam sau cu care vorbeam. Teoretic am avut 3 bone, practic doar 2 pentru ca pe prima am pierdut-o dupa perioada de proba, ii dadusem ok-ul, de luni trebuia sa inceapa programul normal si cucoana mea m-a anuntat ca nu mai vine ca a gasit in alta parte!
La doua bona in schimb, care mi-a fost si-mi este in continuare tare draga si v-o recomand cu placere (in caz ca aveti nevoie doar cateva ore pe zi de supraveghere), am simtit din primul moment ca e ceea ce caut. A stat jumatate de an, dar locuia departe (in berceni), facea aproape 2 ore pe drum (dus-intors) si mai statea si la mine vreo 8-9 pe vremea aia. Era prea mult pentru ea, chiar daca avea in jur de 50 de ani. A avut cateva caderi de tensiune si-a hotarat ca e mai bine sa renunte, a ramas la mine pana mi-am gasit o alta bona, am tot vorbit la telefon dupa, chiar ne-am mai si vizitat de vreo cateva ori.
Cand am gasit-o pe bona de acum recunosc ca n-am fost la fel de incantata ca atunci cand am gasit-o pe doamna dinainte. Era alt gen de om. Mi-a placut ca statea in zona (abia de curand suntem vecine, dar atunci eram doar "vecine de cartier"), asta a fost criteriul de selectie atunci (am avut de ales intre 2 bone, ea si o alta care statea in floreasca, cea de-a doua mi-a placut mai mult, dar era prea departe). Insa stiam din start ca fac un compromis angajand-o, mai ales ca avusesem experienta unei alte bone mult mai ok inainte.
Acum nu ma grabeste nimeni, stau si caut linistita pana voi gasi ceea ce-mi trebuie.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
 Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
 Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)  Daria Maria  (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
 Daria Maria  (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005) 

linasobolina spune:
linasobolina spune:
 Dreagelor, voi nu vreti BONA, VOI VRETI SA VA CLONATI!

Nici o bona nu va fi ca MAMA, este doar o bona, o angajata!
Trebuie sa intelegeti acest lucru.
Cele mamici, care au servici stiu ca sunt momente cand ANGAJAT fiind mai "sari" peste obligatii 
sau 
SEF fiind, vrei sa ii dai pe TOTI afara!
Ganditi-va bine la calitati si defecte, cantariti si hotarati!
Nu uitati insa ca nimeni nu e perfect! Si daca este, COSTA!

inaioana spune:
inaioana spune:
 Mickyyy, felicitari pentru subiect!
Ne inscriem si noi pe lista, caut bona urgent pentru Serghei. O sa ne mutam in Bucuresti (probabil zona Unirii) si o sa incep serviciul foarte curand. Pentru ca nu am timp de stat cu ea si de vazut "n" bone, imi trebuie neaparat o recomandare serioasa.Vai de capul meu!
Revin cu detalii (plange bb)!
Ioana  cu  Serghei (2 mai 2006) si
Serghei (2 mai 2006) si  Katja (30 martie 2004)
 Katja (30 martie 2004) 
pozici 

nma spune:
nma spune:
 Si eu tot la cautari ma inscriu. Am avut bone si am fost multumita de ele. Prima a plecat caci a gasit ceva cu mai multi bani, iar eu nu i-am dat caci facea prea multa treaba in casa si credeam ca imi neglijaza copilul (de fapt era o persoana plina de energie, iar copilul dormea 3-4 ore din cele 9 cat statea cu el). Am regretat ca am renuntat la ea, dar am gasit rapid o alta. Si de a doua am fost multumita, dar din iunie am dus copilul la bunici pana in septembrie cand a inceput gradinita. Femeia intre timp s-a angajat (e tanara -40 ani). Acum incep sa fiu disperata. Copilul trebuie trezit la ora 6 pt. a fi dus la gradinita cu program prelungit. El saracul ar mai dormi, dar eu si sotul nu putem intarzia. Saptamana trecuta a fost bolna si a stat acasa cu diverse cunostinte.
Deci vreau urgent bona care sa il duca la gradinita, iar cand este nevoie sa stea toate ziua cu el. Pana acum am vorbit cu 2 persoane, dar nu mi-au facut o impresie buna. Mai caut si sper sa nu se mai imbolnaveasca copilul.
Oricum daca aveti bone si vreti sa mergeti si la gradi nu renuntati la ele. Sar putea sa mai aveti nevoie.

diana21 spune:
diana21 spune:
 Noi am avut un noroc chior, pot spune, am gasit bona in ultimul moment, chiar la noi in bloc. Are 62 de ani, dar nu-i arata si...a fost peste 30 de ani educatoare la gradi. Sunt foarte multumita de ea, insa vreau sa va spun ca si eu simt ca nu-i perfecta si am momente cand ma enervez, dar sunt constienta ca nici nu voi gasi vreodata una care sa fie ca mine. La ce ma refer. Desi a fosr educatoare si imi invata copilul poezii, cantecele si reguli de politete, o sperie destul de des cu: "baba, bau-bau, nenea nu stiu care, cainii, etc.) O cearta si-i spune ca ma supar si plang sau ca o sa o bat, ii spune ca ma doare capul din cauza ei pt. ca face prostii, ii da fornetti, bomboane pe bat si alte porcarii, nu prea poate sa-i dea pranzul (noroc ca vin eu acasa la pranz si rezolv pb), nu prea poate s-o culce (doar daca o sperie)...si mai sunt, insa o apreciez foarte mult pentru altele si pentru ca fata mea o iubeste si o striga de cate ori iesim afara, pentru ca urca la ea acasa seara cand venim din parc...eu zic ca trebuie sa faci si compromisuri. oricum, eu incerc sa rezolv prolemele pe care le am, dar e mai greu sa schimbi mentalitatea unui om. Ma gandesc ca aceleasi discutii le-as fi avut si cu mama daca era in Buc. si statea cu fetita mea. Mai nou, ii spun bonei ca i-a interzis doctorita fetitei sa mai pape fornetti si bomboane, si tot degeaba.
Ianca Printesica si Super Mamica
Poze strumfesti
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

mama lui Jonika spune:
mama lui Jonika spune:
 Nu caut o alta mama pt. copil dar caut o persoana care sa il iubeasca si sa aibe grija de el. Nu vreau sa faca curatenie sau mancare, pt ca inca nu are rabdare copilul meu, vreau doar sa se joace cu el si sa nu ii dea de mancare toate prostiile si sa respecte ce ii spun eu...ca doar e copilul meu
 si sa respecte ce ii spun eu...ca doar e copilul meu
mpopescu

Mickyyy spune:
Mickyyy spune:
 neata si de la noi.
ina, bine-ai venit, si succes cu bonele. Am vazut la un alt subiect cat esti dispusa sa dai....brrr.....strici piata  .
. 
eu am vazut in week-end doua doamne, una mi-a placut destul de mult, dar nu are experienta cu copii (doar cu al ei, care are 16 ani si e la liceul informatic), insa e tanara, dragutica, mi s-a parut o fire calda si calma. 
cea de-a doua are experienta cu copii (in sensul ca a mai lucrat ca bona, are si cursuri de baby-sitting) dar parca nu m-a facut o impresie la fel de buna ca prima. Nu stiu de ce, poate e chestie de instinct, dar tot prima mi-a placut mai mult.
Si tocmai m-a sunat prima (in timp ce scriam mesajul) sa ma intrebe de raspuns, ca mai are maine un interviu si sa stie daca se mai duce sau nu. Barbata-meu se tot codeste....el nu vrea s-o schimbe pe cea pe care o avem, mie sincer mi-e teama sa nu o pierd si pe asta de acum.
Va tin la curent.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:  Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)

aurelia1278 spune:
aurelia1278 spune:
 Micky, bona mea are vreo 55 de ani si nu a avut experienta la crescut copii. Are un fiu de peste 30 de ani. Pana a veni la noi a facut cativa ani pe infirmiera pe la bolnavi/batrani tintuiti la pat. Dar am luat-o si asa (ne-a fost recomandata calduros de fiul ultimei "cliente") si bine am facut! Ce face acum i se pare floare la ureche si de-a dreptul distractiv. Deci e si ea multumita de schimbare.
Asta ca o incurajare pentru tine, chiar daca nu are experienta, poate fi buna.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

inaioana spune:
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Mickyyy
neata si de la noi.
ina, bine-ai venit, si succes cu bonele. Am vazut la un alt subiect cat esti dispusa sa dai....brrr.....strici piata.
Mickyyy, eram intr-un moment de disperare.
 Nu vreau deloc sa stric piata , mai ales ca nu ma dau banii afara din casa, zau!
 Nu vreau deloc sa stric piata , mai ales ca nu ma dau banii afara din casa, zau!Ma gandesc sa incerc si la agentia aia pe care o pomeneste Mihaela la subiectul cu agentia...poate am si eu noroc. Iar preturile lor mi se par rezonabile.
Ioana cu
 Serghei (2 mai 2006) si
Serghei (2 mai 2006) si  Katja (30 martie 2004)
 Katja (30 martie 2004) pozici