Grupul "cautatorilor" de bone!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Ana, ma bucur ca ai gasit bona, cum eu inca n-am inceput nimic cu cea noua (si nu stiu sigur 100% daca va ramane sau nu) inseamna ca esti prima norocoasa din gasca! Sper sa fi gasit ceea ce cauti si de acum incolo sa ne vizitezi de placere, nu pentru ca ai mai avea nevoie de bona.

daryana, bine-ai venit si succes in cautari!

Eu am hotarat ca seara asta voi vorbi cu bona actuala, in prima faza o sa-i spun absolut tot ce vreau sa schimbe in comportamentul ei, o sa-i explic ca mai mult de atat n-am cum s-o platesc, si daca nu-i convine e libera sa-si gaseasca in alta parte. Sper sa nu ma "dezamageasca" si sa spuna ca-i ok, ca am incurcat-o , desi la cat de comoda si de calica o stiu eu pe ea, slabe sanse! Am zis ca e mai bine sa vina de la ea primul semn de plecare decat de la mine. Vom vedea ce iese.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Micky, te joci cu focul, parerea mea.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

aurelia, trebuie sa gasesc o cale de mijloc. barbata-meu nu vrea s-o schimbam aproape deloc, nu m-a sustinut decat verbal (adica, da sunt alaturi de tine, dar nu-mi cere sa-ti dau dreptate, nu-mi cere sfatul despre bona noua, nu-mi cere sfatul despre cum s-o concediezi pe cea veche si tot asa). El insista ca e vina mea si ca nu comunic cu bona, las ca vede el cum va fi diseara cand comunicam !
Eu cred ca o stiu destul de bine pe bona pe care o avem, si ii anticipez reactiile destul de repede. daca poate la restul problemelor care vreau sa i le comunic va gasi puterea sa spuna da, ok, incercam sa le rezolvam, cu siguranta cand va veni vorba de bani va iesi cu scantei (am convenit amandoi ca salariul ei va fi de 9 milioane, asa cum ne-am inteles initial, si daca ii vom da mai mult intr-o luna sau alta va fi pentru ca vrem noi si consideram ca i-a meritat; nu pentru ca asta e salariul - ca o percizare, din 10 luni de cand are acest salariu nu cred ca a luat in mai mult de 2 fix 9 milioane, de obicei mai ia cel putin 50-100 RON in plus, si tot e nemultumita).
Ce mi-a placut cel mai mult a fost ca m-a sunat mai devreme doamna cea noua sa vada ce mai fac fetele, ca deja i s-a facut "dor" de ele, si-am prins ocazia sa o intreb daca cumva ar fi dispusa sa inceapa mai repede in caz ca nu ma inteleg seara asta cu bona, si a zis ca da. Asa ca sunt acoperita, in caz ca diseara ies scantei . Si recunosc, sunt o bestie mica, stiu ca risc destul de mult cu discutia din seara asta, dar impusc 2 iepuri de-odata, primul ii dau senzatia lu' barbata-meu ca parerea lui conteaza si al doilea o provoc pe bona sa-si dea arama pe fata in prezenta lui si indirect sa fie ea cea care sa zica pa la revedere. Insa trebuie sa fiu foarte atenta cum pun problema, sa nu ma las dusa de val. Tineti-mi pumnii!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Mickyyy...adik sotzul tau e ceva de genul "sa se revizuiasca primesc,dar sa nu se schimbe nimik"...nu prea e bine,si sincer nici eu nu as face compromisuri cand e vorba de copii mei.Poate daca-i spui si lui relatarile menajerei si faptul ca acum ai realizat si tu ca de fat asa facea da nu stiu din ce motiv tu nu vedeai chestiile alea,poate ca o sa intzeleaga si el.Acum sincer...tu chiar crezi ca daca ai o discutzie serioasa cu ea o sa seschimbe...poate da daca nu are altceva de facut,dar precis schimbarea va fi trecatoare si incet incet va reveni la vechile obiceiuri.Oamenii nu se schimba radical peste noapte si daca n-au nici constiinta...cu ata mai putzin...daca ei nu i-a spus mintea pana acum ca nishte copii nu tre' sa manance chestii d-alea,ca tre' sa pape si ei o mancare calda si buna(de exemplu nu intzeleg de ce nu o incalzeste cand se trezesc ele...cat poate dura incalzirea mancarii?De ce trebuie sa o faca cu ceva timp inainte?),nu cred ca ii va spune de acum inainte.Asata e parerea mea.

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe

Mergi la inceput

vivi, barbata-meu stie si el cam tot ce stiu si eu despre bona, de la menajera. Numai ca el nu prea o crede. Hai sa-ti dau un paste de la un alt subiect (il gasesti pe tot aici) ca sa vezi de ce zic eu ca trebuie sa port o discutie si cu el de fata, in care s-o "provoc" pe bona sa se comporte in prezenta lui asa cum se comporta in prezenta mea:

"Insa problema e ca am bona, la care eu vreau sa renunt si barbatul nu prea. Ce-i drept, bona pe care o am acum e de moda veche, genul care crede ca barbatul e capul familiei si trebuie sa i se bage lui sub piele, cu el se comporta intr-un fel iar cu mine in altul. Nu-i prima oara cand noi 2 avem discutii pe tema bonei, eu ii spun ce anume ma deranjeaza la ea iar el ii tine partea, pentru ca repet, in prezenta lui se comporta diferit fata de cum se comporta doar cand sunt eu cu ea. Cu mine face tot felul de apropo-uri de 2 bani, ba s-o trecem la intretinere ca tot s-a mutat la noi, atunci cand o rog sa mai ramana cu fetele ca am o problema imi raspunde ceva de genul "acu ce-o sa fac, doar n-o sa plec si sa le incui in casa, asta e, stau" (pe un ton sictirit si dupa ce in prealabil imi insira la cate chestii renunta ea ca sa poata sta cu fetele) iar la aceasi rugaminte venita din partea sotului (adica sa stea cu fetlele) raspunsul ei e ceva de genul "bineinteles, nici o problema, cum sa nu, oricat aveti nevoie". Asta doar ca exemplu. Daca eu ii dau banii la sfarsit de luna comenteaza ceva de genul "daca atat credeti ca merit, eu ce pot sa mai zic", aceasi bani daca i-i da barbata-meu ii zice ca e foarte bine ba uneori ii mai da si inapoi din ei (acum 2 luni cand am fost in concediu si am vrut sa-i platim toata luna plus ore suplimentare, n-a mai vrut sa ia banii pe orele suplimentare)!! Normal ca de cand am vazut reactia ei, doar barbata-meu ii da banii la sfarsit de luna .
Iar dupa discutia pe care am avut-o eu cu doamna care face menajul (discutie la care barbata-meu n-a participat) am ramas cu aceasi impresie, doamna care face menajul a vazut-o de 2 ori si mi-a spus despre ea exact lucrurile care le simt si eu si mi se intampla mie cand sunt doar eu cu ea. Ori revenim la vechea problema, barbataul tot nu crede si-i acorda circumstante atenuante. De fapt nu ca nu crede, ma crede cand ii spun dar sustine ca am eu o problema de comunicare cu bona si nu stiu cum sa o iau. Ca uite, el stie cum s-o ia si cu el nu se comporta asa! Numai ca din punctul meu de vedere e FALSA, si eu urasc chestia asta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Mickyyy,

Cred ca e singura solutie, te inteleg pt ca si eu sint exploziva, nu as ajunge decat printr-un noroc la preaviz...
Inspiratie in a gasi cuvintele si tonul potrivit.

Hai sa va spun si eu o faza de ieri: dupa discutiile din ultimul timp despre durata programului, de 6 ore, intre 14.00-20.00 cu bona mea, (care au inclus si marirea de salariu) ajung ieri acasa la 18.40, era cu copilul in parculetul de la bloc. Eu, f incantata (iesitul afara era parte din negociere) ma duc, vorbim si ii spun ca urc sus, ma schimb in blugi, mananc ceva rapid si cobor, ca apoi sa plece acasa. Ia fata ei de smechera, gen "am eu alta solutie:D", si imi sugereaza sa rog una dintre vecinele care stateau la bloc cu propriii copii sa se uite si la Tudor. Cum am mai facut asta in zilele cand am ajuns la 19.50 acasa, primul impuls a fost sa vorbesc cu una dintre mame (imi si spusese bona care) insa ea vroia sa intre in casa deja. Ma vede ca-s refuzata, si, My God, femeia mea nu se lasa, vorbeste EA cu o alta vecina, care si ea o refuza.
Abia atunci imi ies din pepeni si o intreb dar e 18.45, va grabiti undeva?! a ramas pe banca imbufnata, iar eu am urcat sus plina de nervi, am mancat nervoasa si am coborat la fel, la 19.10 eram jos. Stiu o gramada de familii care ofera pentru 9 ore/zi cat dau eu pt 6/zi si ea se grabeste sa fuga acasa si in conditiile astea. Altfel, e inca ok comparativ cu ce citesc pe forum. Ma tot bate gandul sa caut o fosta invatatoare pensionata, poate ne intelegem mai bine.

A, si cand am revenit in parc mi-a cerut liber o zi de vineri, pe care bineinteles i-am dat-o.

Mergi la inceput

LYADA, eu in locu tau i-as fi spus ca poate sa plece, dar sa ia in calcul ca la salariu asa cum orele-n plus se platesc si cele-n minus se scad.
Oricum, nu inteleg de ce ai lasat-o tu sa plece asa repede, eu as fi tinut-o pana la 8, chiar daca nu aveam nevoie de ea, mai ales dupa faza pe care a facut-o; pe mine ma enerva bona actuala ca pe vremea cand stateam cu ea acasa si avea program pana la 5, la 5 fara 10 era mereu imbracata si rar iesea din casa mai tarziu de ora 5! Si erau 10 minute la program de 8 ore, nu o ora la program de 6.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Nu i-am facut niciodata faze de genul asta, cu scazut din salariu, pt ca ma ajuta f mult in rest, mai pot lasa copilul cate o noapte pe luna sa doarma la ea de ex, fara plata. Si consider ca se compenseaza. Acum de ex, o zi pe saptamana il va lua pe copil mai tarziu cu o ora de la gradi. Iar o ora nelucrata, dar platita. Eu vin in unele luni inainte de 7 constant acasa, nu pot sa calculez ca la farmacie. Eu nu sint platita ore suplimentare de catre companie. Si daca nu exagerez, nici eu nu platesc la randul meu bona. A, servicii separate, gen curatenie il platesc, sau luat un weekend copilul, iar platesc (1,5 mil), sambata platesc separat. scriu aici sa vad cum procedeaza alte mame si alte bone, ca poate nu gandesc eu corect...

Mergi la inceput

nici eu nu-i scad din salariu daca ii dau drumul mai repede sau ii dau liber atunci cand si eu am. Dar de bine de rau nu mi-a facut faze de genul asta pana acum. Comenteaza ea si bate apropos-ul, dar atat si nimic mai mult.
Asta-i partea cea mai nasoala cu bonele, fac o gramada de "mizerii" dar noi trebuie sa ne purtam cu manusi cu ele, ca nu se stie cand avem nevoie sa apelam la ele si nici nu ne permitem sa fim lasate cu .... in balta cand ne e lumea mai draga!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Mickyy ca tot vb de sot.De 2 z vine o eventuala bona la noi.Cum a vazut-o al meu, imediat ca e taranca, ca are ochii tulburi ,ca e fanatica(e catolica si merge mai des la biserica).Da stiti cum...s-a n-o vada.
Eu i-am dat o sansa, pt ca am renuntat sa ma uit la fizic, ca doar nu vreau o miss...ci sa fie curata ascultatoare ,etc..

Acum ce sa fac sa merg mai departe sau sa ma i-au dupa al meu sot..poate are el feeling,desi asa cum s-a exprimat numai feeling nu e..

AniS 26+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput