musculite pe frunzele plantelor

musculite pe frunzele plantelor | Autor: nemary

Link direct la acest mesaj

AJUTOR aseara am descoperit o invazie de musculite pe frunzele de dracena si pe pamantul din ghiveci.
stie cineva cum pot scapa planta de ele?
mulumesc mult.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

imi cer scuze. este vorba despre ficus benjamina.

multumesc pt.raspuns Victoria. chiar vroiam sa intreb daca stie cineva unde este in Bucuresti o fitofarmacie.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

In piatza Rosetti( colt cu Hristo Botev) e un magazin cu pesticide.Mergi acolo si ceri o fiola de insecticid - le spui cum arata musculitele.

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

eu zic...mopsilan,pulbere sau confidor(fiole) dar daca te duci la fito cu o "proba" infestata iti vor da cu siguranta ceva bun(nu uita tratamentele plantelor se repeta depinde de ce folosesti),eu cred ca e de vina atmosfera uscata...planta trebuie trecuta in carantina-izolata sa nu infesteze si restul plantelor

Mergi la inceput

anyella, ai idee pe unde este o "fito" in Bucuresti?
merci pt.raspuns.
ciudat este ca planta cat a stat pe balcon, alaturi de celelalate flori nu avea nimik. iar de cateva zile mama a pus-o in sufragerie, pe o masa, pe peretele opus geamului. sa fie asta problema?

o zi minunata,
Mari

Mergi la inceput

Mari nu sint din bucuresti sa iti pot raspunde dar iti pot da citeva sfaturi:nu mai scoate plantele de apartament pe balcon in sezonul cald,nu le plac mutarile...si eu am patit-o!cu ficusul benjamin risti sa iti ramina fara frunze...e grea acomodarea de la lumina puternica de afara la cea din interior! in rest nu te panica,orice tratament trebuie repetat de 3 ori la intervale diferite,cca o saptamina(iti vor spune de la farmacie) si da eu cred ca e de vina atmosfera uscata din casa...si mai ales nu o uda prea des,regleaza udarea,plantele cit de curios ar parea prefera mai mult uscaciunea decit excesul de apa! mai bine pulverizeaza-i frunzele!cind ii incepi tratamentul nu uita sa dai citeva "pufuri" si pe sol...si inca o data izoleaza planta,sa te uiti cu atentie si la celelalte linga care a stat!succes...

Mergi la inceput

multumesc mult pt.raspuns. adevarul este ca eu toate florile le tin vara pe balcon, chiar si ficusul benjamin care acum este un puiut. sper din tot sufletul sa nu-l pierd si sa dea rezultate tratamentul.

o zi minunata,
Mari

Mergi la inceput

ai grija de puiutz ...cum e simplu-verde sau cu frunze verde cu alb?...oricum ambele specii prefera lumina indirecta,dar cel cu frunze verzi,simple ,din propria mea experienta iti spun ca e ceva mai nepretentios...

Mergi la inceput

al meu este alb cu verde, iar aseara am descoperit ca au inceput sa-i cada cateva frunze.
am cumparat mopsilan, praf, de la Brico si l-am stropit aseara, si frunzele si pamantul.
musculitele au mai disparut, cred ca si din cauza solutiei contra puricilor pe care a folosit-o mama. sper sa nu fi fost prea tare pt.el mai ales, pe ca ti-am spus, am gasit cateva frunzisoare cazute.
si [trist], in comparatie cu alte plante pe care le-am pus odata cu ficusul, acesta creste foarte, foarte greu. abia daca s-a mai inaltat cu 2-3 cm. oare are nevoie de soare?

o zi minunata,
Mari

Mergi la inceput

frunzulitele ii cad din cauza mutarilor(ti-am spus),si da celor cu frunze alb/verde le trebuie mai multa lumina,ii poti fixa locul mai aproape de o fereastra chiar cu soare pt. ca acum nu mai este asa puternic-deci niciun pericol! si nu te astepta la minuni intr-o zi,doua...al meu si-a revenit cind i-am definitivat locul(dupa ce facusem gresala sa il scot afara) dupa cca 2 saptamini...
ficusul benjamin nu este o planta prea pretentioasa dar trebuie respectate citeva reguli(lumina indirecta,udare moderata ,pulverizari etc...)
da o cautare pe google si afli tot ce trebuie sa stii despre el
referitor la tratamanentul cu mopsilan cred ca ti-au spus cum trebuie repetat(la interval de o saptamina,de trei ori,un pliculet dizolvat la 3 litri de apa-cred)mult succes...

aniela

Mergi la inceput

din pacate nu mi-a spus nimeni cum sa prepar mopsilanul. multumesc pt.sfat. mai am o intrebare: eu am cumparat molsilan de 3g. acesta se dizolva in 3l de apa?

o zi minunata,
Mari

Mergi la inceput