40 cu + sau - (cap.26)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Dana, uite aici retetele mele de pui cu smantana, retete culese de pe DC. Eu o fac mai ales pe prima, ca nu-i dau chiar mereu prajit baietelului meu si-mi iase tare gustoasa. Dar o astept si pe Craciunita cand poate sa crie si ea reteta ei, poate e mai buna decat a mea.

Piept de pui cu smantana
Se toaca o ceapa si niste usturoi, se pun la calit in putin unt, apoi se adauga si se lasa sa fiarba pana se inmoaie ceapa. Se adauga ciuperci din conserva peste ceapa si ursturoi, se amesteca bine si se lasa la fiert vreo 2-3 minute. Se taie cubulete pieptul de pui si se pune peste ciuperci, se adauga un pic de apa,cat sa il acopere un pic, se asezoneaza cu piper, sare, oregano. Se lasa pana se fierbe bine de tot pieptul de pui, se adauga o lingura de mustar si mai lasi la fiert vreo 5-6 minute. Cand s-a fiert si pieptul si sunt fierte bine si ciupercile, se ia cratita de pe foc si se amesteca totul cu o cutie de smantana, amestecand repede si bine,ca sa se faca ca un sos. Se mai pune un pic mancarica pe foc, sa mai dea un clocot si sa mai scada un pic sosul, se adauga marar tocat.

Pui cu smantana
4 bucati de piept de pui, 500g ciuperci, 250g smantana dulce, 100g ceapa, 30g usturoi, 50g unt, sare si piper dupa gust
Pieptul de pui se condimenteaza dupa gust. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Pieptul se prajeste in unt, apoi ceapa, ciupercile tocate marunt si usturoiul se calesc in tigae. Se amesteca totul cu smantana si se reduce la foc mic. Se serveste cu cartofi natur.
Pofta buna!

Cicina, bine-ai revenit. E adevarat ca e multa nedreptate pe lumea asta in privinta copiilor, dar incearca sa vezi partea frumoasa a vietii. Noi suntem aici oricand ai nevoie de noi. Si lasa butoiul pt must.
Ca-mi adusei aminte, Adriene tu ziceai ca ai luat must si pastramade undeva. De unde,ca mor de pofta si nici gravida nu sunt. Felicitari prietenului tau. Eu stiu ceva din povestea lui de la un subiect pe care-l postasei pe la “in 1 sau 2”, dar parca nu putea sa divorteze ca sotia era bolnava si pierdea mult din ceea ce are. S-a mai schimbat situatia? Oricum, bine ca v-ati linistit si voi si nu mai trebuie sa va feriti ca la balamuc. Si intreb din nou de reteta de iepure daca ai.
Noemi, mersi mult de informatia pt siropul de la Hofigal. Eric ia deja a doua sticla de sirop de catina, e adevarat ca nu e cu coenzima Q10, o sticla mi-a adus-o tata, una Olivia. Dar se pare ca el a fost destul de micut pt colectivitate, insa nu am avut de ales din pacate. Deja e mai bine, i-au disparut aproape petele de la alergia de la augmentin. A fost groaznic, m-am speriat ingrozitor si pe el il manca saracutul de numa, numa. Din pacate trebuie sa incep diseara un alt antibiotic pt ca are sinuzita aia nesuferita si nu putem renunta la antibiotic. Ma rog la Dumnezeu sa nu-mi faca si la asta alergie ca atunci am nevoie de 2 butoaie, ca pe campii sunt de mult.
Ana-Maria, bafta multa la interviu si stai in pat daca nu vrei sa o patesti Doamne fereste. Sanatate multa.
Mik, ce fel de clatite ai facut? Hai cu reteta. Si nu mi-ai spus ce sunt alea angine?! Si intreb inca o data, ai vreo reteta cu iepure?
Soni, ce ma bucur ca te simti mai bine. Foarte bine ca mergi la dans, vreau si eu, poate mai incalzesc relatia cu colegul meu de apartament.
Laura, misto rau senzatia. Am auzit si eu de turnul ala ca ar fi cel mai inalt din lume si ca podeaua e din sticla. Cred ca mi-ar place sa incerc si eu…fara cupil. Am ras aseara cu barbatu-meu de ce ai scris ca sarboaica are o problema, un copil de 1 an si e mereu cheauna de somn. Mi-am adus aminte de mine, pana a facut Eric vreun an si jumate asa eram si eu. Acum e mai bine. Dar sa stii ca tare bine i-ai face daca te-ai imprieteni cu ea, eu una am dus lipsa la prieteni, fugeau toti ca potarnicile cand vedeau ca avem bebe mic, nu stiu de ce. Toata lumea mi-a zis sa mai astept sa creasca Eric. Om vedea ce s-o mai intampla.
Iuliana, vreau poezii. Astept aici sau pe yahoo. Pupici la fata optimista care vrea sa-si traiasca viata din plin.
Lu, super pozele. Sunteti toti niste frumosi, ai reusit ce ti-ai propus. Sanatate multa lui William.
Kuki, am scris mai sus cum e Eric, cand i-am raspuns lui Noemi. Tineti-mi pumnii urmatoarele 12 zile, ca incep un alt antibiotic cu Eric. Scrii si reteta aia de clatite cu branza si stafide, please?!
Mama si ce dor imi e de niste mici si carnati, am apa in gura. Si cine stie cand oi ajunge eu in Ro. Eu tot mai sper!
Carmi, gata pregatirile? Ce cadou i-ai luat lui Fabiano?
Porumbelule si la mine e complicata operatiunea spalat pe cap. Ma apuc de asta dupa ce-l culc pe Eric, adica pe la 10 seara.
Olivia, cum e cu salata?

Si vreau si eu pe PM adrese de email de la toate. Ca nu se stie, vorba lui Adriene, cand suntem exilate, si nici nu vreau sa ma gandesc ca pierd contactul cu voi dupa ce v-am citit atat de mult si abia mi-am facut curaj sa apar. PLEASE!
Va pup pe toate fara deosebire si sunt pe aici.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

2 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

fetelor!

Craciunita, ai mare grija de tine!
Se pare ca am luat si eu gripa de pe undeva, sufar si eu cu tine.
Kuki, multumim pt bunatati. Mama ce ar merge si o cafea cu ei, mmmm. Cine face?
Lu, sunt superbe pozele! Iar fetele sunt niste flori. Carla e asa mica si scumpa, si vesela, nu deloc impresia sa fie nefericita.
Adrienne felicitari pt sfarsitul purgatoriului prietenului tau. Sa fie momentul unui nou inceput!
In rest, va tzuc pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Ce amabile sunteti, asa va citesc, de placere
Multumesc mult de urari de sanatate

Nu certati copiii cand viseaza!
Impotriva banarii lui Jocelyn.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

multa sanatate craciunitza baga lamaie si ceaiuri multe ..

va salut pe toate si va pupacesc..dehhh nu pot tine pasul cu voi..dar mai arunc cate un ochi pe'aci..

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Putin cu putin se aduna marea...

"tine aripioara asta, voinice, si cand ti-o fi mai greu...sufla..."

.................................
Impotriva banarii luiJocelyn

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Carmen, o sa fac si eu pui cu smintina ca mi-ai facut pofta... Am reteta de iepure dar nu o stiu pe dinafara. Turnul acela din Toronto e intr-adevar o minune. N-am putut urca oina sus pt. ca batea vintul si oficialitatile nu dadeau voie nimanui sa urce. Nu-mi dau seama se legana sau de ce? Dar parca imi amintesc ca totusi si la un etaj mai jos era podeaua de sticla si m-a luat ameteala privind in gol...Retele cerute:SUPA DE SQUASH CU MERE1 butternut suash cojit, fara seminte, taiat cubuletze3 mere (granny mai acrisoare). cajite, fara semnite, taiat cubulete1 ceapa medie, taiata pestisori2 conserve de supa de pui (limpede, sau zeama de pui ca la pilaf)3 felii de piine alba taiata bucatele (eventual din aceea uitata afara)3 sare piper, rosmarin , marjoram (help nu stiu sa traduc marjoram)Combinati toate ingredientele, le fierbeti apoi cind da in clocot reduceti focul si fierbeti la foc mic 45 min. Raciti si pasati totul. La servire se poate adauga o lingura de half & half sau smintina. Se garniseste cu patrunel proaspat.VINETE CU PARMESAN3 vinete cam 1.5 kg in total1kg rosii taiate bucatele sau 1 conserva de rosii piure sau 2 coserve de rosii bucatele sau un borcan de sos de pizza gata facutsare piper faina pesmet 1/4 cana busuioc1/2 kg mozzarela (dar eu am pus ce brinza am avut in casa)1/2 cana parmezanTaiati vinetele in lung in felii groase de 1cm. Presarati-le cu sare si puneti-le la scirs in strecuratoare cam 30 min.Intre timp faceti sosul (daca nu il luati din comert): puneti rosiile in cratita neacoperite la foc mic, amestecind din cind in cind pina se intareste. Puteti pune in el orice, basil, telina, sare piper, etc..Scoatei vinetele de la scirs, stergeti-le putin, dati-le prin faina piparat-le si prajiti-le usor intr-o tigaie cu ulei incins pe ambele parti. Puneti vinetele numai cind uleiul este incins. scoteti-le pe paper towel si stergeti astfel excesul de grasime.Intre timp ungeti o tava cu unt si presarati cu pesmet fin sau faina. Puneti un strat de vinete urmat de un strat de sos de rosii si un strat de brinza mozzarella peste care presarati parmezan si busuioc proaspat. Apoi iar un strat de vinete, sor + brinze terminind cu un start de vinete si parmezan. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati-o la cuptor cam 20 min la foc iute (cam 400F).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soni spune:

Si eu va pup pe toate orinde -ati fi si va urez sa nu treceti prin aceste momente de caca prin care tyrec eu ,NICIODATA! Explicatii logice sint (?) dar lungi si obositoare.Si ca sa nu va supraincarc neuronii va ueraz "sogni d'oro".Va imbarisez di suflet pe toate si as vrea sa fiu imreuna cu voi in momentele astea! Ar tece mai usor . De miine trimit Pm Adresa . Sper sa reschimbati! Si telefoanele daca nu se calca legea cu privacy!Pup dulce !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Buna seara la fete!

Kuki, "Sarbatorile Iasului" au inceput de duminica trecuta si tin pana duminica viitoare, inclusiv, adica 8 zile, mai mult decat in alti ani. Si eu le-am dus dorul cat am locuit la Bucuresti...Intr-adevar, e aglomeratie in oras, dar in zona centrala, Tg. Cucului, hala Centrala. Palat. Podu Ros si in sus pe Stefan cel Mare, Lapusneanu si Copou. Pe esplanada din fata Halei e plin de tarabe cu mancare, mese si scaune, se gateste efectiv, de la mici si gratare, la clatite si kurtos-colaci (cum s-o fi scriind?) Am trecut azi pe acolo si imi lasa gura apa...In spatele Halei, din poarta bisericii Barboi pana in spate la Moldova sunt, unul langa altul, corturi cu blanuri si haine din piele, adevarate magazine...Daca vrei sa vezi programul sarbatorilor, uite aici: www.sarbatorileiasului.ro
As mai zice, dar nu vreau sa va plictisesc. Adevarul e ca e frumos acum in oras, e cald si soare... o toamna superba...

Porumbel, dar cat de lung e parul tau daca e asa greu de spalat?

Carmen, tu parca intrebai cu ce ma ocup. Am deschis un centru pt copii: loc de joaca, afterschool, petreceri, etc.

Craciunita, sanatate multa!

Lu, ma bucur ca v-ati sintit asa bine, pozele asta arata!

Nomi, stiam eu ca nu m-ai uitat...

In fiecare seara, timp de o saptamana, e concert si foc de artificii in Iasi, mereu in alta zona a orasului. Maine "centrul" distractiei se muta in cartierul meu, sper sa fie frumos...
Eu nu merg la SF Paraschieva niciodata de ziua ei, e muuuult prea mare aglomeratie, dar mi s-a intamplat sa gasesc moastele descoperite si in timpul anului si nu numai odata...

Va imbratisez pe toate,

Primavara 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna ma primiti si pe mine?? Am niste stari proaste si-s depresiva si urlatoare de la un timp ca nu poate exista alt motiv decat varsta, am imbatrinit si am luat-o razna.

Maine poate ma uit si eu pe masaje voastre, poate aici e locul meu...

Numai bine...

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Craciunitza, muuulta sanatate!!!!
Se pare ca au inceput epidemiile virale, la noi la fac. este o forma foarte severa, cu durere de gat, tuse si fara febra. Totusi ma simt atat de bleaga parca as fi narcomana, tusesc ca un magar si mi-e greu sa vorbesc. Sper sa scape macar copiii. La noi e dezastru: Lili e la o gradinita destul de mare, Robert e la un liceu unde-s mai mult de 1000 de copii, eu am in custodie vreo 400-500 de studenti, va dati seama ce virusi amestecam noi aici in casa in cursul iernii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Fete,buna seara!Iaca am aparut si eu si vad ca mult ati scris!Dar mie asa imi face o placere sa va citesc...
In primul rind ,unde-i NEMA ca n-am "vazut-o",eu m-am obisnuit sa ma culc si sa ma trezesc cu ea.Nema .
KUKI,scumpa mea,nici prin cap sa nu-ti treaca de al meu sef.E intr-adevar masliniu asa,dar in rest nu corespunde cu nimic din ce ti-ai imaginat tu.E micut de statura(eu am 1,73 si e mult mai mic decit mine),grasut si tare (in traducere batut in cap).Asta e cel mai grav ,parerea mea.Am scris ca e tunisian pentru ca nu am vrut sa scriu direct carei religii apartine,sa nu-mi iau ceva rosii.Si stiti voi cum gindesc si unde este femeia pentru ei.Raporturile astea se mentin si in relatiile de servici(ca doar nu-si lasa religia acasa),asa ca de multe ori cam sar scintei intre noi.Acum suntem prieteni.Oricum pe tine NU TE LAS pe mina lui,meriti ceva mai bun.

Carmen,multumesc mult pentru retete,am sa le pun in aplicare cit de curind.

CARMI,am si eu nevoie de ajutor la geamuri,fa-mi o vizita si...vedem noi cu ce se lasa.Ar fi trebuit si eu sa le spal ca miine imi vine soacra dar din pacate n-am avut timp.

LU,vazut poze si placut.

ADRIENNE,notat si retetele tale sa vedem cind le-oi presta.

NOEMI,eu am dat dimineata cu spray,sper sa fi decedat musafirul nepoftit,ca in seara asta trebuie sa dorm.

CRACIUNITZA,multa sanatate ,tie si sotului si asa zic si eu fara pastile de nici un fel,ca gripa tot cind vrea ea trece.

MIK,dar si tu esti microbista ,nu?

ANA-MARIA,multa sanatate si ai grija de tine,sper ca raspunsul la interviu sa fie pozitiv.

PISI-PIS,

DANA,mult succes cu afacerea,interesant domeniul de activitate.

SONI,bravo tie ca te duci la dans,eu nu apuc sa fac nici un pic de miscare asa organizata,merg pe jos in schimb 4-5 km. cind trebuie sa muncesc dimineata.

Fetelor,nu stiu daca am scapat pe cineva,a PORUMBELUL cred ca iti trebuie nervi de fier cu 3 copii,din care doi la scoala iar unul e mic.(parca si MIK are trei copii).Eu oricum va admir!
Deci pup toate fetele!

Dana

Mergi la inceput