PAP test
in viitorul apropiat sunt programata la un test Papanicolaou stiu ca se face de obicei pentru a detecta cancerul uterin...pt ce altceva se mai face? este dureros? cum se face? cum ar trebui sa ma pregatesc pentru? sau orice alteceva ar trebui sa fac pt asta? mi-ar fi de ajutor...Multumesc!
Raspunsuri
cattalina spune:
se face ca un examen ginecologic obisnuit...in plus se periaza putin colul....pt a analiza microscopic tipul celulelor...in functie de tipul lor se pune diagnosticul de canccer de col.rezultatul ( la noi cel putin) vine dupa aproximativ 2 saptamani.
nu este dureros
stai linistita....ii fff bine sa facem acest test ca daca ii sa fie ceva bai ii bine sa fie descoperit in stadii cat mai incipiente.
multa sanatate
cattalina&costty(22.09.2002) Dragos (23.07.2004)
M&M spune:
Cu 24 -48 de ore inainte sa nu faci spalaturi vaginale si sa nu ai contact sexual.
Cristina
Pentru Barbye, una dintre noi
Alynutza spune:
Testul PAP se face pentru detectarea cancerului de col. Dar asta nu trebuie sa te sperie. In mod normal, cel mai sanatos lucru ar fi sa faci acest test la interval de un an jumate cand esti mai tanara si la interval de un an dupa o anumita varsta. Exista mai multe stadii ale colului uterin PAP I si PAP II - normal, PAP III - deja un semnal de alarma, PAP IV - prezenta celulelor canceroase, PAP V - cancer in stadiu avansat.
Testul se face prin prelevarea unor celule de la nivelul colului (se foloseste departatorul pentru a permite accesul) si este un proces complet nedureros (colectarea in sine, ca faza cu departatorul poate fi neplacuta).
Pentru a te pregati, a spus bine Cristina, este recomandat sa nu ai contact sexual si sa nu faci spalaturi vaginale cu 24-48 de ore inainte.
Rezultatul il poti primi si intr-o saptamana (depinde unde il faci, eu il fac la o clinica unde este si laborator si rezultatul l-am primit intotdeauna dupa o saptamana). Este foarte indicat sa faci acest test cu regularitate, pentru ca este singura metoda de a depista din timp eventualele anomalii (colul nu simte durerea si in cazul in care se intampla ceva nu ai cum sa stii altfel). Dar nici nu e cazul sa te sperii de acest test si sa te alarmezi fara motiv.
cornelianeli spune:
buna,
pun si eu o intrebare dar sa nu dati cu rosii... ce intelegeti prin spalaturi vaginale?igiena obisnuita? mi se pare cam mult 48 ore sa nu te speli...![]()
sunt programata in noiembrie la pap
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
Ajutati-o pe Barbye!!!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950
http://community.webshots.com/user/cornelianeli
Annie80 spune:
mercic mult fetelor, credeam ca e mai complicat, dar cum sa nu te sperie cuvantul "cancer"
cu juma de an inainte am fost suspecta de cancer la san...si acum asta 

As putea spuna ca de rezultat imi este cel mai frica
spalaturi vaginale...o speli pe "cerasela" numai la suprafata, sa nu forezi prea adan ca ii strici machiajul ![]()
Marutz spune:
[quote]Originally posted by cornelianeli
buna,
pun si eu o intrebare dar sa nu dati cu rosii... ce intelegeti prin spalaturi vaginale?igiena obisnuita? mi se pare cam mult 48 ore sa nu te speli...![]()
sunt programata in noiembrie la ....etc
---
Mey, cum sa nu te speli..hehe, ba chiar sa te faci frumoasa! (acolo jos :) Spalaturile vaginale reprezinta "spalarea" vaginului in interior. De obicei se folosesc tratamente speciale, gata preparate de la farmacie/magazin, sau se pot face acasa pe baza de apa si otet sau ceai de pelin, etc. Aceasta spalare se efectueaza cu ajutorul unei pompe mai mari care se introduce in vagin, femeia stand in pozitia WC turcesc :) (imagineaza-ti o pompita pentru copii mici cu care le scoti mucisorii din nas.. numai ca ma scara mai mare :p )
La Pap test (sau Pap smear) asistenta (nurse practitioner) sau doctorul ginecolog introduce o tija pin care desface peretii vaginului, apoi cu un betisor de curatat urechile mai mare/lung imbibat intr-o solutie speciala colecteaza cateva celule de pe cervix (partea din fund a vaginului care face legatura intre vagin si uter si arata ca un beagle cu o mica deschizatura numita OS prin care se scurge sangele cand esti la menstruatie si care se dilata 10 cm cand nasti). Apoi pune betisoru cu recolta intr-un alt tubulet cu alta soltie si gata cu vaginul.. Poti cere chiar si o oglina sa te uiti, eu am facut asta si nu m-a refuzat, chiar am facut anatomie pe propria-mi frumusete :) Doctora te mai pipaie pe burta in zona ovarelor si a uterului pentru a verifica daca totul este ok. Nu stiu in Romania sau in alte tari, dar cu ocazia asta doctora iti face si un examen de sani: te pipaie in parti pentru ganglioni etc.
Asa cum spunea Cristina, e bine sa nu ai contact sexual si nici sa folosesti tampoane (OB-uri, tampax, etc) care se introduc in vagin.
Atat actul sexual (sperma care rezulta din actul sexual) cat si spalaturile vaginale impiedica colectarea celulelor, facand astfel ca testul sa nu fie bun.
Bafta si sa nu-ti fie frica! Nu doare asa tare, doar simti o ciupitura ca o mica contractie cand colecteaza celulele. Deasemenea, daca esti virgina trebuie sa specifici asta, pt. ca sunt ustensile mai micute pentru domnisoare.
Numai bine,
Mara
cornelianeli spune:
multumesc annie80 marutz 
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
Ajutati-o pe Barbye!!!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950
http://community.webshots.com/user/cornelianeli
Alynutza spune:
Annie, dar tu nu ai mai facut testul asta niciodata? Pentru ca este recomandat sa-l faci periodic dupa ce iti incepi viata sexuala. Hai curaj, nu-ti mai fie frica, gandeste-te ca e ca si analizele pe care ti le faci anual, o chestie de rutina.
Cristina_C spune:
Mie ginecologul mi-a zis ca Pap test-ul se face chiar la jumatate de an daca iei anticonceptionale si la 1 an daca nu iei (de unde ar trebui sa inteleg ca est imai expsa la cancerul de col daca iei pastile?)
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
violeta69 spune:
oricare ar fi rezultatul testului Papanicolau tot e mai bine decat deloc!
cancerul de col e vindecabil in proportie de peste 90% daca e descoperit din timp!
asta in cazul in care exista celule canceroase!!!
de aceea e recomandat acest test femeilor!
dar nu e cazul sa va speriati pt. ca e,ca sa zic asa,un rau necesar!
bafta!
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"