Voi le vorbiti copiiilor despre sex?
Raspunsuri - Pagina 4
simali spune:
CORNELIAP33. Si daca o sa fie curios ce ai in burta, o sa te spinteci ca sa nu ramana copilul cu astfel de curiozitati?
CORNELIAP33 spune:
Trecand peste faptul ca intrebarea ta imi pare malitioasa, nu se punea problema daca-i arat sau nu, ci care ar fi fost modul cel mai bun de a iesi din situatia respectiva.
Dar se pare ca, cel putin tu, nu-mi poti fi de ajutor.
Sa ai o zi buna, astfel poate nu vei mai fi rautacioasa, in mod gratuit.
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
szivarvany spune:
Desi fie`mea are doar 2 ani si un pic, deja ma preocupa acest subiect.
Am cumparat cartea "Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex" de Megh Hickling, foarte interesanta. (scrie lucruri total opuse a ceea ce a scris Simali).
Cornelia, eu votez cu o carte de anatomie cu multe imagini. Eu deja am achizitionat-o.
Cred ca cel mai bine e sa tratam lucrurile cum sunt.
Astept si eu parerile voastre.
Daria & Giulia (2004 08 16)
simali spune:
CORNELIA33. Nu am vrut sa te jignesc. Am vrut numai ca intrebarea mea sa te sacaie usor; si am vrut sa-mi simti cumva indignarea. Pentru ca tu vorbeai de poze cu sexul feminin acolo. Pe care te gandeai sa le arati unui baietel ca sa nu ramana cu curiozitati. A fost o remarca negandita si spontana pentru care imi cer scuze.
Stiu ca exista in lume un curent (de prin anii '80) care pledeaza pentru neascunderea niciunui amanunt in legatura cu sexul. Se merge pe ideea ca ceea ce este aratat cu naturalete nu poate decat sa fie preluat cu firesc de un copil mic si tratat ca atare. Ceea ce este partial adevarat.
Cred ca acest curent cu "adevarul gol golut" ar putea sa dea rezultate foarte bune daca ne-am putea creste copiii pe insule pustii. Undeva unde noi, naturali, am putea umbla goi in fata copilului, el ar umbla gol in fata noastra iar nuditatea ar fii tratata ca cel mai firesc lucru.
Din pacate, astazi la "Atomic" si "MTV" poti vedea videoclipuri sexi la ore de maxima audienta, in timpul unui meci de fotbal important urmarit impreuna cu copilul am vazut reclama la Playboy cu pozele cele mai incitante din numarul respectiv, la chioscurile de ziare sunt expuse pe tarabe reviste deochiate iar la supermarketuri se dau la difuzor melodii cu "lasa fusta mai jos" sau cu gemete languroase. Asa ca oricat de naturali ne-am stradui noi sa fim in legatura cu nuditatea si cu sexul, societatea transmite copilului cu totul si cu totul alt mesaj.
Dupa parerea mea ar trebui sa fim ceva mai retinuti in imbratisarea acestor curente noi, cel putin pana cand psihologii nu-si vor da verdictul ca sunt total sigure pentru copii. Din pacate inca exista foarte nmulte controverse la nivel mondial pe aceasta tema. Pana cand se va ajunge la un consens eu prefer sa-mi folosesc bunul simt.
Ramona J spune:
Eu nu stiu despre ce fel de poze e vorba, dar sint carti pentru copii unde au poza unui baietel gol si a unei fetite. E gen atlas de anatomie. Nu mi se pare nepotrivit sa vada asemenea poze, nici ca pentru asta ar trebui sa traim pe o insula pustie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
simali spune:
RamonaJ. Nici mie nu mise par nepotrivite pozele desenate schematic cu o fetita si cu un baietel. Pozele adevarate mi se par o tampenie.
Dar iata comentariile dintr-o minienciclopedie Larousse (Corpul):
"Cand un barbat si o femeie sunt indragostiti, ei se aruta si se mangaie. Daca vor, pot avea un bebelus" - pana aici totul in regula.
Dar continua cu:
"Cand tatal isi pune sexul in cel al mamei, el varsa acolo un lichid care contine mici grauncioare: spermatozoizii. Daca unul dintre acestia intalneste graunciorul mamei, ovulul, se formeaza un bebelus."
Erau sa-mi pice opchelarii de la ochi cand am citit pasajul. Eu am ales sa-l sar,pentru ca ar fii provocat prea devreme un anumit tip intrebari.
Ramona J spune:
Nici eu nu i-as citi explicatia asta. Gasisem unele mai blinde si tot le-am sarit...
The best thing you can do for your children is to love your wife.