Muraturi asortate in otet

Muraturi asortate in otet | Autor: geaninaelena

Link direct la acest mesaj

anul acesta as vrea sa pun un borcan de muraturi asortate (gogonele, conopida, varza rosie, morcovi, gogosari, castraveti) dar nu stiu nici o reteta; pe cine am intrebat pana acum mi-a raspuns ca nu stiu nici o reteta pt astfel de si ca ei pun in saramura.
Ce parere aveti? am sanse sa iasa gustoase? stiti o asfel de reteta, o reteta probata???
astept raspunsuri...deja salivez cu gandul la ele!!

Gia 17+ si Mihai (14.07.2005)
Poze http://photos.yahoo.com/ph//liviu_bell

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Nu am pus niciodata dar de mancat, DA.
Muraturile astea le pui ori intregi ori taiate miki numai bune de mancat. Am mancat in 2 locuri si erau fff acre. Adika concentratia de otez era de 50%. Sare neiodata 1 lingura la kg de apa.
Aici mai gasesc in comert muraturi asortate la otez dar io pun doar la saramura.
Cam atat!


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Muraturi asortate (reteta de la mama mea. sunt nemaipomenite, grozave la friptura, dar si la mancarea de post).

pt 1 litru otet:
2 litri apa
3 linguri de sare
piper boabe
foi dafin
15 linguri zahar (dupa gust, se pot pune si mai multe)
vinete taiate felii de 1 cm grosime
ardei capia taiati pe lungime in 2 sau 3, depinde de marimea lui
varza taiata sferturi
morcov - felii mai groase
telina - la fel
conopida rupta buchetele
daca vreti si fasole verde lata, gogonele
frunze de telina cu lujerul mai lung
mujdei

mai intai se oparesc toate legumele, inclusiv frunzele de telina, in compozitia obtinuta din otet, apa, sare, zahar, piper. apoi se fac sandwich-uri din 2 felii de vanata unse cu mujdei, intre ele o felie de ardei si se leaga cu frunza de telina. apoi se aseaza un rand de varza, unul de vinete-sandwich, unul de telina, conopida, unul de morcov, si tot asa pana terminati legumele. la sfarsit se adauga compozitia de otet in care le-ati oparit, sa le acopere. capac si la camara.

PS: nu e obligatoriu sa puneti toate legumele enumerate mai sus, insa eu intotdeauna pun varza, morcov, conopida si desigur, vinetele-sandwich, care au cel mai mare efect.

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Sa-l ajutam pe Sebi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

am sa va rog sa continuam discutiile aici: In camara, pentru iarna. am sa copiez si aceste retete acolo, pentru facilitarea cautarii.
multumesc pentru intelegere!

Roxana

Mergi la inceput