vergeata congelata pt iarna

vergeata congelata pt iarna | Autor: lunna27

Link direct la acest mesaj

Nu am gasit nimic despre acest subiect asa ca am deschis eu unul pt ca vreau sa pun niste verdeata (leustean,marar,patrunjel)la congelator si am auzit tot felul de metode.Unele il taie altele il pun asa intreg si cand il scot il taie atunci congelat,vreau sa mai aud pareri pt ca e prima data cand vreau sa pun si nu prea stiu ce metoda sa aleg.

Si inca ceva,il faceti sul in pungi sau il puneti in pungute mici numai pt o mancare?

Dana Paul(6) Ana Maria(2)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Dana, eu am pus citiva ani la rind verdeata la congelator si taiata bucatele si intreaga, dar am renuntat fiindca mie mi se parea ca-si schimba gustul. Asa ca acum folosesc verdeata uscata, marar si leustean pt. ca patrunjel am gasit toata iarna in piata.


Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Tine aripioara asta, voinice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

eu pun patrunjel netaiat!
iarna folosesc combinat, uscat si congelat si zic eu ca iese buna mancarea!
Leustean nu prea folosesc si marar folosesc numai uscat!
Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

De ani de zile folosesc aceeasi reteta , si anume :
Verdeata spalata si uscata , o pun in borcane mic ( de 400gr sau 800)astfel ,un strat verdeata , un strat sare mare grunjosa neiodata si tot asa pana se umple borcanul .Se preseaza f bine ,sa nu fie goluri de aer.
Cand am nevoie ,scot din borcan atat cat am nevoie ,o spal de sare ( sua nu ,si nu mai pun sarein mancare)si o toc .
Se mentine f bine si foarte mult timp.


"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Eu spal bine verdeata, o scutur de apa in exces si o las sa se usuce (sa nu mai fie uda de la spalat). Apoi fac buchetele (cam cat pui la o mancare sau poate fi si mai mult) pe care le invelesc in hartie. Apoi le pun in punga si scriu pe punga ce contine (pun patrunjel, frunze de telina, leustean si marar). Cand am nevoie scot un sul, toc din el asa inghetat cat am nevoie si restul pun la loc (daca ramane) si folosesc alta data. Nu mi se pare ca isi pierd gustul.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu o spal, o toc si o pun in pungi la congelator. pun in mancare cata imi trebuie, se decongeleaza singura de la caldura. in felul asta ramane si verde inchis, culoarea ei naturala. iar gustul si aroma sunt identice.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunicuta spune:

si eu procedez ca Roxana- o spal ,o usuc putin o toc si o pun in pungute mici cam cat imi trebuie odata la mancare si pun pe sortimente -pun o eticheta pe punguta :
leustean+ patrunjel+ marar- pentru ciorbe
patrunjel+ marar-mancare inclusiv la tocatura

sunt multumita de metoda desi la piata patrunjel se gaseste toata iarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

verdeata o pun intreaga in, in pungute, la congelator. am descoperit insa (din greseala) o alta metoda de a o pastra: buchetele mici de verdeata spalata si scursa bine invelite in hartie alba si puse in frigider. se usuca (ceva mai greu, adevarat) foarte frumos si-si pastreaza si culoarea si aroma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

eu o spal, o toc si o pun in pungi la congelator. pun in mancare cata imi trebuie, se decongeleaza singura de la caldura. in felul asta ramane si verde inchis, culoarea ei naturala. iar gustul si aroma sunt identice.

Roxana



si eu fac la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Mama face exact ca Lulu, pune verdeata in borcanel cu sare si jur ca zici ca atunci ai cules-o din gradina!
Incearca asa, garantat o sa se pastreze proaspata!

Cu mult drag, Nana.


Pentru Barbye-una dintre noi, Trebuie sa ajuti!!!
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Eu o puneam tocata in pungute in congelator. Si apoi in mancare, sub forma congelata. Dar in ultimul timp prefer varianta uscata.

Mergi la inceput