Cesaria Evora
Zilele trecute am descoperit-o! este un fenomen! Sunt virusata si o ascult intr-una! As vrea sa povestim despre ea! Am cautat amanunte despre viata ei, dar nu prea am gasit! Stiu doar ca avut casnicii ratate si s-a refugiat in "Whiskey and Ciggarets". Vine la Bucuresti in concert, mergeti careva?
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si LUCA (28.08.2005)
Raspunsuri
Otilia spune:
Si mie-mi place mult de tot...
Mai ales "SODADE":
Quem mostro'b
Ess caminho longe?
Quem mostro'b
Ess caminho longe?
Ess caminho
Pa São Tomé
Sodade sodade sodade
Dess nha terra d’São Nicolau
Si bo t'screve'm
M’ta screve'b
Si bo t'squece'm
M’ta squece'b
Até dia
Ke bo volta
Sodade sodade sodade
Dess nha terra d’São Nicolau
Adélie la p'tite souris
Floricici din gradina mea
Alyssa spune:
Cesaria Evora este febletea mea, "La diva aux pieds nus" (diva in picioarele goale) ! Cind eram insarcinata cu Maya am descoperit-o cu melodia "Cafe Atlantico"
Este originara din Insula Capului Verde. Tatal ei a murit cind ea era inca mica iar mama ei a dat-o la orfelinat pentru ca nu putea avea grija de ea. Acolo ea a invatat sa cinte in cor. Melodiile ei aduc un pic cu muzica "fado" (care iarasi imi place mult) care este un fel de blues portughez.
De la 16 ani cinta in baruri din portul local si chiar a avut un succes frumos. S-a lasat insa de muzica vreo zece ani in care a avut numeroase amoruri esuate, perioade negre de alcool...
A revenit la cintat mult mai tirziu in viata. Abia in 1988 a facut prima inregistrare...
Chiar zilele trecute am ascultat o noua melodie de a ei aflindu-ma intr-o cafenea literara... Un duet cu Salif Keita care este uncintaret african foarte cunoscut, voce de aur a Africii de fapt... Salif Keita este descendent direct din familia care a facut Imperiul Mali dar fiindca este albino a fost indepartat de familia lui fiind considerat un blestem... Acum traieste in Franta... Melodia se numeste www.youtube.com/watch?v=UkUUaxjQCfI" target="_blank">Yomore. Sper sa va placa!
www.youtube.com/watch?v=vRZst0A0q24&mode=related&search=" target="_blank">Sodade pentru Otilia.
Alice
Anda Panda spune:
O IUBESC !!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Ces%C3%A1ria_%C3%89vora
Yomore e superba ! ai idee ce inseamna ?
POZE
www.dropshots.com/panda" target="_blank">FILMULETE
Otilia spune:
Merci Alyssa , m-am delectat putin cu "Sodade" (diseara o sa am mai mult timp ;)) si mi-am amintit si de "Petit Pays" (care-i superba), melodiile astea le-am descoperit pe vremea cind cintam la Paris, la celebrul cabaret "3 Mailletz" din Cartierul Latin si o ascultam seara de seara pe cintareata portugheza care le avea in repertoriu (pe linga altele ale Amaliei Rodriguez).
O sa ascult si celelalte cintece de care ati vorbit aici, sigur le stiu dar nu mi le amintesc acum dupa titlu...
Am gasit si site-ul oficial: http://www.cesaria-evora.com/
Adélie la p'tite souris
Floricici din gradina mea
romana_74 spune:
da, da SODADE! E mortala! Parca atunci cand ascult muzica ei imi vine sa aprind un betisor parfumat si sa visez la Africa! Apropo, piesa AFRICA este exceptional realizata! Oricum muzica ei ma face sa uit de toate, ma scoate din orice stare proasta! este mirifica femeia... iar "Besa me, besa me mucho" e superba. parca e preluata, nu?
pet.cost2005 spune:
Prin intermediul vosttru am descoperit-o si eu pe CE ... e foarte frumoasa muzica ei !!!
Petronela
Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
corap spune:
ciquitita, pupici.
si mie imi place partita... cel mai mult.
dupa ce l-am nascut pe andrei, trei zile cat am stat in spital am ascultat non-stop cesaria - aveam 3 casete si un walkman ordinar, dar ma linistea atat de mult, de fapt imi transmitea atatea sentimente... sincer, m-a ajutat sa trec peste orice forma de depresie, cu toate ca motive aveam la greu.
eram vreo 14 in salon, si eu n-aveam nici cel mai mic chef de socilaizare atunci.asa ca m-am salvat cu castile pe urechi.
a... si la concert merg luni, pe celelalte 2 le-am ratat :(
c & andrei-ardei 14 noiembrie 2005 & cireshik dpn 05.05.07
copiloi spune:
Si mie si sotzului ne place foarte mult C. Evora .
http://www.youtube.com/watch?v=mMqnJG0a5e8&NR
Alina
Sunt impotriva banarii lui Jocelyn!!!
romana_74 spune:
CORA- chiar ca te invidiez... te rog mult sa ne spui cum a fost! Distractie faina!