Raspunsuri - Pagina 2
AYUMI spune:
Si mie imi place foerte mult de el.Insa pe aici nimeni nu a auzit de Toto Cutugno.
Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118
Lolly spune:
Si mie imi place... Mult, mult...
Ayumi, pai pe acolo... se asculta Ayumi mai mult - parca asa o cheama pe fetita "cantareata", nu?
pet.cost2005 spune:
quote:
Originally posted by andacos
PETRONELA,dar de ce oare nu-l "iubesc"italienii ca si noi?Chiar mi se pare curios ca nu este dat pe posturile lor(aici nic atit).De fapt,daca stau si ma gindesc,i-am spus odata socrului meu(italian de origine)ca eu il iubesc pe Toto Cutugno si mi s-a parut ca a avut asa o reactie de parca as fi vorbit de extraterestri,dar am zis de dom`le plecat de 40 din Italia...
Dana
Dana, chiar nu stiu de ce. Si eu m-am mirat ... ca aici nu prea este difuzat. Si nici nu am auzit sa fi facut vreo prostie astfel incat sa fie exclus din peisajul muzicii italiene. Nu stiu de ce!!!
Petronela
Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
AYUMI spune:
Intr-adevar,Lolly Ayumi Hamasaki e la putere pe aici.
Dar sa stii ca am gasit si pe aici CD-uri cu Laura Pausini,de exemplu.
Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by pet.cost2005
Si mie imi place tare de el si cum canta. Cu toate astea, pe aici, pe la tv italiana ... e aproape un necunoscut. De 7 ani de cand sunt aici daca l-am vazut de 3 ori in vreun spectacol. Nu stiu de ce, nu stiu cui nu-i convine de persoana lui ... mai mult am auzit de el in Romania decat aici.
Petronela
A fost iubit de italieni pe vremea cind era pe culmile gloriei,aminteste-ti cite premii I a luat la San Remo,ani la rind.....probabil ca nu mai auzi de el,pt.ca nu prea a mai cintat in ultimul timp,cam cum se intimpla si la noi cu Angela Similea sau cei din generatia lor,insa italienii,la vremea respectiva,sa-u mindrit mult cu Toto....
Ia uite aici,poate ne si traduci ce este mai imprtant din articolul asta:
http://www.sanremo.rai.it/articoloSanremo/0,10308,33231,00.html
BRENDA
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
http://community.webshots.com/user/brendamitran
pet.cost2005 spune:
Brenda, uite am incercat sa fac o traducere a ceea ce ai pus tu, biografia (mai mult artistica) a lui Toto Cutugno. Imi cer scuze pt. eventualele greseli (de ortografie si traducere). Am lasat titlurile cantecelor in italiana deoarece sunt mai cunoscute asa decat traduse.
Toto Cutugno s-a nascut la Fosdinovo (MS), iar dupa cateva luni famiglia sa se transfera la La Spezia, unde tatal sau lucra ca maresal in marina.
Inca de mic Toto demonstraza inclinatie si talent pt. Muzica, insusi tatal sau finnd un bun trompetist. El il incurajeaza si il sprijina pe Toto sa inceapa o cariera musicala, la inceput ca autodidact, cantand la baterie. Datorita talentului sau, inca din adolescenta, intra in trupe locale, iar intre timp invata sa cante si la acordeon. La 13 ani participa la un concurs regional si ajunge pe locul 3.
Toto continua sa cante la baterie, cu trupe locale, pana la 19 ani, insa isi da seama ca viata de provincie nu este pt. El si astel intra intr-o trupa muzicala condusa de maestrul Manusardi, care ii propune un turneu de 6 luni in Finlanda.
Intors in Italia, Toto formeaza o trupa proprie, numita “Toto e i Tati” si incepe astfel sa colinde toata peninsula cu un repertoriu de succes, din cantece compuse de el.
In ’75 Toto , care deja incepuse de cativa ani si sa scrie cantece, are un mare succes in Franta ca si compozitor, unde o melodie de-a sa este inregistrata de Joe Dassin, intitulata “L’été Indien”, devenita imediat un mare succes.
In ’76 renumele ca si autor este confermat de inregistrarea (tot de catre Joe Dassin) unui alt cantec “Et si tu n’existais pas”. Din acel moment Toto Cutugno este foarte cautat si incepe sa scrie pt. Mireille Mathieu, Dalida, Johnny Halliday, Michel Sardou, Claude François, Hervé Vilard, Domenico Modugno, Gigliola Cinguetti, Ornella Vanoni. Cantecele sale, pe langa artistii enumerati, sunti preluate si de mari orchestre precum F. Pourcel,Caravelli si P. Mauriat. Tot in ’76 participa pt. Prima oara la Festivalul Sanremo cu o trupa proprie, “Albatros”. Cantecul in concurs era “Volo AZ 504”, clasandu-se pe locul 3.
In acelasi an Toto participa la Festivalbar cu cintecul “Nel cuore nei sensi”, un mare succes, acelasi cantec fiind inregistrat in Franta de Gérard Lenorman, care ajunge pe primele locuri in clasamnte.
In ’77 trupa Albatros se prezinta din nou la Festivalul Sanremocu o melodie proprie, “Gran Premio”, care se classifica pe locul 5.
In ’78 activitatea artistica a lui Toto Cutugno ia o intorsatura importanta, lasand grupul Albatros si incepand o cariera solo. Cantecul “Donna, donna mia”, sigla emisiunii “Scommettiamo” condusa de Mike Buongiorno, se claseaza pe primele locuri in hit parade. In aceeasi perioada Toto scrie primul cantec pt. Adriano Cementano, cu titlul “Soli”, care ramane luni de-a randul pe primul loc in vanzari.
In ’79 inregistreaza primul LP cu titlul “Voglio l’anima”, cantece din acest LP fiind inregistrate de diversi artisti italieni si straini.
In ’80 Toto este de mare succes, primul la Festivalul Sanremo cu cantecul “Solo noi”, primul la Festivalul Yamaha Song International (Tokyo) cu cantecul “Francesca non sa”, primul loc precum compozitor la Festivalbar cu cantecul “Olimpic games”, interpretat de Miguel Bosé si al patrulea ca si cantautor tot la Festivalbar cu cantecul “Innamorati”. Tot in ’80 scrie cantecele LP-ului “Il tempo se ne va” pt. Adriano Cementano, album care obtine un mare succes. In acelasi an scoate “Flash”, sigla emisiunii cu acelasi nume, condusa de Mike Buongiorno.
In ’81 vine publicat al dilea sau LP cu titlul “La mia musica” si acesta de mare succes, cu cantece inregistrate de diversi artisti internazionali.
In ’83 Toto revine la Festivalul Sanremo cu cantecul “L’italiano”, preluat de diversi artisti, in diverse limbi, vanzand milioane de discuri, facand sin Toto un cantaret foarte cunoscut in tari precum Israel, Iran, Coreea.
In ’84 Toto revine la Festivalul Sanremo cu cantecul “Serenata” si obtine locul 2.
In ’85 participa din nou la Festivalul Sanremo insa doar ca si compozitor, cu coua melodii “C’est Venice” (cantata de Loius Rodriguez) si cealalta cantata de luis Miguel, un tanar mexican de 15 ani, care se classifica pe locul 2 si este adevarata revelatie a festivalului. In plus, scrie si pt. Veronica Castro. Tot in acelasi an, publica un single “Mi piacerebbe andare al mare il lunedì”.
In ’86 Toto primeste un premiu pt. Melodia “L’italiano”, discul cel mai bine vandut in lume in ultimii 5 ani si se prezinta din nou la Festivalul Sanremo cu “Azzurra malinconia”.
In ’87 Toto participa iar la Festivalul Sanremo ca si compizitor cu cantecul “Figli” (locul 2), precum si ca autor cu “Io amo” (cantata de Fausto Leali), cu “Canzone d’amore” (Ricchi e Poveri), cu “Il sognatore” (cantata de Peppino di Capri) si cu “Io … per le strade di quartiere” (cantata de Franco Califano). In primavara aceluiasi an scoate al 3-lea album intitulat “Mediterraneo” care va fi premiat cu discul de aur si de platina.
Anul ’87 reprezinta o alta mare schimbare pt. Toto Cutugno, conducand emisiunea “Domenica In”, unde debuta cu mare succes. In aceeasi perioada participa la Festivalul Sanremo (in ’88) cu “Emozioni”, interpretata de el, ajungand pe locul 2, si cu melodia “Per noi”, cantata de Fiordaliso, ca si autor.
In ’89, printre tournee si spectacole tv, participa la Festivalul Sanremo ca interpret cu “Le mamme”, locul 2 si ca autor cu cantecul “Se non avessi te” (cantata de Fiordaliso).
In toamna aceluiasi an conduce emisiunea “Piacere Raduno”, unde obtine un mare succes, publica si al 3-lea LP, o colectie de sigle tv si cantece presentate la Festivalul Sanremo, cu titlul “Toto Cutugno”.
In ’90 obtine inca o data locul 2 la Festivalul Sanremo cu cantecul “Gli amori”, care cu aceasta ocazie vine cantat si de marele Ray Charles. Tot in ’90 obtine un mare succes la Eurovision (Zagreb) cu cantecul “Insieme 1992”.
In ’91, impregna cu Gigi Sabati, conduce programul tv “Piacere Raduno”si prezinta (cu Gigliola Cinquetti) editia italiana a Eurovisionului care se desfasoara la Roma, singurii castigatori ai acestu concurs. Tot in 91 conduce cu Raffaella Carra’ si Fabrizio Frizzi emisiunea RAI “La vela d’oro”.
In ’92 publica LP-ul “Non è facile essere uomini” si conduce programele RAI “Stasera mi butto” si “Domenica In”.
Intre timp scrie un cantec cu titlul “Se mi ami” pe care Claudia Mori il va canta la Festivalul Sanremo.
In ’95 Toto se prezinta iar la Festivalul Sanremo cu “Voglio andare a vivere in campagna”, care va da si titlul albumului viitor.
In ’96 Toto conduce pt. Telemontecarlo programul “Sei forte”.
In ‘ 97 Toto participa din nou la Festivalul Sanremo cu “Faccia pulita”, cantec ce va face parte din albumul “Canzoni nascoste”.
In ’98 si ‘99 revine in TV conducand programul “I fatti vostri”.
In 2000 – concerte si un disc nou ce va iesi in 2002.
In 2003 – scoate “Il treno va”.
In 2004 – scoate in Franta o colectie de hit parade scrise de el pt. Diversi interpreti francesi, intitolata “Cantando”. Iar cantecul “Gli amori” va fi ales ca si coloana sonora pt. Filmul “Non ti muovere” de si cu Sergio Castellino si Penelope Cruz.
In 2005 – Toto pregateste o mare intoarcere la Festivalul Sanremo, iar intre timp, pe 26 februarie 2005 sustine un concert la Olimpià (Paris), unde canta cele mai mari succese ale sale, ca interpret si compozitor.
Petronela
brendamitran spune:
Wow,Petronela,cita rabdare ai avut.....
Multam fain!
BRENDA
pet.cost2005 spune:
quote:
Originally posted by brendamitran
Wow,Petronela,cita rabdare ai avut.....
Multam fain!
BRENDA
nu ai pt. ce!
Petronela