Gradinita Nafi Club, sector 6
Raspunsuri - Pagina 2
ioana_tzuchi spune:
quote:
Originally posted by pisi_ella
Ioana, tu pe unde stai? Eu stau pe strada Barsanesti, daca stii pe unde vine. E aproape de Apusului._Ella,
Emma &
Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Ella, multumesc pt link-uri.

Eu stau pe la Apusului, iar Matei este la cresa acum.
Sa ne tii la curent, te rog, cu Nafi Club!
Cat despre resturantul Primavara, ce sa zic, eu am mancat acolo de vreo 2 -3 ori mai demult si mancarea a fost ok. Acum, eu nu stiu ce li se da copiilor sa manance...

Ajutati-l pe Alex: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74100
pisi_ella spune:
Am fost asigurata ca mancarea e facuta special pentru copii, ca e numai din ingrediente naturale. Numai mancarea de pranz o au de la restaurant, cea de dimineata si gustarea de dupa somn le pregatesc ele acolo. Eu una sunt multumita de meniul de pranz, au mereu altceva, nu sunt 2 zile la fel. Au carne in fiecare zi. Si...sincera sa fiu....imi vine greu sa cred ca cineva gateste atata mancare zi de zi. Emma imi zice mereu ce-a mancat, o intreb daca era bun, daca a mancat tot...si mereu imi zice ce si cum....si mereu mananca tot. Repet, EA imi zice si o cred, caci copiii nu mint, la varsta asta. Si la urma urmelor, nici n-ar avea de ce sa minta. Educatoarea si directoarea la fel imi spun....ca mananca tot si e cuminte. Faptul ca mananca bine se vede pe ea: a luat in greutate juma' de kil in 2 luni, ceea ce, la varsta asta (3 ani jumate), e f bine!
Asa ca am decis sa renunt la cercetari si sapaturi, atata timp cat copilului ii merge ff bine, inafara de faptul ca a racit de 2 ori, chiar n-am ce sa le reprosez. Si, la urma urmeor, racelile isi au rostul lor, copilul isi face imunitate, si, pe viitor, va fi mai rezistent. In rest - numai parti bune - a facut progrese, e mai comunicativa, s-a mai "domesticit", a luat in greutate, a invatat cantece, poezii, a invatat pasi de dans
, cuvinte in engleza, a pictat, a colorat, deja tine in mana creionul mai bine, de dimineata cand se trezeste zice "Vreau la copii, mi-e dor de copii, vreau la gradi!!"
Un copil care nu s-ar simti bine acolo n-ar zice asa.
Inca ceva: chiar fac optionale: eu am inscris-o la dans modern, pictura si logopedie. Si chiar le face pe toate, vin profesori si ea imi povesteste acasa ce si cum ![]()
Asa ca o sa renunt la cercatari. Poate a fost la inceput o perioada in care mergeau prost, insa acum, s-au facut multe imbunatatiri.
Copilul n-a facut niciodata diaree, alergie, sau altceva, de cand merge la gradi (ma rog, doar a racit) Ceea ce ma face sa cred ca mancarea e ok.
In plus, are program super de papa si somn, ceea ce acasa n-avea!
Intr-un cuvant....pana la proba contrarie...ma declar multumita. Nu mai am chef sa-mi fac griji inutil!
quote:
Originally posted by ioana_tzuchiquote:
Ioana, tu pe unde stai? Eu stau pe strada Barsanesti, daca stii pe unde vine. E aproape de Apusului._Ella,
Emma &
Matei
Ella, multumesc pt link-uri.
Eu stau pe la Apusului, iar Matei este la cresa acum.Dar ma gandeam ca la anu' trebuie sa alegem o gradinita (particulara) si incep sa ma interesez de-acum.
Sa ne tii la curent, te rog, cu Nafi Club!
Cat despre resturantul Primavara, ce sa zic, eu am mancat acolo de vreo 2 -3 ori mai demult si mancarea a fost ok. Acum, eu nu stiu ce li se da copiilor sa manance...
Ajutati-l pe Alex: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74100
ioana si matei (23.07.2004)
_Ella,
Emma &
MateiPovestea nasterii lui Matei ;)
ttcrissy spune:
quote:
Intr-adevar, la grupa mijlocie e o tipa care e la a doua facultate, ceva fizica-chimie, insa CU SIGURANTA ca a facut liceul pedagogic, ca altfel nu are voie sa predea. Ce, ei nu au controale?
Cred ca tipa asta tanara de care vorbesti tu este Elena, numai ca acum s=a schimbat...e mai comunicativa
pisi_ella, din cate am discutat eu cu directoarea, tocmai! nu au liceu pedagogic, ci au numai cursul acela de instructor scolar care mai nou este obligatoriu ca sa fii educator in detrimentul obligativitatii liceului pedagogic.
Si al meu copil merge acolo de vreo 2 luni. In general e multumit si imi spune ca mananca cel putin un fel de mancare la pranz (de ob ciorba). Dimineata am vazut eu cum le pun feliile de paine cu unt si cu gem in fata, fiecare ia cate felii doreste. La pranz nu am vazut niciodata mancarea (dar o sa o fac si pe asta) iar dupa somn le dau napolitane, putina banana, o felie de cozonac, biscuiti...diverse din astea. Eu l-am avut pe al meu si la cresa..iar dimineata mancarea era si mai putin consistenta, iar cea de dupa somn era cam la fel.
Eu am intrebat de programa scolara pe care o practica, precum si de evaluarile anuale care se fac, mi=au spus ca le fac acum in octombrie. Astept...daca nu se intampla nimic o sa revin cu intrebari. Intre timp am sa caut si alte gradinite. De ce? pentru ca am observat ca mai toate informatiile vin de la directoare si mama ei si mai putin de la Elena, educatoarea lui Praslea. Aceasta, asa cum ati observat si voi, vorbeste foarte putin cu mine si numai daca o intreb. Daca o intreb ceva ...vine directoarea repede si continua ea ideea. Asta imi da un pic de gandit...cum ca ar avea ceva de ascuns. Din pacate al meu nu povesteste nimic din ce face la gradi, imi spune de somn si de mancare, ca se joaca...dar despre activitati...nimic. Insa il aud din cand in cand ca mai scapa un cuvant in engleza, ca face o tumba invatata la Judo, ca mai canta un cantecel. Deci ceva ceva tot fac ei acolo.
CAnd l-am dat la gradinita asta nu stiam de Edy Amy, pe asta nu am vazut-o niciodata, desi inteleg ca e tot aici in preajma. Cat despre Magic Land, am trecut pe langa ea cand o finisau, inainte sa ii dea drumul. Mi-ar fi teama sa il dau acolo din primul an de existenta pentru un motiv foarte simplu: colectivul nu e sudat, regulile nu sunt sudate si se poate intampla la fel cu ce spuneti voi ca s-a intamplat cu Nafi Club in primul an de existenta, adica balbaieli. Oricum, in peregrinarile cu carutul am sa merg si aici, macar ca vad ca au personal cu liceu pedagogic, ceea ce pentru mine e un plus...desi nu e musai sa fie si persoane competente...
Tinem subiectul deschis cu pareri :)
Cu Dumnezeu inainte! - Cristina
pisi_ella spune:
Aaa, aici erai!
Scuze, abia acum am vazut raspunsul tau! 
quote:
Originally posted by ttcrissyquote:
Intr-adevar, la grupa mijlocie e o tipa care e la a doua facultate, ceva fizica-chimie, insa CU SIGURANTA ca a facut liceul pedagogic, ca altfel nu are voie sa predea. Ce, ei nu au controale?
Cred ca tipa asta tanara de care vorbesti tu este Elena, numai ca acum s=a schimbat...e mai comunicativa
pisi_ella, din cate am discutat eu cu directoarea, tocmai! nu au liceu pedagogic, ci au numai cursul acela de instructor scolar care mai nou este obligatoriu ca sa fii educator in detrimentul obligativitatii liceului pedagogic.
Si al meu copil merge acolo de vreo 2 luni. In general e multumit si imi spune ca mananca cel putin un fel de mancare la pranz (de ob ciorba). Dimineata am vazut eu cum le pun feliile de paine cu unt si cu gem in fata, fiecare ia cate felii doreste. La pranz nu am vazut niciodata mancarea (dar o sa o fac si pe asta) iar dupa somn le dau napolitane, putina banana, o felie de cozonac, biscuiti...diverse din astea. Eu l-am avut pe al meu si la cresa..iar dimineata mancarea era si mai putin consistenta, iar cea de dupa somn era cam la fel.
Eu am intrebat de programa scolara pe care o practica, precum si de evaluarile anuale care se fac, mi=au spus ca le fac acum in octombrie. Astept...daca nu se intampla nimic o sa revin cu intrebari. Intre timp am sa caut si alte gradinite. De ce? pentru ca am observat ca mai toate informatiile vin de la directoare si mama ei si mai putin de la Elena, educatoarea lui Praslea. Aceasta, asa cum ati observat si voi, vorbeste foarte putin cu mine si numai daca o intreb. Daca o intreb ceva ...vine directoarea repede si continua ea ideea. Asta imi da un pic de gandit...cum ca ar avea ceva de ascuns. Din pacate al meu nu povesteste nimic din ce face la gradi, imi spune de somn si de mancare, ca se joaca...dar despre activitati...nimic. Insa il aud din cand in cand ca mai scapa un cuvant in engleza, ca face o tumba invatata la Judo, ca mai canta un cantecel. Deci ceva ceva tot fac ei acolo.
CAnd l-am dat la gradinita asta nu stiam de Edy Amy, pe asta nu am vazut-o niciodata, desi inteleg ca e tot aici in preajma. Cat despre Magic Land, am trecut pe langa ea cand o finisau, inainte sa ii dea drumul. Mi-ar fi teama sa il dau acolo din primul an de existenta pentru un motiv foarte simplu: colectivul nu e sudat, regulile nu sunt sudate si se poate intampla la fel cu ce spuneti voi ca s-a intamplat cu Nafi Club in primul an de existenta, adica balbaieli. Oricum, in peregrinarile cu carutul am sa merg si aici, macar ca vad ca au personal cu liceu pedagogic, ceea ce pentru mine e un plus...desi nu e musai sa fie si persoane competente...
Tinem subiectul deschis cu pareri :)
Cu Dumnezeu inainte! - Cristina
_Ella,
Emma &
pisi_ella spune:
Uite ca nu stiam de cursul asta de instructori scolari
...Hm! Ai idee cam cat dureaza aceste curs? Asa...juma' de an? Sau cat? Nici mie nu-mi prea place ca n-au liceul pedagogic. Insa directoarea mi-a zis mai demult ca Elena a facut liceul pedagogic...iar acum face nu stiu ce colegiu de Pedagogie...Da, asa mi-a zis, asta acum 2 luni jumate...
Stii tu...daca-l duci la alta gradinita...si acolo vei descoperi bube...nu cred ca exista vreuna sa multumeasca pe toata lumea! Si va fi greu si pentru copil...alta gradi, alt colectiv, alta educatoare...Abia s-a obisnuit aici si-l muti.
Eu am zis ca atata timp cat ii merge bine, cat vad la ea schimbari in BINE, cat timp mananca acolo si ia in greutate, cat timp vad ca invata ceva acolo, cat timp nu are probleme grave de sanatate...eu una n-o mut. Si o vad vesela, multumita...zice ca-i e dor de copii...Eu zic ca e ok!
_Ella,
Emma &
Matei
pisi_ella spune:
Deci mancarea se prepara chiar acolo??
Ma rog...n-ar fi dracul atat de negru...dar cum sa puna atata Vegeta????? Ca mai pui putin...asa...pt gust...dar cum sa constituie Vegeta "leguma principala"?
Nu se poate...ma faci sa merg sa vad mancarea de pranz cu ochii mei
daca nu s-o si gust...Nu se poate, mey, nu-mi vine sa cred
Nu se poata sa-si bata joc in asa hal de copilasi. Zici ca tu stii sigur-sigur??
Mai e o gradinita in zona, Edy-Amy, deschisa de doua educatoare care au predat la Nafi-Club, asa am inteles. Au avut ceva conflicte cu directoarea si le-a dat afara. Ma gandeam sa fac o vizita la Edy-Amy sa vorbesc cu ele..desi nu cred ca imi spun ele adevarul...adica e clar ca pot minti, ca sa ponegreasca imaginea gradinitei.
ttcrissy, ce facem??
quote:
Originally posted by Adela Iepure
Mda, se pare ca Elena doar ce si-a dat BAC-ul si nu la un Liceu Pedagogic, s-a inscris intradevar la un curs dar sa fim seriosi, eu am facut un an de Pedagogie la facultate, Psihologia varstelor si cate si mai cate alte materii apropiate (am absolvit Psiho) dar nu m-as incumeta sa fiu educatoare decat pentru copilul meu. Nu cred ca un curs de "instructori scolari" abia inceput o ajuta cu ceva. Si oricum n-ar avea nevoie de vreo atestare cand angajarea nu e oficiala ci la negru, deci nu prea are cine sa le traga la raspundere.
Iar cu mancarea cea buna si gustoasa, am aflat din surse f. sigure (pers. care pregatea la un moment dat mancarea la cererea directoarei) ca leguma principala la felul 1 si 2 este "vegeta".si ca s-a intamplat deseori ca meniul afisat sa nu fie respectat. Iar cu povestea "catering", dateaza de la inceput dar dintotdeauna au facut mancarea acolo, e doar o acoperire in caz de control, pentru ca nu au nici un fel de autorizatie sanitar-veterinara necesara pentru prepararea mancarii in spatiul respectiv.
Cat despre profesionalismul si integritatea directoarei.......no coment.... Principalul raspuns la intrebarile parintilor era "nu va convine, luati-va copilul si duceti-l in alta pare"....mda.....
Mult succes va doresc!
Adelasi Andrei (26.09.2004)
1-2 ani
_Ella,
Emma &
ttcrissy spune:
adela iepure, uite aici un link despre colegiul de insitutori din cadrul universitatii (e de pe langa facultatea de psihologie) http://www.romania.ac.ro/ro/extrapage_didactic_ro. Exista si polemici (le-am citit pe forumuri) despre introducerea obligativitatii acestui colegiu in detrimentul liceului pedagogic (dar nu asta ma intereseaza pe mine acum). Am sa vad cum abordez problema ca sa reusesc sa gust si eu mancarea copiilor.
pisi_ella, ai dreptate, nu pot muta copilul de colo colo exact din motivele pe care le-ai scris. si oricum, daca acum l-am dat la gradi fara sa gust mancarea, la alta va trebui sa cercetez totul dinainte....
pisi_ella spune:
Fetelor...Emma mi-a spus ca mancarea lor e adusa cu o masinuta!![]()
I-am pus niste intrebari...si mi-a raspuns, in legea ei...dar acum...nu stiu daca sa ma incred in ea, caci in ultimul timp fabuleaza foarte mult!
Da...mi-a zis ca vine in curte o masina rosie si ca Elena si mama doamnei directoare se duc sa ia oalele cu mancare din masina... Am intrebat-o de unde stie...a vazut ea pe geam? MI-a raspuns ca da.
Asta inseamna ca mancarea nu-i facuta acolo! Adela, se pare ca lucrurile s-au mai schimbat intre timp!
Stiti voi...e normal sa nu mearga totul ca pe roate la inceput. Dar acum e al doilea an....Sper din tot sufletul ca lucrurile sa fi intrat pe fagas normal.
Si ma gandeam...au si ei controale...Nu se poate sa riste, sunt abia la inceput de drum. Nu se pot juca cu mancarea si sanatatea copiilor! Pai nu va dati seama ca daca un copil pateste ceva...le da amenda sa-i usture sau mai rau...le inchide gradinita? Credeti ca nu i-a vizitat Sanepidu'? Ba io zic ca da...si nu numai o data! Si nu pot minti ca au cotract cu un restaurant, daca nu-l au! Nu trebuie sa aiba contractu' la mana?
Poate ca anul trecut o fi scartait treaba, nu stiu. Acum insa nu mai e asa, cu siguranta!
_Ella,
Emma &
Matei
ttcrissy spune:
Ma vad nevoita sa revin la acest subiect. Am retras copilul de la aceasta gradinita. Va expun mai jos motivele (aflate de la o educatoare din interior):
- mancarea NU este adusa de la o firma de catering ci este facuta de mama directoarei, adusa dis de dimineata si tinuta calda intr-o lada frigorifica pana la ora mesei. Oare nu incepe sa se strice mancarea aia?
- educatoarele nu au liceu pedagogic
- educatoarele aplica corectii de tipul urechelilor si palmelor la fund (mai ales baietilor)
- nu au patuturi suficiente asa ca dorm cate 3 copii in 2 paturi
- desi am dat bani la inceputul anului pentru caiete copiii scriu pe cele de anul trecut. Dovada sunt caietele lui Praslea unde sub eticheta cu numele lui erau alte etichete cu numele altor copii
- controalele de la sanepid si alte institutii de control se rezolva cu plicul
- copiii beau apa de la robinet desi la inceput directoarea a sustinut ca ea cumpara apa plata pentru toti copiii
- nu aerisesc salile de clasa dupa masa (asta am observat-o eu cand am luat copilul la pranz). Era un aer irespirabil, puternic mirositor a mancare. Cum sa iti vina somnul in aerul ala?
- una din clase are peretii mucegaiti, celelalte fiind in pericol de a se contamina
- educatoarele au interdictie sa vorbeasca cu parintii...numai directoarea vorbeste astfel incat sa nu minta diferit
Astea sunt, am scris pentru parintii care nu stiau aceste detalii. Fiecare isi ia propriile decizii. Eu am decis sa il mut.
Dalia spune:
Fetelor, vad ca sunteti bine ancorate in subiectul "gradinite".As avea si eu cateva intrebari(in paranteza fie spus ma bate gandul sa-mi fac una , insa habar n-am cum sta situatia in domeniu). Mentionez ca nu am studii in domeniu , insa slava domnului, personal calificat exista in Ro. Imi puteti spune cam cati copii sunt intr-o grupa?Cat platiti voi lunar pt un program prelungit(incluzand mancarea) ? Sunt convinsa ca vreti ca micutii sa inceapa sa invete si-o lb straina , care ar fi preferintele voastre(engl/fr/germ,etc)...Este intr-adevar nevoie de gradinite private?
Probabil as mai avea 1001 intrebari de pus insa nu mai am timp la dispozitie acum, asa ca am sa revin.
Va multumesc aniticipat pt rasp voastre si va doresc o sapt cat mai usoara!

si Andrei (26.09.2004)