Ce altceva in afara de excel sau acces?
Mi s-a pus pata sa fac o situatie mai complexa la serviciu. Problema e ca nu cred ca excelul ar face fata la ceea ce vreau eu sa fac, ma refer la volumul de informatii, la nr. de sheeturi, etc.
Cu accesul sincer n-am nici o tangenta, dar presupun ca in cateva saptamani as putea sa ma pun la punct, dar mi-e teama sa nu ma lovesc de aceasi problema, prea multe informatii de procesat si o sa adorm langa el pana-mi face un raport.
Intrebarea mea e, ce alt program/soft poate fi folosit pentru rapoarte? Dar ceva totusi simplu, sa-l pot invata singura, nu ceva sa-mi ia juma de an sa invat! De bine de rau, neuroni functioneaza cum trebuie, ma/prind repede si ma descurc cam cu orice programel care-l pun pe calculator. Programare n-am facut, dar presupun ca lucruri simplute as putea invata, mai ales ca la capitolul logica stau ok.
Acum sunt intr-o mare dilema, ce sa fac? Sa ma apuc de invata acces (acum am doar notiuni de baza) si sa ma trezesc peste o luna ca l-am invatat degeaba, parca nu-mi vine. (apropos, aveti idee, toate datele din acces pot fi exportate in excel?)
Hai sa va zic si ce as vrea sa fac: am o baza de date cu peste 1000 de "tabele" (un tabel avand pana la 60 de randuri si maxim 10 coloane) care vreau s-o leg de o alta baza de date cu ceva mai putine "tabele" (presupun ca undeva sub 200), tot cu multe randuri si coloane. Problema e ca prima baza de date creste pe zi ce trece, si chiar daca la momentul asta poate ca as reusi sa fac ceva cu office-ul, in jumatate de an presupun ca n-ar mai face fata, si n-am chef sa muncesc in zadar.
Aveti vreo idee cu ce alt program poate fi facut asta?
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
Raspunsuri
marius spune:
Nu cred ca ai pus probema bine. Din start din punctul meu de vedere se pun intrebar de genul:
1.Ce gen de informatii doresti sa stochezi?
2.Ce corelatii doresti sa existe intre aceste informatii stocate?
3.Ce gen de cautare, gasire, clasificare si prelucrare a datelor doresti?
In functie de aceste gen de raspunsuri se poate spune ce anume este mai bine sau mai putin bine sa utilizezi. Detaliaza atat cat poti aici altfel e greu de dat un fsfat.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro