Viza pasaport Israel / tara araba ?
Trebuie sa plec in Israel, prin urmare am nevoie de viza. Din cate stiu, daca am fost cu pasaportul actual intr-o tara araba (Egypt, in cazul meu) nu primesc visa israeliana. Oare cum se procedeaza in acest caz? Ma duc sa-mi fac alt pasaport si-l anulez pe primul? Problema e ca in viitorul apropiat o sa mai fac calatorii in Israel si in alte tari arabe...nu pot sa fac zeci de pasapoarte! Se poate sa am doua pasapoarte? In ce conditii?
Stiti cumva care ar fi solutia?
Multumesc anticipat.
Tzuni
faci o cerere la pasapoarte in care expui exact situatia u tarile arabe si israel si ceri derogare pt 2 pasapoarte unul pt israel si unul pt egipt
danavasile spune:
Din cate stiu eu, iti poti face alt pasaport , la cerere. Dar in acelasi timp este foarte posibil sa iti ceara si vechiul pasaport la amabasada Israel. In formularele pe care le completezi isi cere sa specifici daca ai avut pasaport si in ce tari ai calatorit.
2 pasapoarte eu stiu ca nu prea e posibil sa ai , 2 si ambele sa fie valide
de ce nu mergi la directia de pasapoarte? sau sa suni la ei si sa ceri consultanta; in acelasi timp te-ai interesat exact conditiile pentru aceasta viza pt Israel?
situatia e complicata....
danavasile spune:
ai mai putea incerca sa afli o solutie la Ministerul Afacerilor Externe, care cred eu ar trebui sa gaseasca o solutie pentru problema ea
este doar o idee sper sa te ajute
luizza spune:
Buna ...
Eu nu cred sa ai probleme din cauza asta pt ca .....nu stiu ce s-ar intampla daca toata lumea care merge in tari arabe nu mai are voie sa intre in israel.......unde mai pui ca,daca doresti sa mergi din israel in egipt nu este nici un fel de problema adica iti iei viza de la frontiera cu Egiptul,deci nu trebuie sa mergi pe la ambasade
Eu locuiesc in Israel de 3 ani,si da intr-adevar viza se obtine destul de greu...eu am asteptat 6 luni ca sa o obtin.....am fost de vreo 3 ori respinsa...
Depinde ce fel de viza vrei sa obtii.
Daca ai nevoie de orice ajutor si te voi putea ajuta o voi face cu cea mai mare placere
lavinia345 spune:
Din cate stiu eu viza pt Israel nu se mai pune pe pasaport tocmai din acest motiv(ca nu o sa iti mai de-a tarile arabe viza)si deci se da viza separat de pasaport.Acum nu stiu daca ai probleme cu viza israeliana pt ca ai fost in Egypt.Daca schimbi pasaportul,asta e,rezolvi cu viza pt Israel sa nu fie pusa pe pasaport.Mentionez ca doar am auzit de aceasta varianta,nu sunt sigura 100%.
Lavinia
Tzuni spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Intre timp, organizatorul deplasarii mi-a trimis urmatorul anunt:
"Toti cei care viziteaza Israelul, inclusiv diplomatii, trebuie sa completeze un formular de intrare. Cei care intentioneaza sa mearga in continuare in tari arabe sau musulmane (cu exceptia Egipului si Iordaniei) dupa incheierea vizitei lor in Israel, trebuie sa solicite ofiterului de frontiera sa aplice stampila pe acel formular si nu in pasaport. Altfel, li s-ar putea refuza intrarea in tari ostile Israelului."
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos