Mamici de sept-oct 2006 (84)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Acum am vazut ca am facut boroboata... cum sterg tentativa de mesaj?

Amarantina. Matei a trebuit pus la incubator cu oxigen in flux liber pt ca avea momente in care nu respira normal. Doctorii mi-au zis ca asa se intampla cu majoritatea copilasilor nascuti inainte de termen, sa nu ma speriu. Daca era grav trebuia intubat. Le-am zis ca am facut dexametazona i s32, dar se pare ca la noi nu si-a facut efectul, poate trebuia o doza cu 48 de ore inainte de nastere, dar nu s-a gandit nimeni...

Larisa - happy mum de Matei

pozeuri

"tine aripioara asta, voinice, si cand ti-o fi mai greu... sufla de trei ori peste ea si indata am sa vin si eu sa te ajut"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Laliq, am sa incerc sa-ti raspund eu:
1. constipatia e ceva frecvent dupa cezariana, trebuie corectata prin alimentatie: multe iaurturi si multe alimente bogate in fibre (cerealele cu lapte sunt chiar indicate in perioada alaptarii)
2 si 3. Matei plange si se agita dupa masa pentru ca nu da afara aerul. Tine-l mai mult timp la eructat, unii bebelusi trebuie tinuti chiar si o jumatate de ora, altii doar cateva secunde, dar cred ca Matei face parte din prima categorie.
Colicii pot sa apara chiar din primele 3 zile dupa nastere, dar cel mai frecvent apar dupa 2 sapt. de viata. Poti sa-i dai Baby drink. Eu zic sa-i dai si Sab Simplex sau Gripe water inainte de masa, chiar daca nu are colici ele atenueaza senzatia de balonare a bebeului. Cu suzeta eu zic sa nu-l inveti (ca fapt divers: chiar daca-i dai suzeta va trebui sa stai langa el, pentru ca fiind mic el o scapa din gura si nu poate s-o ia singur, asa ca va urla dupa ea)
4. lasa sanul cat mai mult timp la aer si da-ti alternativ cu Garmastan si Bephanten. Daca te mulgi te doare rana la fel de tare? Ca daca nu te doare asa poti sa te mulgi la el o perioada, pana trece rana, si sa-i dai lui Matei laptele respectiv cu seringa sau lingurita (desi eu cred ca e un mit ideea ca daca-i dai biberon va refuza sanul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliella spune:

Laliq incerc sa iti raspund si eu la intrebari.
1. Si eu am avut multe probleme cu constipatia si am reusit sa ies foarte bine dupa ce am mancat prune. Am incercat si eu cu cereale cu lapte dar am inteles ca laptele nu e atat de indicat ca are nu stiu ce proteina care produce colici. Am mancat asa ceva vreo 3 zile si am avut bebele cam agitat si intradevar dupa ce am renuntat la lapte s-a linistit si puiutu.

2.Bebele meu se mai stramba din cand in cand de durere dar fara sa planga si asta o face cam de cand s-a nascut. Sper sa nu apara colicile alea dureroase de care se spune ca il face sa planga de nu se opresete. Am inteles ca apar de obicei din sapt a 3-a pana in luna a 3 tin cam 3 ore pe zi si ating apogeul cam 3 zile pe saptamana. Toate legate de cifra 3. Eu ii dau Baby drik 50 ml pe zi- dar nu tin cont sa fie neaparat inainte de masa. Uneori ii mai si inlocuiesc o masa cu ceiutul si de majoritatea datilor ii dau sa bea cand sughite ca sa il linisteasca. Se pare ca intre mese chiar trebuie sa fie cam 2-3 ore de pauza ca sa se faca digestia cum trebuie pentru ca laptele care il suge se poate amesteca cu ce mai are in stomacel si produce gaze care ii produc colici. Si inca ceva e bine am inteles sa ii dai ceiut sau o lingurita de apa dupa ce termina de supt ca sa ii curete lapticul care ii ramane in gurita care se pare ca e responsabil de acel "margaritel" care il face pe limba.
Suzeta eu i-am dat-o cam de la o saptamana pentru ca ii placea sa doarma cu sanul meu in gura si atata il molfaia incat nu puteam sa ma mai desprin de el. Asa ca i-am introdus suzeta si sta cu ea si o molfaie de nu se poate fara sa imi mai faca mie rani la sani.

3.Eructatie se pare ca la unii copii se face dupa o perioada mai mare dupa masa. Deci poti sa il pui pe burta ta cu fata in jos si sa il mangai pe spate ..dar un timp mai indelungat - pana la 30 min. Pozitia il face sa dea aerul afara mai repede. Iar daca nu merge deloc pune-l in patut dar neaparat intr-o parte ca in cazul in care varsa sa nu se inece.

4.Cu sanul am si eu ceva probleme dar nu atat de mari ca ale tale- (probabil de la faptul ca i-am inlocuit placerea molfairii sanului meu cu suzeta)insa eu imi dau cu bephanten sau lapte din san si multe bai de aer..deci lasa sanii liber cat mai mult timp.

Susa eu una nu il schimb noaptea decat daca simt ca a facut kk sau imi pare mai plin decat de obicei. Sunt mai lenesa ca dorm cu el langa mine si doar ii bag sanul in gura cand simt ca se trezeste si vrea sa pape. Unii copii insa plang cand simt ca sunt uzi. Si al meu mai face asta dar numai in timpul zilei. Asa ca te orientezi si tu in functie de situatie. IAr de schimbat in general se pare ca e mai bine dupa ce mananca pentru ca in timpul mesei fac cate ceva si dupa masa sunt si schimbati si satui si se linistesc imediat.

Si eu am facut rahi anestezie si nu ca as fi ales eu asta dar la noi asa se procedeaza la cezariana. Eu am avut si dureri de cap si de spate dupa operatie ...chiar mari ..dar in timpul operatie am tot miscat capul (ajutata de asistente) pentru ca am varsat intr-una si inca o ora dupa ce s-a terminat operatia. Deci se poate sa fie de la miscarea capului. A fost intr-adevar tare aiurea dar se uita tare repede. In prima zi ma gandeam ca ce mi-o fi trebuit mie copil ca trebuie sa suport durerile astea dar mi-am dat seama ca poti trece prin asta si daca ti-ai rupt piciorul, iar eu chiar am facut-o pentru ceva nobil - am primit un bebe superb de la Doamne Doamne.

Poze BB Albert Iustin
POZE YAHOO
Iulia si Albert Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Sandra, incepem galeria pe maine, bafta!

Adriana, sa va traiasca bb Tudor!

Monique, noi avem termometru electronic care ia temperatura in ureche, dar nu i-am luat niciodata la Adelina.

Lyana, eu am dat banii la dr., moasa, asistente dupa ce am nascut, de fapt sotul le-a dat. Atunci nici eu nu umblam cu banii dupa mine.

Susa, eu schimb pampersul inainte de alaptat, uneori si dupa daca e cazul,noaptea il schimb numai daca face kk ca nu vreau sa o trezesc, o schimb doar daca se trezeste.

Amarantina, mersi de raspuns, s-a mai "calmat" acum.

Laliq, poate sa aiba colici la 2 saptamani. Eu i-am dat suzeta Adelinei cand am venit din spital, se mai linisteste cu ea, nu o vrea tot timpul.
Ca sa eructeze tine-l in sus mai mult, unii bb eructeaza si dupa 15 minute.

Alina cu Adelina (31.08.2006) & Dragos (11.04.2002) poze 1, poze 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Susa spune:

multumesc fetelor(mamicilor) de raspuns..am sa ma uit mai intai pe langa pampers noaptea sa vad daca e plin si doar atunci am sa-l schimb...noua la curs ne-au spus sa schimbam bebelusul inaintea meselor , sa nu-l agitam dupa ce papa ca sa nu verse...doar papa eructat si somnic(daca se poate)...asa il faceau si in maternitate...
va pup

Silvia mamica de Lucas-Daniel 9-09-2006

www.dropshots.com/new.php?userid=190258&cdate=20061001&cimg=8" target="_blank">poze drop shot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

quote:
Originally posted by eloise

SANDRA bucura-te din plin de ultima zi cu burtica, si maine sa ai o nastere usoara, sa-ti vezi repede bebita sanatoasa si frumoasa!
Sarumanaaaaaaa

VA MULTUMESC TUTUROR PT GALERIE !!!

Sandra 40+ Anais Stefanie -> inca un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Lyana eu am nascut si cu anestezie generala si cu rahi, si pot sa spun ca e mult mai bine cu rahi.
Dupa generala recuperarea a durat mult mai mult ( am stat in spital 5 zile si cateva saptamani am avut probleme cu respiratia ), in schimb dupa rahi totul a fost mult mai usor (am stat in spital doar 3 zile si in ziua in care m-am externat am fost la cumparaturi in Carrefour ). Legat de durerile de cap de dupa rahi am ridicat capul si in timpul operatiei si dupa si n-am avut nici o durere.

"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia 37+ cu Thea si Ruty 5 ani

RUTY DOMNISOARA DE ONOARE

PETRECERE RUTY

POZE

Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Buna-seara mamici si burtici,

Sandra, nastere usoara si refacere rapida, bebe sanatos si cuminte. Deasenmenea le doresc nastere usoara si celorlalte burtici care se pregatesc de marea intalnire cu bebeii.

Monique, eu nu i-am luat temperatura bebelinei pana acum. Nu mi s-a parut necesar. Daca ar fi ceva in neregula sigur as lua-o.

Susa, eu nu schimb pampersul imediat dupa masa de frica sa nu verse, dar in cazul in care bebelina mai sta treaza si este necesar il schimb cam la o ora dupa masa. Daca bebelina face nani imediat dupa ce papa si este necesar sa schimb pampersul, astept sa se trezeasca.

Putzuruca mamica de Andreea-Iuliana(19.09.2006)

poze cu dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Laliq si eu i-am dat suzeta cand am venit de la spital pt. ca voia sa pape des san si vomita f. mult. Acum sta cuminte in patut cu suzeta in gura si 2 ore si nu zice nik. Ii dau sa pape cam la 3 ore si e satul, el simtea nevoia de a suge doar.

susa eu verific pampersul lui David inainte de masa si daca e prea plin de pipi sau are kk il schimb, daca nu, dupa jumatate de ora dupa masa ca altfel vomita.

Eu sunt suparata ca lui David nu i-a trecut fornaiala de la nasuc nici acum, are deja 10 zile de cand e asa, am incercat cu de toate: ser fiziologic, Marimer, mi-a dat pediatra un ser preparat in farmacie si tot asa este. La supt este bine ca e un fomist insa se foieste tare in somn si nu poate dormi ca lumea, noaptea e fornait tare, parca sforaie saracul. Va mai confruntati cu asa ceva vreuna dintre voi??? Cum va descurcati???

Mirabela - mamica fericita de David POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Salutare!!!!!!!
Natere usoara Sandra!!!!!!!!!
Eu schimb pampersul la fiecare alaptat noaptea adica tot din 2 in 2 ore..inainte de masa....caca acum face mai putin...cam 3 scaune pe zi.
Stiu ca s-a mai discutat dar mai intreb si eu poate s-a confruntat cineva cu o pr asemanatoare:cam de o sapt Stefan a inceput sa faca cate un mic cosulet pe fata...am zis ca e acnnea nou-nascutului..am lasat in pace...bubitele s-au inmultit..dar nu arata ca niste cosuri ci ca niste bubite sub tegument...de la departare nici nu se vad sunt albe...dar parca se inmultesc si se intind..pielea arata ca urzicata acolo..si nu stiu ce sa fac...sa il dau cu pasta de apa...sa le punctez cu albastru de metil?ar fi cam greu sa le punctez ca sunt multe de ordinul zecilor..sa le las in pace?

Mamica fericita lui Stefan Andrei (09.09.2006)
Stefan Andrei

Mergi la inceput