Mamici de sept-oct 2006 (84)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Susa, eu ii schimb pampersul dupa ce mananca, la vreo 5 minute. (se intampla sa faca caca dupa ce papa).
In timpul noptii ii schimb pampersul din 2 in 2 ore, dupa ce il alaptez.

Carmen, Teodor (6.09.2006) si Iustin (5.06.2004)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

SANDRA, la mine nu a fost si o asistenta, ci doar moasa si o infirmiera, care cred ca juca si rolul de asistenta, si aleia i-am dat 100 de mii, fara sa stiu ca si Vio ii daduse tot atat, dar s-a purtat extra cu mine.Iar in ceea ce priveste cui sa-i dai, daca sunt mai multe, urmareste si tu si vezi care intra in sala cu celelalte fete, ca tot aia o sa intre si cu tine, si, daca iti face inducere, tot sa ai timp sa iti dai seama ce si cum. Te si iti tin pumnii maine. Multa sanatate!

DORI, mami lui RADU ANDREI(11 sept 2006)
http://community.webshots.com/album/554276987vjVEbc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Multumesc la toate pt incurajari.

Monique, eu am fost multumita de T.; si-a facut in mod profesionist treaba si cea mai buna dovada in acest sens este ca bebe a fost de la inceput perfect sanatos (a monitorizat sarcina ca la carte, iar la nastere m-a ajutat cand a constatat ca nu mai am putere sa imping, si l-a scos pe bebe inainte sa fie afectat in vreun fel). Iar acum, cand este plecat, Bogdan a fost de milioane si a rezolvat problema de la cusatura. Din pacate, si el este conditionat de tot felul de factori pe care nu ii poate intotdeauna controla, ceea ce este un fapt regretabil.
In schimb, din punctul meu de vedere, restul sistemului scartie; ma refer aici la moase, asistente care ar fi trebuit sa intervina in perioada post-partum si sa ne spuna macar cateva reguli de conduita generala, in loc sa ne indoape cu calmante pt durere. In plus, am prins o perioada cu foarte multe nasteri, de nu mai erau locuri in paturi, astfel incat abia daca se putea respira in saloane.

Temperatura la bebe noi o luam rectal, cu un termometru digital cu varf flexibil, cu citire in 10 secunde. I-am luat-o de 2 ori pana acum, cand mi s-a parut mai "colorat" in obrajori.

Sandra, bafta!
Nu voi sti poate niciodata daca diagnosticul ce a impus cauterizarea a fost sau nu corect. Din cate am inteles, in dermatologie o multime de lucruri nu sunt inca explorate corespunzator, iar medicii se pun foarte greu de acord.

Adriana, mami de bebe Tudor zis "Dudu"
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

Lyana, eu am nascut cu rahi-anestezie si m-am recuperat foarte repede
intr-adevar auzi ce vorbesc dr.in sala dar eu am avut noroc cu dr.meu
care era super glumet si venea dupa paravan si-mi dadea tot felul de vesti "am vazut o ureche de bebe" si alte detalii intr-un mod haios
durere nu am simtit....am experimentat in schimb alte senzatii
picioare amortite pe care nu le poti misca cu nici un chip,
respiratie ingreunata si o stare de greata/voma cand l-au scos pe bebe
cu toate astea, daca ar fi sa m-ai nasc o data, nu mi-as face anestezie generala...te recuperezi mai greu si nici nu-l vezi pe bebe imediat

eu am cerut sa nu-mi faca anestezie generala si nu am regretat nici o clipa

bafta multa si curaj

Lilina si bebe Vlad-Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

buna ziua dragi mamicute si burticute

felicitari fetelor care au nascut intre timp,sa va refaceti repede iar bebeii sa fie cuminti si mancaciosi.intru rar pentru ca pur si simplu nu mai am timp de nimic.am facut greseala sa-l invat pe matei in brate si acum ziua daca sta 10 minute singur pe pat e lucru mare.vrea sa stea la mine in brate sau in scaunul de masina si mereu sa ii cant sau vorbesc.ma bucur ca noaptea e super cuminte,mananca la 12,3 si apoi pe la 6.30-7 si deci dorm linistita.la inceput manca des,din 2 in 2 ore aproape si ca sa nu fac atatea ture la el in camera l-am luat cu noi in pat.mare greseala ca abia l-am obisnuit apoi sa doarma la el in patut.

in rest este un bebe cuminte,are 4.700g,a pus foarte bine de la nastere,marti avem o luna si mergem la control.eu pampers-ul il schimb dupa ce ii dau sa manance la un san ca numai asa nu face nazuri si sta cuminte.matei dupa ce bea si din al doilea san trage scurt o ragaiala si pica lemn,mi-ar fi greu sa-l schimb fara sa-l trezesc.baita ii fac de 3 ori pe saptamana la sfatul moasei,vad ca ii place foarte mult in apa,mai urla cand il scoatem afar.

iesim la plimbare in fiecare zi,la noi e soare acum dar sunt 12-13 grade si ii place la nebunie la aer.doarme in carucior de cum ajung la usa blocului.
cam astea sunt ultimele noutati de la noi.va pupam si tinem pumnii la restul de gravidute sa aiba o nastere usoara iar la mamici si bebici le dam cate un pupic.

poze matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Susa, eu o schimb inainte de fiecare masa si o mai schimb si intre mese daca aud ca face kk. Deci si noaptea o schimb, daca se trezeste.

Monique, eu ii iau temperatura mai mereu, ca sunt obsedata. Am un termometru de tampla, in cateva secunde aflu temperatura.

Mergi la inceput

Alina, nu-i bine ca-i dai sa pape din ora in ora. E posibil sa aiba dureri de burta, dar reactia ei e sa deschida gura si sa dea senzatia ca ii e foame. Iar daca-i dai iar sa suga intri intr-un cerc vicios in care ea mananca prea mult, o doare burta, se agita, tu crezi ca iar ii e foame si ca n-ai suficient lapte.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Laliq , bine ai revenit! Si bine ca ai scapat de spitale! Bebeul e bine? Ce fel de probleme cu respiratia a avut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Salutare mamicutze si gravidutze,

Sandra, nastere usoara pt maine si sanatate pt amandoua!

Tasia, Bravo pt bebe Mario! Trebuie sa mulgi din ce in ce mai putzin laptic ca sa nu se mai produca asa mult.

Nu mai stiu cine recomanda ungerea sanilor cu glicerina boraxata. Atentie, boraxul e toxic pt bebe - mi-au zis si asistentele din maternitate, si doctorita care a venit ieri acasa sa-l vada pe Matei. Se foloseste doar glicerina simpla (uleioasa).

Am si eu cateva intrebari, daca ati mai experimentat careva pls invatati-m a ce e de facut:
1. Dupa cezariana m-am "incaltat" cu o constipatie crunta. Am deja 12 zile de cand am avut operatia si nu cred ca am iesit de 3 ori. Nici Activia, nici dulcolaxul, nici supozitoarele cu glicerina nu au efect. Ce sa mai fac?

2. Bebe poate sa aiba deja colici? nu e prea devreme la nici 2 sapt? Plange si se agita cam mult dupa masa de la ora 15:00, cam 4 ore si mi-e tare mila de el. Ce sa-i fac? Sa ii dau Baby drink (o seringa de 20 ml)? Ma gandeam sa incerc de azi sa-i dau suzeta daca face tot asa, dar nu e prea devreme? A mai dat cineva bebelusului suzeta la doar 2 saptamani?

3. Matei nu eructeaza (ragaie)decat f. rar, desi ii fac tapotaj dupa ce suge. Doarme dus chiar din timpul suptului. Stiti vreun truc care sa stimuleze eructarea?

4. Puiul meu a reusit sa-mi rupa un sfarc, se vede asa ca o taietura de 1 cm chiar la baza sfarcului. Ma doare ingrozitor de rau de fiecare data cand alaptez. Garmastanul vad ca nu prea are efect. Recomandati altceva?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Am pus si eu cateva poze din maternitate (in linkul "pozeuri"), dupa ce mi l-au dat in rezerva si cand nu avea pe ochi pansamentul pt fototerapie.

va pup si va urez o duminica frumoasa!

Larisa - happy mum de Matei

pozeuri

"tine aripioara asta, voinice, si cand ti-o fi mai greu... sufla de trei ori peste ea si indata am sa vin si eu sa te ajut"

Mergi la inceput