** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (4)
Raspunsuri - Pagina 18
chiquitita spune:
Ftele, voua vi se pare suficient ca iau numai utrogestan si stau in pat? Adica ar trebui sa fac mai mult? Dr mea e plecata pana luni...Deci sarcina mea e mica, am avut sangerari si uterul meu e de tot pe spate. Nu prea sunt cumintica si nu stau non stop in pat...Ma gandesc ca e important sa nu fac efort..nu stiu...am o stare proasta...de parca nu fac totul pt bebe....
5+
Bebelus
spic de grau spune:
Ciquittita - daca esti stresata ii vei face rau lui bebe. Daca medicul ti-a dat tratament, eu zic ca e bine sa il iei, si sa te gandesti la altceva. O sa fie bine! Roaga-te, ca ajuta mult!
Eu azi am "reusit" performanta de a voma..
.. BIne ca nu aveam nimic in stomac ca m-as fi chinuit mai mult.
La servici mi-am luat 2 banane care m-au ajutat mult.
Nu-mi vine sa cred ca am reusit sa mananc la resto vietnamez. De obicei ma deranjeaza mirosurile, insa, de cand am ramas insarcinata mananc in prostie nems-uri.
Pupici la burtici!
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
Yannia spune:
Chiquitita, incerc sa-ti spun ceva din proprie experienta. Dupa cum stii, probabil, la inceputul sarcinii aveam gemeni. Urma sa plec din tara dupa cateva zile si eram foarte ingrijorata de starea asta, cu atat mai mult ca am mai avut 2 sarcini pierdute. Am fost la dr. si mi-a dar Utrogestan si Gravibinol (cica pentru mentinerea sarcinii). Am urmat tratamentul cu sfintenie, am stat numai in pat si nu am facut nici un fel de efort. La o saptamana dupa ce am ajuns in SUA, am avut o hemoragie. Am mers la doctor acolo si le-am spus exact ce tratament am luat. M-au intrebat daca in Romania am facut vreun test in urma caruia medicul mi-a dat Utrogestan si Gravib. Au zis ca astfel de medicamente (hormonale) se dau numai in cazul unui deficit de hormoni, nu asa aiurea, cum dau doctorii nostri. Baga hormoni in noi degeaba, merg pe ghicite. Cum nu facusem nici un test inainte pentru depistarea nivelelui de hormoni, mi-au zis sa incetez tratamentul. Pierdusem unul din embrioni si ramasesem doar cu unul. Si nu a fost din cauza mea, am facut tot posibilul sa mentin sarcina. La sarcini atat de mici, natura selecteaza singura ce e bun si ce nu. Probabil ca ceva era in neregula cu acel embrion daca s-a eliminat. Deci, nu te mai stresa, daca Doamne fereste, se intampla ceva, nu este din vina ta. Gandeste pozitiv si nu te invinovatii!
Acum sarcina mea evolueaza bine, iau doar acid folic, fara tampeniile alea de hormoni.
Iti doresc sanatate si curaj!
11+
Yannia spune:
Chiquitita, incerc sa-ti spun ceva din proprie experienta. Dupa cum stii, probabil, la inceputul sarcinii aveam gemeni. Urma sa plec din tara dupa cateva zile si eram foarte ingrijorata de starea asta, cu atat mai mult ca am mai avut 2 sarcini pierdute. Am fost la dr. si mi-a dar Utrogestan si Gravibinol (cica pentru mentinerea sarcinii). Am urmat tratamentul cu sfintenie, am stat numai in pat si nu am facut nici un fel de efort. La o saptamana dupa ce am ajuns in SUA, am avut o hemoragie. Am mers la doctor acolo si le-am spus exact ce tratament am luat. M-au intrebat daca in Romania am facut vreun test in urma caruia medicul mi-a dat Utrogestan si Gravib. Au zis ca astfel de medicamente (hormonale) se dau numai in cazul unui deficit de hormoni, nu asa aiurea, cum dau doctorii nostri. Baga hormoni in noi degeaba, merg pe ghicite. Cum nu facusem nici un test inainte pentru depistarea nivelelui de hormoni, mi-au zis sa incetez tratamentul. Pierdusem unul din embrioni si ramasesem doar cu unul. Si nu a fost din cauza mea, am facut tot posibilul sa mentin sarcina. La sarcini atat de mici, natura selecteaza singura ce e bun si ce nu. Probabil ca ceva era in neregula cu acel embrion daca s-a eliminat. Deci, nu te mai stresa, daca Doamne fereste, se intampla ceva, nu este din vina ta. Gandeste pozitiv si nu te invinovatii!
Acum sarcina mea evolueaza bine, iau doar acid folic, fara tampeniile alea de hormoni.
Iti doresc sanatate si curaj!
11+
claui spune:
ralucami, si eu sunt in aceeasi situatie, adica nu am deloc greturi, putin ma dor sanii si daca pun capul pe perna ma trezesc peste 2h. chiar ma intrebam daca nu e ceva in neregula, dar acum ca am citit ca mai e si altcineva in ac situatie, parca m-am mai linistit.
claui spune:
chiquitita, daca dr ti-a zis sa stai in pat, fa si tu efortul asta, asa o sa fi linistita ca faci ce trebuie
valen spune:
Ralucami, bine ai venit si felicitari pt. sarcina. Faptul ca nu ai greturi inseamna ca esti o norocoasa; sa stii ca nu pierzi nimic. Sa ai o sarcina usoara!!
mica0307 spune:
Fetelor nu va mai stresati ca totul o sa fie bine
.
Vas, Katty, Androix unde sunteti fetelor????
Mica
9
irinuca_usa spune:
Arthurana eu sunt in Georgia, in nordul Atlantei. Nu stiu inca ce se vede sau nu la eco ca n-am facut nici una. La 12 saptamani merg de-abia, da habar n-am ce o sa-mi faca, mi-a zis numa ca o sa-i aud inima, nu ca l-as vedea. In fine poate n-am inteles eu...
gabiu spune:
ralucami felicitari pentru sarcina, stiu si eu cum e sa-ti doresti atat de mult timp un bb si D-zeu sa te rasplateasca in momentele cele mai neasteptate. Cat despre greturi nici eu nu stiu ce-s alea, poate vor veni sau poate sunt una din cele care nu vor avea asa ceva. Important este ca sarcina sa mearga bine si bb sa creasca sanatos.
Astazi am avut un moment de panica la serviciu cand pe tamponul zilnic mi s-a parut ca secretia mea avea o culoare putin mai crem, asa ca am plecat urgent acasa. Toata ziua m-am uitat sa vad daca se repeta necazul si inca nu s-a repetat. Sper sa nu mi se intample ceva Doamne fereste.
In rest va pup si sarcina usoara
gabi
8+