Intrebare din Codul Muncii

Intrebare din Codul Muncii | Autor: Vivisor

Link direct la acest mesaj

Buna ziua! Am si eu o problema presanta. Am plecat din unitatea in care am lucrat 8 ani in aprilie 2006, cand mi s-a restructutat postul cu salarii compensatorii. Intrebarea mea este: Ma pot angaja acum la aceeasi firma, dar pe alt post, total diferit de primul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Nu inteleg cine te-ar putea opri.
Te poti angaja oriunde exista un post liber pentru care indeplinesti cerintele, daca esti acceptata de angajator.

Care este problema de fapt?

Maria si Ilinca
La plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din cate stiu eu NU.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

daca angajatorul e de acord, nu vad nici o problema. e perfect legal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

acuma am citit mai bine ca e vorba de salarii compensatorii- stiu ca (atunci cand lucram la HR) am avut si eu un astfel de caz- era vorba de o pers care si-a luat salariile compens si dupa aceea vroia sa se angajeze- adica ceva de genul a plecat cu aproape 100 milioane si vroia din nou sa se angajeze- evident discriminare fata de ceilalti .
eu te-as sfatui sa te duci la fortele de munca(ei stiu f bine)
intre timp cauta(eventual o sa caut si eu) legea pe net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivisor spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Eu am cautat pe net, dar nu am gasit nimic de genul acesta. In lege se spune ca daca ai plecat prin concediere colectiva, firma te poate angaja iar in termen de 6 luni de zile daca considera ca au nevoie de tine. Eu intreb daca este legal sa te duci pe alt post si nu pe cel ce a fost restructurat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

in primul rand a fost restructurarea postului (cum ai scris initial) sau concediere colectiva. in aldoilea rand, exista post vacant? sau doar tu vrei s ate duci. daca a fost restructurare pe motive economice si s-ar creea din nou postul tau in termen de 1 an de la restructurare chiar sunt obligati sa te recheme pe tine. salariile compensatorii au fost date pt incetarea primului contract si nu au legatura cu reangajarea ta pe acelasi post sau pe altul.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

teoretic te poti intoarce pe un alt post in aceeasi unitate, dar platile compensatorii se poate sa le pierzi. important este in baza carui act normativ iei platile compensatorii. de obicei se specifica ccc ca acestea se pierd in cazul in care te reangajezi in societati cu capital de stat , sau societati de acelasi profil. asa ca da mai multe detalii...

Mergi la inceput