sedinta cu parintii - ce aspecte se discuta?
azi avem sedinta cu parintii de inceput de an; as vrea sa va rog sa-mi dati idei de aspecte pe care ar trebui sa le am in vedere, pentru ca sedinta asta este o ocazie de a ne exprima ca parinti si de a stabili impreuna niste lucruri pentru binele copiilor - pe care nu o avem in fiecare zi
fetita mea merge la o gradinita de stat - de care deocamdata sunt multumita, dar exista niste aspecte care mi-ar placea sa fie imbunatatite si pe care as vrea sa le mentionez la sedinta
asa ca ideile voastre sunt binevenite... va multumesc mult!
Raspunsuri
simsimona spune:
Sedintele le tin ca sa ceara bani...
La clasa copilului meu (clasa I) s-a tinut o sedinta inainte de inceperea scolii, la care invatatoarea ne-a cerut (in afara de banii pt. caietele speciale) bani pt. jaluzele verticale, casetofon nou, copiator (cel mai performant din magazine!!) cu imprimanta si scanner (instalate la calculatorul ei personal de acasa, ca la scoala nu erau conditii!!!), consumabile etc.
La o saptamana ne-a chemat din nou sa mai ceara bani ca nu i-au ajuns...
Simona
danis spune:
asa a fost si la noi: prea putin despre activitatile educative, imbunatatirea comunicarii educatori-parinti-copii... si mult mai mult despre ce trebuie cumparat ca dotari si ce putine sunt, cat de multe mai trebuie:
televizor, dvd player, mobilier modular, poate chiar si un dozator pentru apa... si cine stie, nici un aparat de aer conditionat nu ar strica...
nu m-ar deranja sa contribui la toate astea, atata cat ma tine buzunarul - dar scopul principal - ceea ce-i ramane copilului dupa gradinita - nu este "dotarea" asta ci activitatile - ceea ce il invata cei din jurul lui... sunt foarte dezamagita ca prea putin s-a vorbit despre activitatea educativa in sine
Ana68 spune:
Danis,in principiu sedintele cu parintii,de inceput de an,se tin pentru a cere banii pentru diverse:fondul scolii,gradinitei,cresei,etc;fondul clasei,rechizite si altele...Se discuta diferite aspecte organizatorice din clasa si grupa,puncte de vedere ale doamnelor educatoare,se alege comitetul de parinti....Tu ca parinte,la prima sedinta,nu prea ai ce discuta,cel mai bine asculti si de adaptezi din mersul sedintei la subiectele dezbatute.La viitoarele sedinte cu parintii iti poti spune opinia,daca ai ceva de spus,pentru ca vei observa in timp ceea ce iti convine sau nu.
Multa sanatate!
PS.Se pare ca eu am postat dupa sedinta...Na,pai acum te-ai lamurit...Asta e !
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
ankalaura spune:
La noi s-au discutat mai mult activitatile decat ce bani trebuie sa dam.
Ne-a dat tuturor o foaie cu abilitati pe care trebuie sa le capete copilul in anul respectiv de gradinita, si o foaie cu o propunere de meniu, pe care sa completam fiecare ce consideram ca ar mai trebui, sau ca ar trebui scos (nu a fost cazul de scos).
Cu o zi inainte ne daduse un chestionar destul de complex cu privire la familie si copil in special (de la cat a durat alaptatul pana la fricile pe care le are - sau nu - copilul).
Ne-a mai dat foaia cu rechizite (unde nu era suficient de clar, zic eu - nu erau peste tot specificate marcile, de ex) Ma rog, cu asta ne-am descurcat.
Ne-a povestit apoi cum se desfasoara o zi in gradinita, cu ora si etapa. Si cateva principii educative (fiind sist alternativ)
Ne-a mai povestit despre serbari (la noi - inv alternativ - sunt mai multe serbari decat la gradinitele traditionale), insa nu ne-a povestit despre vacante, asa ca eu te sfatuiesc sa intrebi de vacante, mai ales daca nu ai cu cine lasa copilul acasa in timpul asta.
Am apreciat ca la noi sunt chiar rugati parintii sa asiste la o zi de activitati, sau chiar la mai multe daca le face placere, asa ca, daca esti curioasa cum decurg lucrurile, ai putea intreba daca parintii pot asista (ca voluntar, de ex, sa ajute la aia sau ailalta)
Ne-a mai dat o foaie pe care sa mentionam fiecare ce activitati suplimentare vrem sa se faca in gradinita, dar ne-au propus ei doua, noi puteam fi sau nu de acord, sau puteam sugera altceva. De ex se va face dans sportiv, iar domnisoara care va tine lectiile a venit cu doi copii mai mari si ne-au facut o demonstratie in clasa. A fost foarte frumos.
La final ne-a spus si cat costa treburile astea, s-a propus si un comitet (de fapt s-au oferit cativa).
Si s-au mai oferit unii voluntari pentru diverse (o mamica face picturi pe pereti, alta un suport de panza pentru papucei care sa se agate si care are multe buzunare, fiecare cu cate un simbol, etc)
Asa s-a desfasurat la noi prima sedinta sedinta.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza