Intre timp, lucrurile mi-au fost explicate foarte clar si ...m-am linistit.
N-am observat daca e prin militari (gradinita),dar aveam anul trecut o colega care avea fata la o astfel de gradinita si ne-a spus ca se cer bani pentru acest al 3-lea cadru didactic.Stiu ca duceau cu randul bidoane de apa plata .
Eu sunt din Galati,asa cum puteti vedea.
Am avut baietelul cel mare timp de 4 ani la gradinita cu program prelungit step-by-step.In toti anii el a avut 2 educatoare si o ajutoare de educatoare care statea de regula numai dimineata.Cu ea faceau engleza....ma rog!!!
Aceasta ajutoare de educatoare lucra asa cum ziceti si voi"la negru".Ii dadeam din mana 75.000 /luna...mai apoi..100000/luna.Asta era cam acum 4 ani.
Intre timp....cel mare a mers la scoala.Acum e in clasa a 4a.
Insa..l-am dat si pe cel mic incepand cu anul acesta tot la step-by-step..la aceleasi educatoare..si evident nelipsita ajutoare de aducatoare..platita tot la negru cu 150.000 lei/luna.Din cate stiu eu...la Inspectorat se cunoaste situatia asta,dar se tolereaza.
In legatura cu fondul clasei s-a hotarat 1.000.000 lei pentru rechizitele pt tot anul acesta.Mie personal mi se pare cam mult...dar ma rog..daca nimeni nu a zis nimik....!!!
Imi pare rau ca nu am avut cum sa ajung la sedinta,dar eram plecata intr-o delegatie in germania.Sotul meu..statea acasa cu cei 2..facea lectii...asa ca noi nu ne-am prezentat..si am luat-o ca atare.
In plus de cele ce v-am zis...s-a "hotarat" achizitionarea unui copiator cu lase in valoare de 8 mil lei.asa ca mai trebuie sa dam inca 270.000 lei de fiecare.
Mi se pare jupuiala pe fata..dar ce sa facem??Doar sa incepem sa reclamam...eu zic ca pana la urma si educatoarele ar tb sa apeleze la bunul lor simt....sa nu mai pretinda atatea chestii.Anul trecut l-am avut pe cel mik la un camin unde am dat cam 300.000 ..plus rechizitele pe care le-am cumparat eu....Nu am ajuns la suma fabuloasa de anul asta.
cam asta e situatia in Galati