Mamici de ianuarie - februarie 2007 (24)
Raspunsuri - Pagina 26
ylilimic spune:
sraluca, nu poti intra pe messenger ? As fi vrut sa te intreb cate ceva, mai personal (oarecum). Sunt logata cu ylilimic
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic
24+ cu
CARTI de psihologia copilului
roandre spune:
Ca tot vorbeati de listuta cu bagajul pt spital v-o scriu si eu pe a mea de la prima nastere:
Bagajul mamei:
- Buletin de identitate
- Adeverinta de salariat in care se precizeaza plata CAS si contul in care s-a facut plata ( daca nu lucrati dvs a sotului )
- Analizele din toata perioada de sarcina
- trusa de anestezie epidurala
- Vata (2 pachete, in caz ca nu vi se da de la spital)
- Tampoane
- Hartie igienica
- Servetzele de nas
- Sosete (3 perechi)
- 1 Halat
- Papuci
- Prosop mic pt sani
- Prosop mare pt dus
- 5-6 perechi chiloti
- Camasi de noapte 2buc
- Sutien alaptat 2 buc
- indometacin supozitoare
- supozitoare cu glicerina
- agocalmin
- garmastan ( in cazul in care va face rani bebe)
- pompita de muls
- sapun si sapuniera
- sampon (mie nu mi-a folosit pt ca nu poti sa te speli pe cap la dus)
- lama rasa (BIC)
- pasta de dinti si periuta dinti
- cana de baut, tacamuri
- aparatoare sani (pt a nu pata sutienul)
- pieptan si clama de prins parul (daca e cazul)
- incarcator telefon
Pt bebe:
-Pampers
-Servetzele umede
-crema pt iritatii
-Baneocin pudra
-sapun/ sampon pt bebe
-cateva hainute si scutece de infasat din finet
- prosopel de sters la gurita
- prosopel de sters dupa baita
Va recomand sa folositi si camasile de noapte din spital pt ca se pateaza de sange mai mult ca sigur. Eu le foloseam ziua (cand stiam ca am vizitatori) pe ale mele si in rest pe cele din spital, mai ales noaptea. Camasa de noapte mi s-a parut mai practica mai ales cand mergeam sa mi se faca toaleta si doar ridicam camasa in sus si nu defilam in fundul gol pe acolo.
Hainute pt bebelina am cumparat doar vreo 2 costumase, 2-3 caciulite si scutecele (clar si pampers) inainte sa nasc cu 4 zile ca sa le pot spala. Restul hainutelor le-au cumparat mama si sotul meu in timp ce eram in spital si apoi sotul dupa ce ne-am intors din maternitate. Din superstitie nu am vrut sa luam inainte sa nasc dar ne plimbasem prin magazine si stiam cam unde sa-l trimit sa-mi cumpere ce imi trebuie.
De spalat hainutele bebelinei, eu le spalam cu Ariel pt ca am cumparat si detergent pt bb dar mi se parea ca nu se topeste bine si mai ramane pe hainute bobite de dero. Dc bb nu face alergie nu are rost sa va complicati sa luati detergent special pt bebei.
Cu cotizatia pt doctor la nastere...fiecare face cum vrea dar de cand ma stiu la nastere normala se da (si mi se pare rezonabil tariful) 100 euro sau 4 mil, anestezistului pt anestezie epidurala 1 mil si restul sunt maruntisuri.
Banii i-a impartit sotul dar dupa ce am nascut caci nu a apucat inainte si totul a fost bine...deci atentia dr si a personalului nu a tinut cont de banii pe care urma sa-i dea sotul.
Cu bagajul la nastere...eu l-am avut pe tot intr-o geanta mare pe care mi-a adus-o infirmiera in sala de travaliu si apoi in salon. Banii i-am lasat la sot sa mi-i dea dupa ce nasc. Cum sotul venea in fiecare zi la spital nu tineam mai mult de maxim 500000 lei la mine schimbati in hartii de 10, 50, 100000 lei (dc era sa ma fure cineva, nu era mare paguba).
Telefonul il tii de gat si ai scapat si de stresul asta.
Gata, ca am scris ditamai pomelnicul...nu scriu, nu scriu dar si cand scriu nu ma mai opresc.
Pupici!
nadiutapm spune:
mai fetelor se vede rau ca nu ma pricep de unde oi fi dat eu vre-un click de a aparut lista cu gravidute acum,
oricum va rog sa nu aruncati cu rosii in mine pt ca am mancat atata spatiu intr-o pagina.

cred ca de la
mi se trage sa uit orice de la mana pana la gura deci nu prea am cum sa invat ceva in perioada asta ca sunt uituca si zapacita rau, numai boacane fac
scuzeee

pupici
nadiutapm 21+
ylilimic spune:
roandre, chiar ma gandeam ca esti una dintre veterane si vei veni cu sugestii. Daca ai putea sa le pui si tu in semnatura ar fi grozav, caci capitolul asta se va incheia si subiectul va mai fi cerut si in saptamanile care urmeaza.
La semnatura mea puteti gasi informatii utile vis-a-vis de liste, poate nu asa de complexe, caci m-am gandit ca unele lucruri cum ar fi pasta de dinti, periuta, etc. sunt de la sine inteles. La faza cu banii si eu am actualizat cerintele la 150 euro pt nastere normala, insa fara epidurala, caci data trecuta nu am cerut.
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic
24+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamcici
Liuda spune:
buna dimineata la fete !!!
Ce faceti?
o cafea ceva....?
vad ca merge tot mai rau forumul
sa mai discutam pe messenger sau icq cine are.
sa va zic ceva - am constatat ca de 4 saptamani ma mentin la aceiasi greutate. scuip sa nu deochii dar e bine ca la cum luam eu proportii chiar ma bucur ca m-am oprit la alea 8kg in plus de acum 4 saptamani !!!
Fetelor o zi buna pentru toti!!!
Daconst iti promit solemn ca fac poza cu patutul dar mai ai rabdare ca nu prea am ajuns eu pe acasa ultima vreme !! adica ajung dar seara la 8 la 9 cand nu mai am chef de nimic.
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 24 sapt + 6 zile
Catalina spune:
Roandre, super lista si idei. Multumim mult! Macar de mi-as aduce aminte toate alea. O chestie, ma gandeam la internarile mele de la giulesti, cand am avut diverse interventii plecam cu telef si banii si restul le lasam in salon, nu am avut niciodata probleme. Bine, acuma ca voi naste in alta parte (municipal) cine stie? A fost cineva pe acolo? Experiente?
Gio, in infectie pe langa augmentinul de rigoare mi-a dat si uricol, 3 pliculete pe zi. Cica e antiseptic si nu se mai contracta vezica.
Are dreptate Lili, daca ai putea sa pui in semnatura Roandre lista, adica tot mesajul, ar fi super. Tu la ce spital ai nascut?
Pupici,
Cata 27+
Liuda spune:
nu mai merge forumul sau nu mai este nimeni pe aici
Va pupic pe buric.
A.Alina spune:
Liuda,
Sunt si eu pe forum. D-abia am reusit sa termin de citit ce ati scris voi in ultima saptamana.
Alina
Daconst spune:
Ziua buna,burtici...am intrat sa testez forumul,sa vad daca si azi face figuri.![]()
Am mai facut o tura de cumparaturi si am pus pozele la semnatura.Asa mi-s de dragi hainutele ca deja ma topesc dupa bb-le meu.
Marce,ai rabdare ca si eu l-am simtit abia la 20 de saptamani pe bb si acum ma rog de el sa se mai linisteasca.
Roandre,super listuta si as mai avea de adaugat,din auzite manusile pt bb.Cica obisnuiesc sa se zgarie singuri cind sunt micuti si se cere la maternitate sa le puna manusile.
Apoi as mai specifica ca banii si aparatul foto sa-i aduca doar sotul...adica stiti si voi cum se mai fura prin spitale.
Hainute bb
Dana 26+ 
Liuda spune:
A. Alina in sfarsit vad si eu o miscare pe forum... deci mai merge!!!
Va pupic pe buric.