Mamici de noiembrie - decembrie 2006(44)
Raspunsuri - Pagina 10
chinico spune:
Buna seara burtikoase
Cand vad ca unora dintre fete le sufla DPN-ul in ceafa...ma apuca spaimele. Nu mari, da' tot imi pun in miscare ultimul neuron ramas teafar.Of of si iara of...
Kokorina esti frumosa blonda cum erai frumoasa si bruneta. Colorul pletei e o chestie atat de relativa...Cine stie, poate dupa ce iti tii in brate bebeii te vopsesti roscata, asa, ca-ti vine..
Asizule unde ai ascuns alea 20 de kg???
Fatima bine ai revenit, cred ca toate am intrebat pe rand de tine, important e sa gandesti in continuare pozitiv. Sanatate multa mamei tale.
Ktrinel numara pitici
..ba ai ei, ba ai altora.
Cate liste poti gasii pe net, ba pentru spital, ba pentru dupa spital, ba pentru cursul care te pregateste pentru spital..vai si vai. Fiecare are propriul cap sa decida daca e nevoie cu adevarat de toate chestiile insirate acolo. Sunt convinsa ca acasa mergi la nascut cu gemantanul dupa tine. Nu pot sa-mi dau cu parerea, nu am nascut nici acolo si nici aici pana acu. Repet, fiecare cu propriul cap.
Eu nu am nimic pregatit. Nici macar pentru acasa, daramite pentru spital. A mea copchila poseda in acest moment: paturica, prosop si una pereche manusi roz (maaari nevoie mare, dar tare erau ele dragute si nu m-am putut abtine). Punct.
Las' ca ma duc eu vineri la moasa si-mi pove ea ce si cum. Cred insa ca in afara de diverse efecte personale din seria insirata de Ktrinel nu am nimic de luat cu mine. Pe mine..si fata...
A, cat despre marimea buzunarelor..iar fiecare cu nenea creierul..si aici, daca vrei, poti sa dai peste mia de € pentru un patuz de bebe. Daca consideri ca e necesar, poti cumpara carucior cu 900 €..si bluzite cu 70..lista poate continua la nesfarsit..Pentru cei carora le este important ca pe eticheta sa scrie x sau y, pretul nu e imens. Nu e treaba mea sa judec,ma distrez insa cand aud discutii de genul "Frusina i-a luat lu' al ei o pereche de pantalonasi frumosi foc..numa' 120..TREBUIE sa iau si eu.."
Si ca sa revin la chestii serioase... am vazut aragazul. Am cautat in poza si omuletii verzi care stiu sa decoleze cu el..nu i-am gasit, asa ca nu pot decat sa iti urez tie viata lunga si plina de bucurii alaturi de el. Cand il inveti sa vorbeasca?![]()
Felicitari pentru Ana, Ktrinel. Cica fetele nu cresc in burtok asa mari ca baietii..altfel cum as putea sa te/ma incurajez..
Chiar. O sa ii spuneti Ana sau Julia?
Tema zilei: port chiloti de bumbac sub burta. Burta mea plina de copchila e rotunda ca o minge. Nici chilotii lui bunica nu ar putea-o acoperi. Tanga nu mai suport din prin luna a 2-a.
Am logoree. Ma retrag.
27+
fatima spune:
Multumesc fetelor pentru re-primirea calduroasa si pentru incurajari..

..sunteti f.f.f. dragute..
si eu am terminat azi cumparaturile pt. bagajul de spital...de fapt, mai am un singur lucru de cumparat: sutienul pentru alaptat. in rest, am luat tot (ma rog, tot din ceea ce am considerat eu necesar)..inclusiv medicamente, ceaiuri, unguente, tincturi, chiloti (eu nu prea as recomanda chiloteii de unica folosinta, sunt dintr-un material cam nesuferit, sintetic, care nu prea permite pielii sa respire si deci sa se vindece mai repede..mai ales pentru epizotomie).. am luat si Galactogil si Garmastan (cam greu de gasit in ploiesti)..si constat cu stupoare ca imi mai trebuie cel putin inca o geanta la fel de mare. numai pachetele de vata, halatul (mai grosut) si 2 prosoape ocupa mai mult de jumatate. plus pompita de san (pe care as vrea sa o iau in cutia ei, sterilizata) si pampersii si..gata, e aproape plina..ce fac cu restul
..
pt. bebe o sa iau decat 2-3 body, 2-3 salopetele intregi, 2-3 caciulite, costumasul gros de plecat acasa, servetele umede, pampers si bepanthen sau alta crema pt. fundulet (eu am mai cumparat si ung cu galbenele si ung. cu ulei de catina speciale pt. copii de la TIS Farmaceutic, de care am auzit ca sunt f.f. bune).citisem pe undeva sa luam si baneocin pudra cu noi, nu stiu pt. ce, dar pe prospect scrie ca e contraindicat pana la 2 ani?! alte cosmetice mi-a spus o mamica proaspata ca nu sunt necesare, ca le fac ei toaleta cu ce au..nici prosopel sau paturica..
maine am program de spalat lucrusoare bebe..poimaine imi aduce tamplarul si dulapiorul ei si trebuie sa am ce aranja..si eu o sa le spal pt. inceput -macar primele 2 luni- cu un detergent special antialergic, apoi mai vedem..mai avem patutul dupa cum v-am spus, si gata, ma pun pe asteptat..
va pupic si spor la cumparaturi.
fatima
34+ si
eva ioana
doradora spune:
o fi vreo problema ca merg la urmatorul control in saptamana 31 si nu in sapt 32? mie mi-a spus ultima data sa vin peste 8 saptamani, si la data respectiva voi avea 31 s si 4z. sau ma ingrijorez prea tare?
chris
30+
alexandra
chinico spune:
Almo si eu m-am tot revoltat pe aici ca a mea ginecoloaga e in mare viteza tot timpul si ca pana acum nici un control nu a fost atat de detaliat cat al unei dintre fetele din Ro.
Am ajuns insa la concluzia ca stie ea mai bine decat mine ce are de facut. Si daca spune ca totul e ok, asa e.
Aici sunt 3 eco acoperite de casa de asigurari, restul, daca le vrei, le platesti din buzunarul propriu..iar am ajuns la buzunar..
28+ 
doradora spune:
fatima ai zis un lucru mare. scapasem din vedere sutienul de alaptat, am zis ca il iau mai pe la sf lui noiembrie, nu are rost sa il cumpar acum, ca se pot intampla inca multe cu sanii in perioada asta. dar l-am uitat intre timp. mai am de luat caruciorul, cadita, sutienul si bephanten.
chris
30+
alexandra
doradora spune:
sunt bune produsele de la TIS. asta vara, la mare, ma dureau sanii f tare de la frecarea materialului de piele in combinatie cu sarea si eventual nisip. m-am interesat ce creme ar fi bune pt eritemul fesier, ca stiam ca merg si pt sani, si apoi am cautat una care sa mearga si inainte de nastere. parca garmastanul, sau bephantenul?, se recomanda dupa. intr-un final am luat cremita de la ei si m-am uns, si am fost cea mai fericita.
chris
30+
alexandra
fatima spune:
Chris, garmastanul cica-ar fi bun inca din luna a 8-a, chiar recomandat pentru pregatirea sanilor..
kokorina spune:
ALMO,eu zic sa stai linistita din cauza durerilor.si iti dau exemplu concret:EU.pe mine ma doare partea inghinala de pe la 6 luni,oasele bazinului nu mai spun.....da stau asezata chiar si 5 minute....iar apoi trebuie sa ma ridic....e chin.poate ca nu burta mi-e asa de grea s-o port cum imi e greu din cauza durerilor despre care tu vorbesti.am spus la doctor si mi-a spus ca unele au durerile astea,altele nu.eu le am asa de devreme pt ca am 2 ursi.....imagineaza-ti ce-i de mine,si n-am nascut si nici nu am sa nasc pana la 38 de saptamani cand imi e programata cezariana.si nici tu nu ai sa nasti decat la termen...mai ai.si sa-ti mai spun ceva.....tu stii vorba aia din popor care spune ca:femeioa gravida se lateste.de fapt asta e,oasele se desfac pur si simplu.am citit undeva ca si oasele din barba se desfac pe timpul sarcinii....sant tot felul de transformari ....normale.draga mea,priveste inainte cu mandrie!
CHINICO,esti tare!imi place si chiar m-am amuzat putin....de tot ce-ai scris....te pup nemtoaico
.in ce oras locuiesti in germania?
CLEOMONI,dar nu ma supar ca m-ai intrebat de par....m-ai atins doar la o coarda sensibila....cum sa nu fie sensibila,cand toata copilaria mea mama mea m-a purtat tot timpul tunsa scurt....unde mai pui ca ma tundea chiar ea......nu-mi venea rau...dar eu nu voiam ASA SCURT....sora mea intotdeauna a avut un par lung,des,blond(in copilarie sora mea semana perfect cu fetita aceea din abecedar de la lectia "VARA").....eu am avut si paduchi,dar nu stiu de unde-i luam ca mereu ii aveam inainte de a incepe scoala.....si bineinteles ca punea mama mana pe lamele de ras ale lui tata si-mi tundea mie parul........dar nu stii cum aratam....ca un baiat.ei,dupa ce am trecut de varsta copilariei si am intrat in lumea adolescentilor,am zis,gata!.....primul lucru....parul lung.acu' iar il am scurt.....ma fac eu iar faina....
31 + cu
si 
kokorina spune:
CLEOMONI,am uitat sa trec orasul unde locuiesc,tu,aici vii sigur la ski.orasul in care stau se numeste INNSBRUCK,oras de munte,turistic in orice anotimp,e plin orasul de turisti mereu.iarna este un vis aici,muntii te inconjoara peste tot si plini de zapada.eu inainte de a veni aici si a vedea cu ochii mei frumusetile astea toate.....ce vedeam pe la televizor spuneam ca....nu-i chiar asa....pai,daca si cand ai sa revii ne si vedem nu?
31 + cu
si 
doradora spune:
pai da, dar se intampla in iulie toata povestea cu marea, deci nu ma ajuta cu nimic
quote:
Originally posted by fatima
Chris, garmastanul cica-ar fi bun inca din luna a 8-a, chiar recomandat pentru pregatirea sanilor..
chris
30+
alexandra