Viata in Germania (38)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by sfarsitoarea

Adi69, http://www.conrad.de/script/gatroback_40959_home.sap
Asta este ce am gasit la googalit. Cred ca cel de sus stanga e storcatorul de care vorbesti. Asa poti compara si pretul.
Edit, ala din poza este un fel de "maruntitor".

Multa sanatate

Multumesc pt raspuns,problema e ca n-am vazut nici macar maruntitorul, de fiecare data cand il deschid se schimba pozele..si mu ma pricep deloc la germana sa ma apuc sa caut eu.Cum s-ar spune storcator in germana?

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Adi69, sau Adriana, eu am storcatorul de care zici tu Gastroback de aproape 2 ani de zile si sotul meu isi face zilnic suc de morcovi, deci nu am avut probleme cu el, parerea mea este ca e bun si chiar sanatos sa bei suc de fructe. Zic ca merita sa-l cumperi, chiar daca nu e tocmai ieftin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by adi69

[Cum s-ar spune storcator in germana?
Adriana

Entsafter

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Ckclaudia21 - tu spui : cine caseaza euroi de la stat !!!! Dar nu toti traiesc pe spinarea statului !!!! Sunt destui care se descurca si fara ajutorul statului, si tot atat de multi care sunt nascuti aici deci nemti si se complac in a sta fara lucru.Deci ce crezi ca din 5 milioane de oameni fara lucru sunt toti straini???
Nu sunt impotriva testelor de limba la copii si la scoli, sau la cei care stau acasa si nu fac nimic, dar consider ca viza de sedere in tara nu are nimic de a face cu limba.Daca as fi milionara, as putea sa stau in Monaco sau Paris fara sa stiu franceza, e destul sa imi cumpar acolo o vila ! Ei vedeti e altceva cand ai bani, ai si toate usile deschise, nu????
Cristina, sunt de acord cu tine, dar la Auslaenderamt se fac restrictii in ce priveste aceasta poveste cu limba, si asta tocmai ca sunt prea multi turci sau alte natii, cum am cunoscut si eu o vietnameza care habar n-avea sa lege 2 cuvinte, dar seful a angajat-o unde lucram eu, poate ca inca mai lucreaza si acum, nu stiu, dar eu care imi deschideam gura pentru orice nu imi convenea am zburat pana la urma afara, pentru ca parase cineva la sef ca ramasem insarcinata. Si uite asa..... ce se intampla si apoi cine suporta consecintele, chiar de aceea sunt date aceste legi .... ca nimeni nu mai vrea sa invete, sau ca multi nu au constiinata sa invete. Dar bine ca la gradinita au inceput de la 5-6 ani in ultimul an de gradinita sa faca germana cu copii. Si eu a trebuit sa fac limba germana 6 luni dar pe atunci eram la inceput si nu aveam servici, iar cand mi-am luat cetatenia trebuia sa stiu si politica, cel putin mi-a pus intrebari care le-am stiut, altfel ma pica, sau ma punea sa invat politica ca sa imi obtin cetatenia germana. Acum nu stiu ce conditii se pun pentru a o obtine dar ar trebui sa le conditioneze prin a stii limba germana obligatoriu, altfel consider ca nici nu meriti o astfel de cetatenie fara sa cunosti limba tarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by adi69

quote:
Originally posted by sfarsitoarea

Adi69, http://www.conrad.de/script/gatroback_40959_home.sap
Asta este ce am gasit la googalit. Cred ca cel de sus stanga e storcatorul de care vorbesti. Asa poti compara si pretul.
Edit, ala din poza este un fel de "maruntitor".

Multa sanatate

Multumesc pt raspuns,problema e ca n-am vazut nici macar maruntitorul, de fiecare data cand il deschid se schimba pozele..si mu ma pricep deloc la germana sa ma apuc sa caut eu.Cum s-ar spune storcator in germana?

Adriana si-atat...

www.elektrorado.de/xtcommerce/product_info.php/products_id/487/XTCsid/443d3a32cca9a473787e73eea5ba8c9b" target="_blank">Asta o fi?

Sunt si comentarii la produsul respectiv (cel din link) si toate-s laudative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Maraki, asa ceva cauti? : http://www.baby-walz.com/neu/SyEngine.php?Act=50070&Do=50074&_SSL=0&pArtikel=231044&pPosition=1

Io una n-am vazut turc sa stea "pe banii statului" si stiu de la diferite prietene turcoaice ca nu se face nimic ptr. integrarea lor.
In schimb Ingolstadt-ul e plin de "nemti" din Rusia, care stau bine mersi pe spinarea statului, programe de integrare en-gros si ei n-au chef de munca si invatat germana ... chiar e aici un cartier, unde se vorbeste ruseste, nu germana. Dar lor le dau cu placere si doresc sa-i integreze, ca cica sunt "nemti" de-ai lor ...
Chestia ca in Germania nu-s oamenii egali (si nu ma gandesc la cei cu situatii financiare bune ... daca ai bani buni e peste tot bine) gasesc eu foarte trist ... traurig aber wahr!
Yasmine, o

O saptamana buna!

Irinusha & Cris (03.05.04)

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

quote:
Originally posted by samadhi

Ckclaudia21 - tu spui : cine caseaza euroi de la stat !!!! Dar nu toti traiesc pe spinarea statului !!!! Sunt destui care se descurca si fara ajutorul statului, si tot atat de multi care sunt nascuti aici deci nemti si se complac in a sta fara lucru.Deci ce crezi ca din 5 milioane de oameni fara lucru sunt toti straini???
Nu sunt impotriva testelor de limba la copii si la scoli, sau la cei care stau acasa si nu fac nimic, dar consider ca viza de sedere in tara nu are nimic de a face cu limba.Daca as fi milionara, as putea sa stau in Monaco sau Paris fara sa stiu franceza, e destul sa imi cumpar acolo o vila ! Ei vedeti e altceva cand ai bani, ai si toate usile deschise, nu????
Cristina, sunt de acord cu tine, dar la Auslaenderamt se fac restrictii in ce priveste aceasta poveste cu limba, si asta tocmai ca sunt prea multi turci sau alte natii, cum am cunoscut si eu o vietnameza care habar n-avea sa lege 2 cuvinte, dar seful a angajat-o unde lucram eu, poate ca inca mai lucreaza si acum, nu stiu, dar eu care imi deschideam gura pentru orice nu imi convenea am zburat pana la urma afara, pentru ca parase cineva la sef ca ramasem insarcinata. Si uite asa..... ce se intampla si apoi cine suporta consecintele, chiar de aceea sunt date aceste legi .... ca nimeni nu mai vrea sa invete, sau ca multi nu au constiinata sa invete. Dar bine ca la gradinita au inceput de la 5-6 ani in ultimul an de gradinita sa faca germana cu copii. Si eu a trebuit sa fac limba germana 6 luni dar pe atunci eram la inceput si nu aveam servici, iar cand mi-am luat cetatenia trebuia sa stiu si politica, cel putin mi-a pus intrebari care le-am stiut, altfel ma pica, sau ma punea sa invat politica ca sa imi obtin cetatenia germana. Acum nu stiu ce conditii se pun pentru a o obtine dar ar trebui sa le conditioneze prin a stii limba germana obligatoriu, altfel consider ca nici nu meriti o astfel de cetatenie fara sa cunosti limba tarii.

samadhi, daca stai in Germania e si normal sa stii germana, egal daca primesti Sozialhilfe, Arbeitslosengeld sau Lohn, tara se numeste Germania, limba vorbita e germana, punct.
Cine nu poate sa se integreze sa-si caute alta tara unde sunt alte legi. Pana la urma e interesul tau sa stii si nu al tarii, ca se uita cu alti ochi la tine daca poti scoate o vorba in germana si nu te uiti ca boul la poarta noua!
Banuiesc ca tu daca ai staatsangehörigkeit stii bine gemana si si sotul tau o sa invete, si statul nu cere sa inveti in 2 zile, si nici n-o sa-l trimita acasa daca nu stie bine. E cerut sa stii la nivel minim, si mi se pare corect.
Chestia cu cetatenia , ca trebuia sa stii si politica e normal, si in romania ai invatat multe lucruri fara rost, si daca ar fi invers cum crezi ca ar fi?(un cetatean german in romania!!!!)

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput

Claudia, se pare ca in Romania sunt mult mai multe lucruri in dezvoltare, decat in Germania, si de ce intalnesc tot mai multi romani care isi fac acolo case cu gandul ca sa se reintoarca ??? Asta pentru ca nu e chiar asa de roz aici, si de ce chiar si nemtii au inceput sa plece prin alte parti, oare sa fie de bine??? Nu stiu cum e in Romania pentru straini de acolo, dar nu cred ca investitorii straini din Romania care habar nu au de romana si tot cu engleza supravietuiesc, cu siguranta nu sunt dati afara de statul roman, in primul rand au anumite prioritati, fata de cei care sunt de rand. Clasele sociale se simt peste tot, chiar daca nu sunt scrise. Cand ai bani cu gramada iti merge bine, cand nu lucrezi aici iti da statul, si iar e bine, doar cel de clasa mijlocie care munceste constincios si plateste impozit, este pus la socoteala. Nu cred ca ii convine cuiva de aici sa plateasca din salariul lui unuia care nu are de lucru in plus i se mai dau si alte prioritati cum ar fi invatatul limbii pe gratis. Si acest gratis, inseamna bani luati din salariile multora! In Germania nu va suparati dar si aerul pe care il inspiram costa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

quote:
Originally posted by samadhi

Claudia, se pare ca in Romania sunt mult mai multe lucruri in dezvoltare, decat in Germania, si de ce intalnesc tot mai multi romani care isi fac acolo case cu gandul ca sa se reintoarca ??? Asta pentru ca nu e chiar asa de roz aici, si de ce chiar si nemtii au inceput sa plece prin alte parti, oare sa fie de bine??? Nu stiu cum e in Romania pentru straini de acolo, dar nu cred ca investitorii straini din Romania care habar nu au de romana si tot cu engleza supravietuiesc, cu siguranta nu sunt dati afara de statul roman, in primul rand au anumite prioritati, fata de cei care sunt de rand. Clasele sociale se simt peste tot, chiar daca nu sunt scrise. Cand ai bani cu gramada iti merge bine, cand nu lucrezi aici iti da statul, si iar e bine, doar cel de clasa mijlocie care munceste constincios si plateste impozit, este pus la socoteala. Nu cred ca ii convine cuiva de aici sa plateasca din salariul lui unuia care nu are de lucru in plus i se mai dau si alte prioritati cum ar fi invatatul limbii pe gratis. Si acest gratis, inseamna bani luati din salariile multora! In Germania nu va suparati dar si aerul pe care il inspiram costa !

Samadhi, daca e asa frumos in Romania cum zici tu de ce nu ne intoarcem toti ? raspuns: pt ca aici macar iti permiti sa cumperi banane, ciocolati, asa iaurt si asa carne de grill etc., ceea ce in ro nu cred ca poti sa faci .
Eu sunt un om din clasa mijlocie si sincer sunt sehr sehr zufrieden, si daca si aerul costa, macar imi permit sa-l cumpar . Si pana copii nostrii stie ce-i aia Mcdonalds si Disneyland ar trebui sa fim foarte multumite.
Si de ce ne plangem atat ca asta costa si aia costa ca pana la urma aici traim bine si civilizati.
chestia cu milionari si investitori e alta treaba.

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput

Claudia, daca ai castiga cateva milioane nu cred ca ai mai vorbi asa !!! Cred ca fiecare are dreptul la o viata mai buna, nu doar cei de aici, dar si cei din lumea a treia, fie de oriunde din lume.... ar trebui sa existe legi egale pentru toti. Si de unde crezi tu ca romanii o duc asa de rau ??? In Romania se cumpara zilnic cate o masina noua !!! Si crede-ma ca ce masini am vazut in Bucuresti aici putini isi permit. Asa ca realitatea e o mare iluzie. In plus in Romania fiecare face cate ceva ca sa castige bani, pentru ca se stie ca daca nu faci nimic nu ai nimic. Nu cred ca romanii sunt asa de lenesi, nici in Romania si nici in Germania, ca nemtii de aici.

Mergi la inceput