Viata in Germania (38)
Raspunsuri - Pagina 28
cklaudia21 spune:
quote:
Originally posted by samadhi
Alina, te inteleg, dar cred ca fiecare are bunul simt sa invete cum poate si nu sa fie obligat de lege. Inveti oricum traind aici, dar sunt impotriva cursurilor obligatorii pentru toti, asta nu mai e democratie ci comunism. Si la ce am venit sa traim in Germania , nu pentru o viata mai buna??? Sau retrogradam iar spre ceea ce o data am trait ??? Unde e libertatea de a alege ??? A obliga nu inseamna decat a constrange !!! Asta e parerea mea.
Samadhi,
legea nu e facuta numai pt romani, este facuta pt Ausländeri , de ex turcii, vin in Germania sa aiba o viata mai buna si au numai prieteni turci si fac cumparaturi numai in magazine turcesti etc. si nu VOR sa invete limba germana si daca ii intrebi ceva nu poata sa zica o boaba in germana , asa ca parerea mea , cine hotareste sa traiasca in Germania si caseaza euroi de la stat , macar sa poata sa zica Hallo, wie gehts dir, cine nu poate, sa mearga acasa sau in alte tari unde nu sunt astfel de legi, nimeni nu i-a obligat sa vina aici.
Nu vreau sa supar pe nimeni , asta e parerea mea.
http://community.webshots.com/user/cklaudia21
Carmi spune:
Cand s-a dat legea asta eu eram inca la scoala, la VHS. Profesoara ne-a spus atunci ca intr-adevar, mai ales turcii sunt luati in vizor, si mi se pare corect. Aveam un coleg de 52 de ani, care traia de 30 (!!!) de ani in Germania si care a lucrat mai mereu...nu stia sa faca o fraza pana la capat. Si mie mi se pare absolut normal sa te intereseze sa intelegi/vorbesti limba tarii in care traiesti, inainte de toate chestia asta iti ofera un pic de confort psihic, nu? Dar nu sunt de acord sa te oblige sa faci asta. Turcul ala de 52 de ani poate sa faca o mie de Integrationskurs-uri, tot degeaba.
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
tinatache spune:
samadhi, nu cred ca se refera la cei care muncesc din greu, isi mai intretin si familia dintr-un salariu, ci la turmele de turci care traiesc din banii statului ani de zile. Merg copiii la scoala si nu stiu boaba de germana, vb in turca si la gradi si peste tot. Si uite asa ajung nemtii sau altii care nu au chef sa-si auda odraslele vb in turca, sa faca tot felul de misculatii ca sa evite o scoala sau alta.
Pe sotul tau nu-l va trimite nicaieri, sunt multi straini in pozitii bune aici care nu vb germana, muncesc in engleza la fel ca si el.
Eu una m-as bucura ca bage testul de germana la intrarea in cls.I, si cine nu stie sa faca intai un an pregatitor.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
sfarsitoarea spune:
Tinatache, pai chiar se da test de germana la intrarea in clasa I si copii care nu stiu li se recomnada sa faca un curs pregatitor la scoala. Dar ce te faci ca cei care nu vor sa invete nu dau pe la curs sau parintii nu sunt de acord cu asta. Si ei tot trebuie sa inceapa scoala pentru ca sunt "muss kinder". Si asa ajung unii parintii sa inceapa sa se zbata sa ii inscrie la alte scoli (cum e cazul nostru).
adi69 spune:
Salutare!
Ma scuzati ca va inoportunez,insa am o rugaminte la voi.M-am hotarat sa achizitionez un storcator de legume-fructe marca Gatroback si cica ar proveni din Germania..Cunoasteti firma aceasta? Imi puteti spune ceva despre ea?
Adriana si-atat...
sfarsitoarea spune:
Adi69, http://www.conrad.de/script/gatroback_40959_home.sap
Asta este ce am gasit la googalit. Cred ca cel de sus stanga e storcatorul de care vorbesti. Asa poti compara si pretul.
Edit, ala din poza este un fel de "maruntitor".
Multa sanatate
Yasmine spune:
quote:
Originally posted by tinatache
samadhi, nu cred ca se refera la cei care muncesc din greu, isi mai intretin si familia dintr-un salariu, ci la turmele de turci care traiesc din banii statului ani de zile. Merg copiii la scoala si nu stiu boaba de germana, vb in turca si la gradi si peste tot. Si uite asa ajung nemtii sau altii care nu au chef sa-si auda odraslele vb in turca, sa faca tot felul de misculatii ca sa evite o scoala sau alta.
Pe sotul tau nu-l va trimite nicaieri, sunt multi straini in pozitii bune aici care nu vb germana, muncesc in engleza la fel ca si el.
Eu una m-as bucura ca bage testul de germana la intrarea in cls.I, si cine nu stie sa faca intai un an pregatitor.
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
Aici iti dau dreptate, Cristina, si eu as fi pentru un test, si au de gand sa si faca asta.
Problema e, ca nemtilor le-a convenit imediat dupa razboi sa vina forta de munca in Germania, turci, greci, italieni, etc. dar nu au facut nimic pt. a-i integra. I-au lasat in ghetourile lor, sa vorbeasca limba materna in continuare, fara sa le pese, ca daca nu au o baza a limbii tarii in care traiesc, nu au cum sa faca progrese pe plan profesional.
Acum, cind in ghetouri creste criminalitatea, si isi dau seama, ca au facut un rahat in ultimii 50 de ani, incearca sa repare, dar tot cu jumate de gura. Asa vad eu situatia, poate gresesc.
Eu am pacienti turci, care vin la stomatolog cu copiii, pt. ca sa le traduca, dar am si o asistenta eleva turcoaica, care e foarte bine integrata, cu toate ca mama ei poarta batic.
Il ador pe Kaya Yanar, pt. poantele lui. Dar din pacate cei integrati si cu viitor aici sunt mai putini decit ceilalti.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/
maraki spune:
Alina ce stiu sigur este de masuta care am luat-o eu si mai era o masinuta fara pedale, se urca bebe pe ea si merge, care la Kaufhof m-a costat 55 € si aici la Toys era 25 € Le vezi la mine in drop la maraki1. Mai aveau reduceri dar nu stiu exact ce
Fetelor am o intrebare la voi, exista in Germania casti speciale pt. bebei pt. spalat pe cap? Sant doar borurile foarte mari, din plastic, sus este liber capul ca sa poata fi spalat iar apa curge fara sa-i intre in ochi, cum este cu umbrela
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki
Carmi spune:
[quote]Originally posted by maraki
Fetelor am o intrebare la voi, exista in Germania casti speciale pt. bebei pt. spalat pe cap? Sant doar borurile foarte mari, din plastic, sus este liber capul ca sa poata fi spalat iar apa curge fara sa-i intre in ochi, cum este cu umbrela
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
Eu aici n-am vazut, da am vazut ca au la ´Buburuza´, era si un subiect despre asta.
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
tinatache spune:
yasmine, asta cam asa-i., ai mare dreptate...
maraki, erau la Baby Walz, cred. Am vazut undeva sigur dar nu stiu sigur unde :(
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius