are dreptul la CIC?

are dreptul la CIC? | Autor: apisica

Link direct la acest mesaj

Buna,

Sotul meu are contract de munca pe firma noastra, cu norma partiala de lucru de 2 ore, incepand din data de 27.07.2005.
Eu am nascut in iulie 2006. Eu nu-mi pot lua concediu CIC din motive ce tin de postul pe care il ocup in firma in care lucrez (alta decat a noastra).
Dat fiind ca este angajat cu norma partiala de 2 ore, are sotul meu dreptul la CIC? Stagiul teoretic de cotizare - min. 10 luni pana la nastere este indeplinit, insa nu conteaza si fractia de norma de lucru?
Si inca o intrebare: pt tatici, ce perioada de cotizare se ia in calcul , pana la nastere sau pana la depunerea cererii de CIC (dat fiind ca ei nu beneficiaza de concediu de lauzie, deci cotizeaza in continuare)?

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca acestea sunt datele e OK. Norma partiala nu mai este un considerent pt CIC. Perioada de referinta este pana la data nasterii copilului.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

Multam fain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciumpi spune:

Beneficiaza in conditiile in care nu are alte venituri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by ciumpi

Beneficiaza in conditiile in care nu are alte venituri.

... obtinute din prestarea unei munci!

Daca obtine venituri din chirii, de ex, poate primi si CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

deci nici dividendele nu intra la venituri care anuleaza CIC, pentru ca nu sunt venituri salariale, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Asa e; dividendele recompenseaza investia de capital profitabila. Poti obtine dividende din niste actiuni la o firma la care nu ai alta calitate decat cea de investitor. Nu e munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciumpi spune:

scuze,am uitat sa adaug venituri "profesionale";adica din salarii,venituri din activitati independente sau agricole

Mergi la inceput