Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (85)
Raspunsuri - Pagina 11
silvia_d spune:
madau,off,scumpa,stiu prin ce treci,ca si Stefanel a avut mucisori la 3 luni,parca...si ce se uita,doamneee!
pe noi ne-au ajutat urmatoarele,fii antena:
-karvol,seara pe perna lui
-1 pic vibrocil,dimin,si una seara
-batista bebelusului,pusa in functiune cu urlete ragusite...etc...si vecini cu parul permanent la 2 AM
-si o metoda sigura,pe care o aplica buna mea prietena,pediatra,dar o aplica NUMAI ea,ca mie mi-e frica:ii pui 3 ml ser cu seringa,ea asezata pe-o parte,si=i impingi cu presiune pe-o parte;asta e metoda de spital...dar ne lasa inima s-o facem noi,ca pe mine nu m-a lasat!asha ies toti,garantat!nah,daca e de spital,aia nu se joaca cu jumatati de masura!
sanatate la toti bebicii bolnaviori!!
aaa,si era sa uit:multumesc mamicilor si piticilor care s-au bucurat de piticul meu urlacios!
Corap,Mirabilis,Mandy,si inka alte fete din vekea gashca-ele ce mai fac?Si Horno de ce scrie asha de rar?Eu va-ntreb ca ele or fi scris,dar eu intru o data la saptamana...-din cauza de terorist...
cu pineaple,ce sa zic,eu stiam ca-si skimbase nickul,sau confund cu o alta mamica?sau e pitic?nu mai stiu!?!
Anda,rad de mor la mesajele tale-sa stii ca si mie imi da ventuze de-astea pe gura,dar de fapt,nu vrea pe gura mea,vrea la barbie sa mushte;asha ca ai grija,de fapt,asta face,ii da un dintisor,ai sa vezi!
asha vrea sa raspund la toate fetele,kiar ash vrea,dar ma duc sa fac o baita,sa fumez linistita o tigare,si sa completez si eu un sudoku,linistita!
aaa,si incerc,incerc sa-l prind cu camera pe UMBLARETZu'lu mama!
lavi02 spune:
Silvia please, nu-ti dai cu parerea cu Biotics-ul, Ecoflorina si laptele? Adica:
1. Daca am luat Biotics trebuie musai sa iau si Ecoflorina?
2. Pe Biotics scrie ca trebuie sa-l dau in lapte. Se poate in iaurt? Sau in orice nu implica mulsul?
lavi02 spune:
Am mai cautat prospectele pe net si aparent Ecoflorina si Biotics baby sunt f asemanatoare: amestec de lactobacili vii.
Feli si Brado, care-i treaba cu prebiotic vs probiotic? eu nu ma pricep, dupa mine ambele-s acelasi lucru.
Nati n-a facut nici un tratament cu antibiotice care sa-i distruga flora, doar ca a avut diaree acum aproape 2 saptamani si are acum iarasi. De-asta zice pediatra nr 1 bis ca sa-i dau asa ceva.
silvia_d spune:
exact,lavi:ori,ori!
dar,am mai zis-o:biotics,lasati-l pentru sfarsitul bolii,mai mult dupa refacerea florei"dupe" boala;adik,acum tre'sa te concentrezi pe trat.alimentar,pe HIDRATARE(cu saruri de la humana),smecta,ceai de menta,hidrasec de bebelusi..si la sfarsit aceasta ecoflorina,sau biotics...nu e rau,dar NU cred ca sunt niste minunatii in prima faza a bolii;scuze,eu nu sunt la curent cu Natiutza,a-nceput de multisor boala?e cu scaune multe,mucioase?
asha;acum,cu laptele:pentru ca sunt bacili vii,din fam.lactobacili,de-aia zic ca tre in lapte,etc...nici in iaurt nu le strika,si nici in apa nu mor,cred.asha ca poti sa i-l dai si in nitzicusha apica!
eu ash insista mai mult pe mar copt,banana si orez.
ca sa nu mai zic ca si iaurtul are acesti bacili,deci...
Angi75 spune:
Salut, fetelor!
Iata ca scriu din nou pe forum, dupa j-de mii de zile si experiente, unele placute altele, mai putin.
Nici atunci cand m-am inscris nu am reusit sa scriu prea mult, dar v-am mai citit din cand in cand, atunci cand a fost timp liber(adica foarte rar) si unoeri am simtit ca pot raspunde si eu la unele probleme ale mamicilor.
A ramas "in pom" intrebarea despre cum pot sa atasez si eu poze in albumul vostru, asta ca sa ne cunosteti cat de cat.
Am vazut ca a mai intrebat cineva, asa ca daca puteti da un raspuns pentru amandoua, mi-ar face placere sa va stiu si eu si voi, de asemenea pe noi.
Felicitati mamicilor eroinelor care sunt din nou insarcinate si sa aiba parte de sarcina usoara!
Ina, atat de multe laude primesti pentru micutza ta, incat chiar as vrea sa o vad in poze.
Pe scurt, ceea ce am facut in vara asta:
1. Stephan a fost bolnav, a avut infectie urinara, destul de serioasa
2. Am fost in vacanta, fara Stephan, in Dominican Republic
3.Sunt back to work, de la 1 septembrie, de cand au inceput scolile.
Acum Stephan este bine, inca sub observatie pentru a evita o recidivare a bolii, creste tare frumos si este destul de activ, desi inca nu face tot ceea ce scrie la carte. In schimb mananca bine si asta ma bucura tare mult.
Va pup,
Angi , mama lui Stephan
anda77 spune:
quote:
Originally posted by brado73
Lavi, prebioticele sunt de fapt nutrienti (in principiu oligo-zaharidele) care ajuta la dezvoltarea florei intestinale normale, iar probioticele sunt bacterii vii care traiesc in intestin si ajuta la o buna digestie. Ecoflorina e considerata prebiotic si datorita continutului de fructoza din solvent; mai are si doi lactobacili benefici, termophilus si bulgaricus, fata de Biotics care are doar acidophilus si bifidus. Cum bine a spus Silvia, astea ar merge mai bine dupa rezolvarea diareii, dar cum tu spui ca e vorba doar de niste scaune mai moi, as zice ca poti sa-i dai si acum. Noi am avut rezultate mai bune si mai rapide cu Ecoflorina, de-aia am recomandat-o prima. Si Stanciu cand a avut Ilinca diareea aia de o luna, ne-a spus ca e buna Ecoflorina pt. inceput, apoi ne-a dat sa continuam cu Bioticsul. Sanatate multa !
Doru, tatic de Ilincuta scumpa , si sot iubitor de Felicia
Doamne, sa ma impuste cineva sa-mi scurteze agonia ignorantei! Brado, ce meserie ziceai ca ai? Programator,calculatorist, retzelist sau ceva de genul asta? Asta se invata la cibernetica si automatica acum? sau se gasesc cu google? io pe google am putini termeni de cautare: dior, volkswagen, bmw. De-aia sunt blonda si stiu doar unde este flora intestinala a copilului, azi am inteles ce-s pre(o)bioticele astea ....
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
anda77 spune:
madau, n-o tine tati s-o desfunzi ca-i e frica:)))? ta-su lui nichita il tine dar in timp ce bombane ca-i chinui copilul. si ieri mi-a zis ca, de fapt, nichita este infundat din cauza mea! Ca cica l-am aspirat cu pompita asa de des ca el e sigur ca i-am dat sangele pe nas si copilul nu poate sa respire din cauza ca are narile blocate de cheagul de sange pe care io l-am facut! Si sa nu-ti inchipui ca ta-su este prostovan, este chiar istet, numai ca eu am concluzionat ca le ia Dumnezeu mintile in aceste situatii....
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
madau spune:
Silvia esti o comoara la casa omului..te sun maine sa-ti zic ce si cum..sper sa fiu mai coerenta si mai odihnita
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 9 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase
lavi02 spune:
Silvia multumesc de raspuns . Nati a inceput sambata trecuta (acu aproape 2 saptamani) o diaree usoara, 4-5 scaune /zi, fara voma, a tinut-o vreo 4-5 zile. Timp in care nu a mancat nimic de pranz (orez+morcovi+carne, orez+zarza, etc). Mar copt, banana, branza a mancat + supt la greu. Asa ca dupa ce s-a intremat i-am dat iar cartof (asa a mancat si ea de pranz), apoi piersica, etc. A continuat sa faca de 2 ori/zi (pt ea normalul e de 2-3 ori), cam moale dar totusi legat, fara mucus sau altceva. Nu prea a avut pofta de mancare. In timpul asta a si scazut vreo 300g . Alaltaieri - greseala mea am lasat-o sa baloteze struguri cam multi, ieri n-a mancat nimic ciudat dar aseara a avut 1 scaun normal apoi 1 diareic si dimineata am gasit-o cu voma in pat. Nu stiu cand si cum. Azi toata ziua a mai avut 3 scaune diareice, cu mucus. Asa ca am sunat-o pe pediatra 1 bis (a mea e in concediu si mi-a recomandat-o pe asta ca inlocuitoare), asta mi-a zis ca cea mai buna hidratare e laptele de mama (eu i-as fi dat si Humana Electrolyte dar nu se gaseste asa ca m-am lasat pagubasa), sa-i dau regim + Enterol si ceva care sa contina lactobacili, indiferent de denumirea comerciala.
Fiind o diaree nu grava dar care cam treneaza ma gandesc ca tratamentul e OK.
Nu e chiar risc de deshidratare ca din cele 3 scaune de azi numai unul a fost "insemnat cantitativ".
I-am dat pana la urma Bioticsul cu apa. Acum mananca iaurt. Ii da Virgil. Merg sa preiau stafeta.
brado73 spune:
Lavi, prebioticele sunt de fapt nutrienti (in principiu oligo-zaharidele) care ajuta la dezvoltarea florei intestinale normale, iar probioticele sunt bacterii vii care traiesc in intestin si ajuta la o buna digestie. Ecoflorina e considerata prebiotic si datorita continutului de fructoza din solvent; mai are si doi lactobacili benefici, termophilus si bulgaricus, fata de Biotics care are doar acidophilus si bifidus. Cum bine a spus Silvia, astea ar merge mai bine dupa rezolvarea diareii, dar cum tu spui ca e vorba doar de niste scaune mai moi, as zice ca poti sa-i dai si acum. Noi am avut rezultate mai bune si mai rapide cu Ecoflorina, de-aia am recomandat-o prima. Si Stanciu cand a avut Ilinca diareea aia de o luna, ne-a spus ca e buna Ecoflorina pt. inceput, apoi ne-a dat sa continuam cu Bioticsul. Sanatate multa !
Doru, tatic de Ilincuta scumpa , si sot iubitor de Felicia