SĂLAJ ( 19 )

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

BIANCA- ai o reteta SUPER pt pulpe la cuptor...Rapid de facut si delicioase
Iti dai seama ca le-am topitam facut garnitura de orez natur si a fost OK
GIULIA- reteta a scris-o Bianca nu de mult p forum, dar daca vrei, ti-o mai trimit si eu


No, pina la urma la musafirii mei le-am luat cadou de drum bun...Cercei la cumnatzica si un medalion cu cal(k e obsedar de ) la frate-meu...Din aur...O sa le dau azi, cu garantie cu tot, sa le poata schimba miine la bijuterie, in caz ca nu le place

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

ioana ma bucur ca v-au placut pulpele facute asa.ao meo deja ma intreaba: cand ne mai faci pulpe din aleaaaaaaa.


Bianca - soacra cu DOUA nurori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

quote:
Originally posted by Bimilit

bey , salajencelor hai sa ma unflu-n pene la ce gospodina sunt.moama da ce bine stiu sa gatesc.oi vedea io cum or manca barabateii mei si daca nu li rau dupa.

pulpe la tava( cica)

8 pulpe superiore(spalate si uscate nu cu feonul ci cu servetelul)
3cepe taiate pestisor
sare si piper
masline multe si de toate culorile
parmezan
0,5l bulion

pulpele se aseaza in tava, peste se pun condimentele, apoi ceapa taiata , maslinele parmezanul si bulionul.se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor , la foc potrivit o ora si 30 de min ( no daca miroase a ars le scoateti mai repede).se ia folia se mai presara parmezan si se mai da la cupto 10 min.

moama asa bine miroase .io gusta-i unuca si-i tare buna.se serveste cu ce garnitura vreti( doar cu garnitura de tren nu , ca-i prea scumpa)


va tzuc si mai vin.......


Bianca - soacra cu DOUA nurori!



giulia , asta-i reteta.


Bianca - soacra cu DOUA nurori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

PENTRU CINE ARE TIMP DE CITI CEVA FRUMOS...
Despre cum se invata anumite chestii



"Dupa un anumit timp, omul invata sa perceapa diferenta subtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet, si invata ca amorul nu inseamna a te culca cu cineva si ca a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta, si asa, omul incepe sa invete... ca saruturile nu sunt contracte si cadourile nu sunt promisiuni, si asa omul incepe sa-si accepte caderile cu capul sus si ochii larg deschisi, si invata sa-si construiasca toate drumurile bazate in astazi si acum, pentru ca terenul lui "maine" este prea nesigur pentru a face planuri... si viitorul are mai mereu o multime de variante care se opresc insa la jumatatea drumului.



Si dupa un timp, omul invata ca daca e prea mult, pana si caldura cea datatoare de viata a soarelui, arde si calcineaza.

Asa ca incepe sa-si planteze propria gradina si-si impodobeste propriul suflet, in loc sa mai astepte ca altcineva sa-i aduca flori, si invata ca intr-adevar poate suporta, ca intr-adevar are forta, ca intr-adevar e valoros, si omul invata si invata... si cu fiecare zi invata.



Cu timpul inveti ca a sta alaturi de cineva pentru ca iti ofera un viitor bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu vei vrea sa te intorci la trecut.



Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbe, iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti. Iti dai seama cu timpul ca daca esti alaturi de aceasta persoana doar pentru a-ti intovarasi singuratatea, in mod inexorabil vei ajunge sa nu mai vrei sa o vezi.



Ajungi cu timpul sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati, si ca cel care nu lupta pentru ei, mai devreme sau mai tarziu se va vedea inconjurat doar de false prietenii.



Cu timpul inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie, pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit.



Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine, dar ca a ierta, asta doar sufletele cu adevarat mari o pot face.



Cu timpul intelegi ca daca ai ranit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodata prietenia lui nu va mai fi la aceeasi intensitate.



Cu timpul iti dai seama ca desi poti fi fericit cu prietenii tai, intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece.



Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita alaturi de fiecare fiinta, nu se va mai repeta niciodata.



Cu timpul iti dai seama ca cel care umileste sau dispretuieste o fiinta umana, mai devreme sau mai tarziu va suferi aceleasi umilinte si dispret, dar multiplicate, ridicate la patrat.



Cu timpul inveti ca grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca, asta va determina ca in final, ele nu vor mai fi asa cum sperai.



Cu timpul iti dai seama ca in realitate, cel mai bine nu era viitorul, ci momentul pe care-l traiai exact in acel moment.



Cu timpul vei vedea ca desi te simti fericit cu cei care-ti sunt imprejur iti vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt...



Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormant nu mai are nici un sens.



Dar din pacate, se invata doar cu timpul...



Jorge Luis Borges"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

hai ca mai pun o reta.simpla si rapida.

degetele din piept de pui


se taie fasii subtiri si lungi de piept de pui( daca vi se par prea lungi le puteti taia in 2)

se bate un ou, intr-un vas se se pune oul batut, peste se pun fasiile de piept si se acopera cu lapte.totul se lasa la macerat minim 12 ore.

intr-un vas pregatiti faina cu sare ,piper sau ce condimente vreti

se scot fasiile de pipet din lapte se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins.

moama is delicioase.


Bianca - soacra cu DOUA nurori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Ioana faina chestia scrisa de tine ...
Bag sama ca ai timp de stat pe net ...

Eu am probat ultima reteta scrisa de Bianca si e delicioasa !!!

albumele noastre

vacanta in Grecia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Poate vom merge si noi maine pana la Negreni , nu am mai fost de cand eram copila ...

albumele noastre

vacanta in Grecia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlueEyes spune:

Tare rar ajung pe la voi...nush ce-i cu mine ... Cred ca vreau concediu
Mi-am dat azi seama ca-s dezastru in bucatarie (desi imi place)... am stat 5 min sa tai o ceapa amarata ... si apoi am ars-o in tigaie

Adriana... ma bucur ca ati rezolvat "problema"

Maine merg la excelenta la scoala... si apoi cred ca fac curat si mancare toata ziua...sa uit ca-i sambata si ca iar mi barbatu la servici

Incerc sa-l convng si eu pe al meu...sa ma duca la Negreni...n-am fost niciodata... si am auzit ca sunt si cartele telefonice pe acolo... Si eu mi-s mare colectionara

Bianca ... tre sa incerc si eu musai retetele tale...

Just married
Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Bianca, s-a notat! O voi face saptamana viitoare caci am luat deja carnita pentyru we asta. Aici nu pot lua multa carne, caci am congelatorul foarte mic...

quote:
Originally posted by Bimilit

quote:
Originally posted by Bimilit

bey , salajencelor hai sa ma unflu-n pene la ce gospodina sunt.moama da ce bine stiu sa gatesc.oi vedea io cum or manca barabateii mei si daca nu li rau dupa.

pulpe la tava( cica)

8 pulpe superiore(spalate si uscate nu cu feonul ci cu servetelul)
3cepe taiate pestisor
sare si piper
masline multe si de toate culorile
parmezan
0,5l bulion

pulpele se aseaza in tava, peste se pun condimentele, apoi ceapa taiata , maslinele parmezanul si bulionul.se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor , la foc potrivit o ora si 30 de min ( no daca miroase a ars le scoateti mai repede).se ia folia se mai presara parmezan si se mai da la cupto 10 min.

moama asa bine miroase .io gusta-i unuca si-i tare buna.se serveste cu ce garnitura vreti( doar cu garnitura de tren nu , ca-i prea scumpa)


va tzuc si mai vin.......


Bianca - soacra cu DOUA nurori!



giulia , asta-i reteta.


Bianca - soacra cu DOUA nurori!



Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

cafengiste la apel!

pt toata gasca.

adriana daca mergi azi la negreni , poate iti faci timp deseara sa treci pe aici si sa ne spui cum e?

fetelor da unde a disparut mihaela?

va tzuc si mai vin.......


Bianca - soacra cu DOUA nurori!

Mergi la inceput