Anticonceptionalele=AVORT
Raspunsuri - Pagina 6
mariana_1976 spune:
Eu am mai citit articole din astea (majoritatea scrise de americani care erau PRO LIFE).
Uneori avorturile (D & C) au motive medicale si nu stiu care este pozitia bisericii fata de acestea.( o fi mai bine sa dam in septicemie si sa stam asa?!)
As vrea sa cunosc de asemenea cum se comporta preotesele in cazul in care biserica e impotriva mijoacelor contraceptive.![]()
Sigur,unele femei pot avea si peste 10 copii, dar probabil nu sint dintre cele cu cezariene.In trecut mortalitatea materna si infantila era foarte ridicata tocmai din cauza problemelor legate de sarcina si nastere.Sa ne intoarcem oare la acea perioada?!
...just my 2 cents.
Sa aveti un weekend placut
Mariana
18+
mama de Monica, Matei si Markus
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Cata,independent de chestiile cu avortul,faptul ca ovarele sunt puse ,,in reapaos,, pe timpul administrarii pilulelor nu este nesanatos?Mai ales cand acestea sunt folosite ani de zile,fara intrerupere?
Irina sibb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Pentru ca a fost "sarita" intrebarea ta, iti spun eu ca este chiar bine sa mai pui ovarele in repaus, nu sa ovuleze luna de luna. Riscul de cancer ovarian este mult redus la femeile care au folosit AC.
Banti spune:
Mie mi se par exagerari aceste opinii. E adevarat ca nu e bine nici sa te indopi cu hormoni, pentru ca echilibrul hormonalal femeii e tare delicat. Dar chiar si persoanele foarte credincioase, si am cunoscut multe pina acum, aleg sa aiba un numar de copii, chiar daca mai mult de 2-3.
Am cunoscut un cuplu de suedezi, extraordinar de credinciosi si niste oameni deosebiti care aveau 6 copii adulti deja si cresteau alti 2 mai mici adoptati si au spus ca ei au folosit metode contraceptive pentru ca altfel faceau vreo 15 copii si erau de acord cu contraceptia. Ea era de profesie asistenta medicala si mi-a spus ca steriletul, contrar majoritatii parerilor, nu e un mijloc avortiv. Am cunoscut si un cuplu de americani, tot credinciosi si pentru care am multa admiratie, care au 8 copii, toti facuti pentru ca asa au vrut ei. Au folosit si contraceptie, dar atiti copii au dorit ei sa aiba si erau hotariti sa nu mai faca. Ea chiar avusese o extrauterina dupa al doilea copil, deci isi urmarea perioadele de ovulatie cu multa atentie pentru ca dorea sa mai aiba copii, si a mai facut apoi 6. Au vrut sa ii aiba pe toti. Chiar ei spuneau ca nu toti oamenii pot creste multi copii si fiecare trebuie sa decida cit poate duce.
Eu nu judec oamenii care au mai multi copii si decid sa nu foloseasca contraceptie. Fiecare face cum doreste si cum il indeamna constiinta inaintea lui Dumnezeu, dar lucrul acesta nu e pentru toti.
Este o chestiune delicata si s-a mai discutat despre asta. Mie doctorita mea mi-a spus ca nici steriletul nu e avortiv, asa cum se crede la noi in tara.
Cred ca fiecare alege ce i se potriveste si ce facem in acest sens este intre noi si Dumnezeu.
Natasa spune:
Ramonella, nu cred ca cineva de pe forumul asta sustine ca avortul este o metoda contraceptiva. Iti inteleg ingrijorarea dupa ce ai citit articolul ala, dar daca ti se aduc argumente stiintifice ca nu este adevarat, de ce insisti sa ramii pe aceeasi parte a baricadei? Am vorbit si eu cu doctori, am citit si nu cred o iota din marele articol. Am si o prietena care a facut un copil in timp ce lua anticonceptionale, asa ca informata fiind, nu dau crezare stirilor pompieristice de genul asta.
Nu mi se pare normal sa punem semn egal intre metodele contaceptive si avort doar pentru ca sa si s-a nazarit unui mare cercetator. E ca si cum am pune la zid trei sferturi dintre femei, pe motiv ca sint criminale!
Si fara nici un pic de ironie, va rog pe cele care spuneti ca sinteti impotriva steriletului si a anticonceptionalelor, sa-mi spuneti, voi ce folositi? Abstinenta sau prezevativul? Eu va rog sa ma iertati, dar nu inteleg cum e ca de fiecare data cind ajungi in pat infierbintat si plin de avint sa te opresti sa pui prezervativul. Si asta cu sotul tau, cu omul in care ai incredere si cu care stai o viata. Chiar de fiecare data faceti asta??
Marilena12 spune:
"Uneori avorturile (D & C) au motive medicale si nu stiu care este pozitia bisericii fata de acestea.( o fi mai bine sa dam in septicemie si sa stam asa?!)
As vrea sa cunosc de asemenea cum se comporta preotesele in cazul in care biserica e impotriva mijoacelor contraceptive"
Eu am mai spus, fiecare decide cum vrea el.
Biserica este intelegatoare cu cazurile cand sarcina pune viata mamei in pericol, dar chestii serioase, nu vrajeli, asta pt. ca e absurd sa lasi sa moara doua suflete o data. Dar si aici decid parintii, mama in primul rand.
Eu cunosc preotese care fac toti copiii, preotese care fac contraceptie, de diferite feluri, si
am auzit si de cineva care a facut avort provocat. Dar pt. ca zicea medicul ca nu mai are voie sa aiba copii.
Nu stiu, pt mine viata si conceptia ei este un miracol, cel mai mare dar pe care l-am primit vreodata de cand m-am nascut.![]()
Mary si Anna (pisicuta lacomita)08.04.2006
RAMONELLA spune:
Natasa draga,cum a ramas prietena ta insarcinata cu anticonceptionale????

Deci cum a fost posibil????Poate a vomat sa a avut diareee....sau a uitat s-o ia?????Sau altfel cum????
In plus ai vazut ca Cataghe,care se pricepe,a spus ca nu a exclus 100% ca fecundarea sa aiba loc!!!!!!Deci????De aceea raman de aceeasi parte a baricadei.
Poate prietenei tale i s-a intamplat acelasi lucru,si printr-o minune zigotul a reusit sa ajunga unde trebuie.
Si ca sa-ti raspund la intrebare,draga Natasa,am folosit pastile pana am aflat de acest lucru,oricum vroiam sa le intrerup ca vrem sa facem bebe.In plus au o gramada de reactii adverse in timp...dar nu despre asta vorbim....si in continuare voi flosi metoda calendarului sau testele de ovulatie...
Nu ma aderanjeaza ca "da-ti cu pietre in mine"....Sincer nici nu-mi pasa....Fiecare cum crede.....
NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel
aalina2003 spune:
Atat metoda calendarului, cat si testele de ovulatie, sunt imprecise, asta sigur stii si tu. S-ar putea sa faceti mai mult de un bebe, cum va doriti, folosindu-le! Si daca Dumnezeu vrea ca voi sa aveti mai multi copii, de ce mai folosesti chiar si aceste metode?
Marilena12 spune:
Are dreptate Ramonella. Chiar ati inceput sa dati cu pietre. Consider ca fiecare familie face cati copii doreste. E absurd sa arati cu degetul. Am putea sa ascultam toate opiniile si sa acceptam ca suntem oameni cu aspiratii, valori si prioritati diferite.
Mary si Anna (pisicuta lacomita)08.04.2006
RaluD spune:
Marinela, chiar asa crezi?
Ramonella si-a expus parerea (incomplet si nestiintific argumentata) pe un forum public de discutii.
Daca nu suntem de acord cu ea inseamna ca atacam mesagerul?
Fiica mea merge la gradinita, dar eu personal cred ca am depasit acea faza, deci nu mai iau lucrurile personal, ci prin prisma unui schimb de idei.
Este treaba Ramonellei cum procedeaza EA si ce convingeri isi formeaza EA, desigur. Familia ei este doar a ei si RESPECT acest lucru.
Dar in locul ei nu as incerca sa-mi impun parerea, pt ca aici nu mai e vorba de mult de un "semnal de alarma" si de o solicitare de informatii a unei persoane nehotarate care vrea sa stie ce cred altii.
Ea doreste SA NE IMPUNA parerea ei si s-a suparat cand i s-a spus sincer care este a noastra, vizavi de articolul prezentat.
Apropo, Cataghe a mai spus multe alte lucruri. Nu e bine sa citim in diagonala doar ce ne convine.
Sa clarificam, eu nu sunt pro-AC, asta ca sa nu aud mai incolo ca dau cu pietre pt ca ma simt vizata... Idee expusa deja pe forum de tz ori atunci cand indraznesti sa combati o idee...
Noi personal folosim prezervativul. M-am gandit si la sterilet, dar tocmai pt ca nu sunt inca sigura daca este o metoda abortiva sau nu, nu mi-am pus.
Contraceptia este folosita DIN ANTICHITATE si NU ESTE INTERZISA EXPRES IN BIBLIE. Da, se incurajeaza "nasterea de prunci", este condamnata "onania", dar nu CONTRACEPTIA.
Cine crede ca roata s-a inventat azi, este naiv - parerea mea.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/
RAMONELLA spune:
RaluD de unde si pana unde ai ajuns tu la concluzia ca eu VREAU SA VA IMPUN PAREREA MEA?Faceti ce vreti cu viata voastra,eu nu pot sa IMPUN LA NIMENI NIMIC!!!!NIci nu incerc lucrul acesta.Si in al doilea rand eu NU M-AM SUPARAT!!!Iar despre faptul ca am spus ca aruncati cu pietre in mine,m-am referit ca ma luati in deradere.Eu asa am observat...
NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel

bb Ilinca(26 aprilie '04)